måndag 30 januari 2017

Women's March on San Diego

Jag har ju redan nämnt att vi var med och skapade historia förra lördagen. Dagen efter Trumps inauguration. Nu måste jag självklart visa lite mer bilder från marschen här i San Diego. Det var en helt igenom positiv upplevelse. Ungefär 20.000 personer var väntade, men efteråt har man uppskattat det till ca 30-40.000. Alltså ungefär det dubbla. Ingenting jämfört med de enorma marscher som pågick i Washington DC (där man uppskattade demonstranterna till ca en halv miljon!), New York City (uppskattningsvis ca 400.000), Los Angeles (även här uppskattas det till ca en halv miljon deltagare) och Boston men ändå. Det kändes stort. Särskilt som det marscherades runtom i hela världen! Helt fantasiskt! Vilken rörelse. I Sverige arrangerades två marscher. En på Norrmalmstorg i Stockholm, och en i Åre. Den sistnämnda på skidor! På alla ställen var det dessutom fredligt motstånd. Inget våld. Utan demokrati i en av ordets sanna bemärkelser. Stöd för våra mänskliga rättigheter. Starka men ändå icke-aggressiva protester från majoriteten. Man ville göra sin röst hörd och berätta att nedskärning av kvinnliga och mänskliga rättigheter är något man opponerar sig emot.  Den ingav tröst, styrka och glädje. Vilket sannerligen behövs just nu. Mitt humör denna veckan har varit svårmodigt minst sagt. Men om det kan ni läsa mer i föregående inlägg. Här nedan är bilder från vår Systermarsch förra helgen.


Vi tog en Uber ner till centrum där marschen skulle starta. Taxin släppte av oss en bit ifrån folkmängden och vi promenerade två block och såg då folk överallt som var på väg i samma riktning. Med eller utan plakat. Här är vi nästan framme och som ni kan se var det MYCKET folk redan då. Detta är ca 30 minuter innan det hela skulle starta. Det var svårt för folk att ens komma in till staden i tid. Tåg och bussar var så fulla av folk att vissa inte hann i tid.


Mitt i smeten


Det var roligt att se alla skyltar. Själva hade vi inga utan gick helt enkelt "bara" med.


Den första vi mötte upp med var en av mina svenska kompisar (som också är lärare i Svenska Skolan). Här tar vi en selfie på oss allihop.


Vid 10-tiden började talarna och det var flera kvinnor från olika ställningar i samhället )politiker, företagare, mammor, transgender, latinos och African Americans) som gav korta tal om varför de ville gå i marschen.


Vi väntade även på ytterligare förstärkning i form av våra vänners vänner. De hade suttit fast i en enorm kö utanför staden för att köpa tågbiljetter, men kunde slutligen förenas med oss. Med sig hade de sina egenhändigt stickade "Pussy Hats" vilka delades ut till oss. Jättefint tycker jag!


Jag och Storasyster i våra rosa mössor


Sedan började vi då äntligen gå




Vi såg flera hundar och många gick med barnvagnar eller småbarn på axlarna. Här är en av de fina fyrfota demonstranterna.


Det var roligt att se att vi var en sådan stor blandning av folk. Både vad gäller ålder, kan och etnicitet. 


Marschen avslutades nere vid vattnet och när vi närmade oss detta område såg vi filer 


Här avslutades marschen och vi promenerade sedan in i staden för att få i oss lite lunch



Älskar skylten "Fight like a girl"


En tiger såg vi också


En av cyklarna utanför vår lunchrestaurang

Sedan jag påbörjade detta inlägget har mycket hänt. Den här senaste veckan har verkligen varit en "nu-kan-det-inte-bli-värre-jo-det-kunde-det-visst-vecka". Det har även lett till än fler protester och marscher runtom i landet. Jag önskar SÅ att det inte skulle behövas. Samtidigt är jag glad över att se att så många förenas och försöker kämpa för ett bättre samhälle. Nu hoppas jag bara att det ska räcka. Om inte till allt så åtminstone en bit. Men det känns dystert. Det ska jag erkänna. Varenda dag funderar jag tusen gånger över vart världen är på väg...?!?

