torsdag 16 mars 2017

Lite för mycket just nu

Just nu är det så mycket omkring mig och oss att det börjar kännas övermänskligt. Min stressnivå är skyhög. Larmet blinkar hela tiden. Om en vecka åker vi till Sverige. Härligt säger alla. Men nej, för mig just nu känns det inte härligt. Eller jo, självklart känns det härligt OCKSÅ. Men första känslan just NU är ändå mest "Hur FAN ska detta gå????"

Anledningen till att vi gör denna resan just nu är framförallt att vi beslutat oss för att sälja vår lägenhet i Stockholm. Och nu var i stort sett enda tiden vi kunde ta oss till Sverige för att tömma den och förbereda för försäljningen. Så denna resan handlar om 10 ynka dagar från det att vi lyfter från Los Angeles, till dess att vi landar där igen. På dessa 10 dagar kommer vi att träffa Skånefamiljen och gosa lite med den nya kusinen. Sedan köra bil upp till Stockholm. Utan våra barn som får stanna hos Farmor och faster och kusinerna nere i Skåne. Väl i Stockholm blir det lägenhet för hela slanten. Rensa. Fixa. Träffa mäklare. Tömma lägenheten och transportera det vi vill ha kvar av möbler och tillhörigheter till ett förråd för förvaring. Vi har ca fyra dagar på oss för allt detta. Fem OM det skulle krisa. Alltså, jag smäller av. Vid blotta tanken. Sedan kör vi ner till Skåne igen. Kramar barnen och Skånefamiljen och så bär det av till Kastrup för lååååång flygresa tillbaka. Vi kommer landa på en måndag eftermiddag.

Nu är frågan om vi ska boka hotell för den kvällen o natten eftersom vår erfarenhet från förra långflyg var dåligt när det kom till att navigera hem i Los Angeles trafiken utan att ha sovit på typ ett dygn. Det var INTE bra. Så kanske ett par timmars sömn på ett flygplatshotell vore bra? Sedan köra hem extrem tidigt på tisdagmorgonen. Så tidigt att det nästan är natt fortfarande alltså. För att så dra igång med skola, dagis och jobb som vanligt ett par timmar senare... 

Den senaste tiden har mitt huvud varit rätt fullt av saker att tänka på, planera, fundera över. Ta kontakt med mäklare och andra för olika saker. Jämföra tjänster och till viss del priser. Fundera hit och dit. Detta plus den vanliga vardagssnurren. Med potträning, Fundraisers och Talent Show på Storasysters skola, Årsmöte med svenska Skolan, större projekt på jobbet och så min allmänna oro och frustration kring Mr 45.

Ja himmel. Man känner iallafall att man lever. Sova, det är väl det där man får göra i graven, eller vad man nu brukar säga...?

11 kommentarer:

 1. Lycka till Anna!

  Jag känner igen stresskänslan, den brukar vara hemsk före man har
  kommit igång och allt ligger framför en. Förmodligen går det hur
  bra som helst sedan när vi väl är på plats och igång.

  Karin

  SvaraRadera
 2. Hej, oj, bra att ni behållt den och säljer nu när marknaden är så bra (eller dålig beroende på situationen man är i...). Priserna ökar ju igen nu också efter att ha stabiliserat lite. Har ni haft den uthyrd tills nu? Om det är några möbler som jag kan ha användning för under juni månad, hojta till! Jag kommer nog flytta till Sverige för jobb 1 juni medan familjen och möblerna kommer någon månad eller så senare.

  SvaraRadera
 3. Uff! Ja, det låter mycket på en gång! Hang in there, andas, och hoppas att ni får ordning på alltihop.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det låter som att du har häcken full på ren svenska! :) Jag var tvungen att sälja min lägenhet redan efter ett par år utomlands, fick inte hyra ut den mer än så för bostadsrättsföreningen. Nu bodde jag iofs i en liten förening med ca 15 lägenheter så då brukar det vara svårt att få igenom längre uthyrningar, kanske ni har haft bättre tur. Lycka till med allt!

  SvaraRadera
 5. Åh Anna, jag KÄNNER din stress och förstår dig. Först dock, jag har inte tittat in hos dig på evigheter, men vad roligt det var att klicka in här igen. Jag kom på jag saknat dig, även om jag följer dig via FB och insta och har koll den vägen. Men var så mysigt titta in här igen.
  Som sagt, hektisk tid och absolut, den här Sverigeresan kan ju inte ens kallas för nöjesresa utan jag ser det som ren och skär arbetsresa faktiskt. Ni är inne för 10 dagars 24/7 jobb men det här fixar ni, det här kommer gå vägen och plusset är ju att barnen kan vara nere i Skåne (vill inte ens tänka på hur det varit med stressen och kaoset med lägenhetsförsäljningen om kidsen varit med). Långa flygresan, ja den är ju vad den där och gör det inte lättare. Ni är i behov av semester när ni kommer hem igen ;)
  Jag skulle boka flygplatshotell på vägen hem, jag har samma erfarenhet som du efter vissa långresor där vi inte gjort det utan kämpat på och kört. Förra gången där vi skulle pressa och köra (det var inte här i USA, utan i Sverige och på den vägen så att säga, men samma sak/fenomen förstås) så höll jag på att somna vid ratten. Alltså, det var det värsta jag varit med om. Det var jag som körde då, vi hade turats om och jag slumrade på riktigt till för några sekunder, "vaknade" då jag kände bilen glida över den räfflade kanten på sidan, mot diket. Det var bokstavligt talat ett uppvaknande som hette duga. Jag trodde aldrig jag kunde vara en sån som kunde slumra till vid ratten, jag har alltid sån kontroll och behov av kontroll, oavsett hur trött jag är så har jag respekt om jag sitter vid ratten. Men det är ju naivt tänka så, klart jag (och precis alla) oavsett erfarenhet och vad man tror om sig själv, så kan det hända nåt när man är så slut. Man tar sämre beslut också. Hur som helst, jag vet man snabbt vill hem och/eller till slutdestinationen efter en lång resa, så man tänker äh, skit samma, vi pressar. Det lockar mer komma fram än checka in på hotell för en kort natt. Vi har precis som ni gjort så förut, men nu senast sa vi att nä, nu får vi faktiskt tänka om här.
  Nog om det.
  Jag visste inte ni fortfarande hade kvar lägenheten, det är rätt imponerande faktiskt. Eftersom ni behållit den så länge antar jag att det praktiskt gått smidigt med hyresgäster. Ni kommer säkerligen göra en rejäl hacka på den och kunna skratta hela vägen till banken :) Tänk på det när stressen kryper på, vad skönt få den såld och förmodligen casha in en rejäl vinst. Vi sålde vår hösten 2006 då vi flyttade, dessvärre har vi ett förråd kvar med grejer/möbler. Det pressar mig, hur vi borde ägna en semester åt att rensa ut/sälja/skänka bort grejer i förrådet, för det tickar ju på som en onödig utgift. Men att rensa ut ett förråd är ju INGENTING mot att sälja en hel lägenhet, så jag skäms för att ens tycka det känns jobbigt ta tag i vårt förråd...
  Hur känns det