10 kommentarer:

  1. Ja vilken dag! OCH vilken ANDA det var, och ÄR!!
    Jag är så glad att jag for in till DC. Tror inte 500,000 räcker här. jag har hört att det var närmare miljonen. MEN ingen vet riktigt. Tyvärr.
    Packat var det, så packat att man sa att det var proppat från The Capital och ner till Vita Huset. Hela mallen var knökfull och flera kvarter upp från the mall. Själv har jag aldrig sett sådan folkmängd nånsin. Aldrig förr. Men jag har heller aldrig sett så många vänliga människor på en och samma plats. Detta inkluderar alla poliser. WOW, vilken dag. Tyvärr togs inget flygfoto eftersom det var SÅ dimmigt och grått. Fasiken också.
    Tycker det är så coolt att Ella hängde med. Jag tog en Uber hem, haha. Orkade inte ta mig ner i tunnelbanan för trängseln in till stan var nog det värsta i trängsel jag sett. DOCK, lika fin stämning i leden på tunnelbanan också-
    Nu Anna får vi fortsätta att kämpa järnet. Nya marscher tar form hela tiden. OCH folk är så aktiva. Min svägerska var i DC på marsh i söndags då hon som lärare protesterade mot nya utbildningsministern. Det som sker nu i regeringen är ju helt nytt, och så skrämmande. Så oamerikanskt.
    Power till oss alla. Kraft.
    Stora kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag kan tänka mig att det måste varit helt enormt i just DC!! Fast hade vi bott där hade jag nog inte tagit med mig E. Hon tyckte det var tillräckligt mycket folk i San Diego... Och därmed en del väntan.
      Jag tog också Uber. Både dit och hem.
      Och ja, nu måste vi fortsätta kämpa. På de vis vi kan. Men det känns tungt måste jag erkänna. Eftersom jag tycker det känns som om de gör precis som de vill i kongress o senat....
      Kram!!

      Radera
    2. Hej, jag är Theresa Williams. Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han slöt mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollstavarna, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett problemproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
      1) Älska trollformler
      2) Lost Love Spells
      3) Stoppa skilsmässor
      4) Giftermål
      5) Graviditet spell
      6) Uppdelningar
      7) Dödsförtroll
      8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
      9) vill tillfredsställa din älskare
      10) Lotteri
      Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
      genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

      Radera
  2. Det var en härlig dag. Kraften och kärleken som kändes den dan kan man leva länge på tycker jag!
    Du och Ella var jättefina i era rosa mössor! Jag håller på att försöka sticka en nu (fast det går väldigt långsamt för det är mycket annat om dagarna) - tänkte att den kanske kan behövas!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var helt fantastiskt! Vilken rörelse!
      Hoppas det går bra tt sticka din mössa. Man får ta lite i taget. Precis som vi försöker i det här samhället nu. Små steg är också steg...
      Hoppas vi kan sees snart!
      Kramar!

      Radera
  3. Kul att se alla bilder. håller med, jag trodde att botten var nådd men det är långt kvar. Påminner mej om ett jobb jag hade som var extremt på många sätt. Vi sa att nu kan det iallafall inte bli värre men det kunde det alltid, så då började vi säga things can only get shitter istället :) det säger vi fortfarande till varandra, jag och en gammal kollega. Man får vara beredd och kunna skratta lite i eländet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Nej tyvärr känns det som om botten inte är nådd än. Mycket mer kan förstöras och tillintetgöras. TYVÄRR! Det gör mig oroad och rädd och stressad. Allt detta som verkar styra mot att man vill minska demokratiska rättigheter och styra om makten till enbart Vita Huset... Att inkräkta på pressen och pressfriheten. Att försöka styra sociala medier eller kolla folk via dem. Att man gör allt för att exkludera så många personer bara för att de inte följer "de egna idealen". Läskigt!!!!

      Radera
  4. Detta är ett vittnesbörd som jag kommer att berätta för var och en att höra. jag har varit gift fyra 4 år och i femte år av mitt äktenskap måste en annan kvinna ta min älskare ifrån mig och min man lämnade mig och barnen och vi har lidit i 2 år tills jag träffade ett inlägg där den här mannen Dr.Wealthy har hjälpt någon och jag bestämde mig för att försöka hjälpa mig att ta med min älskare hemma och tro mig, jag skickade bara min bild till honom och min man och efter 48 timmar som han har sagt till mig såg jag en bil körde in i hus och se det var min man och han har kommit till mig och barnen och det är därför jag är glad att göra var och en av er i likhet med att träffa den här mannen och få din älskare tillbaka till dig själv. Hans email: wealthylovespell@gmail.com. ELLER KAN DU LÄGGA UPP HEM UPP PÅ WHATSAPP ANVÄNDA DETTA MOBILNUMMER +2348164728160.

    SvaraRadera
  5. Sedan 1 mars 2019 var mitt kärleksförhållande stort kärleksfullt och förtroende, strax efter det att Covid-19 hade gått ut har min make varit så hemsk, det finns ingen öppenhet och sanning i äktenskapet från min kärlekspartner som lurar och ser några andra kvinnor där ute, jag älskade honom så kära och jag vill att han ska älska mig på samma sätt, men han fortsätter att fuska, han är inte konsekvent och tar ansvar som mannen i hemmet, inget barnstöd, vi har två barn tillsammans, Jane och Terry är så härliga barn, de frågar mig hela tiden när kommer pappa att återvända hem, jag måste övertyga dem om att deras far gudar ett jobb i västra länder och de har velat se sin far igen, jag försökte alla mina möjligt bäst att söka hjälp för att få honom hem, min man lämnade hemmet för cirka 11 månader sedan, inga textmeddelanden och inga telefonsamtal från honom och han blockerade mig, jag kan inte kontakta honom igen, jag trodde aldrig på kärlek stava med ljus ljus och andra material kan b ring tillbaka min man hemma, tills min mycket goda vän introducerade mig för en stor man som heter Dr.Oduduwa kärlek stavkanal, jag kontaktade honom och inom några minuter fick jag svar och han berättade för mig allt som krävs och procedur att ta del i kärlek stavning framgångsrikt. Jag följde noggrant alla hans instruktioner och vägledning under bönprocessen för förtrollning av kärlek. det var enkelt och enkelt att förstå snabba svar är säkra. inom några timmar är det gjort och jag fick ett telefonsamtal från min kärleksman som har så länge inte kunde ringa mig på telefon och han ringde mig direkt omedelbart efter att all kärlek stavaktivering är framgångsrik. detta kan hända med någon om du tror att prova idag. Jag är väldigt nöjd med min familj tillsammans eftersom jag gör alla åtgärder för att få honom tillbaka. Jag älskar min man så mycket, jag var redo att göra allt mänskligt möjligt för att få honom tillbaka till mig. vi har båda framtiden tillsammans och jag kan inte släppa honom. Idag är jag väldigt glad att jag har honom mycket nära mig just nu med mer kärlek och förtroende för vårt kärleksförhållande mer än någonsin tidigare. Allt tack till Dr.oduduwa kärlekstempel för brådskande lösning för att få tillbaka ex kärlekspartner. han hjälper dig att lära dig och utveckla bättre sätt att hantera de frågor som står i vägen för dina kärlekslivsmål.
    kommunicera e-postmeddelande till Dr.Oduduwa nu dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

    SvaraRadera
  6. HERREGUD!! Detta är verkligen ett chockerande och ett äkta vittnesbörd..Jag besökte ett forum här på internet den 20 AUGUSTI 2020, och jag såg ett underbart vittnesbörd om den här kraftfulla och stora trollformeln som heter Priest Mompha på forumet..Jag trodde aldrig det, för jag har aldrig hört eller lärt mig någonting om magi förut .. Inte en själ skulle ha kunnat påverka mig om magiska trollformler, inte förrän Priest Mompha gjorde det för mig och återställde mitt äktenskap på 8 år tillbaka till mig och tog med min make tillbaka till mig under samma 48 timmar precis som jag läste på internet..Jag blev verkligen förvånad och chockad när min man knäböjde och bad om förlåtelse och för mig att acceptera honom tillbaka .. Jag är verkligen brist på uttryck, och jag inte ' Jag vet inte hur mycket jag ska förmedla min uppskattning till dig Präst Mompha, du är en Gud som skickas till mig och hela min familj .. Och nu är jag en glad kvinna än en gång

    E-post: chefpriestmompha@gmail.com
    WhatsApp: + 62-852-7546-3810

    SvaraRadera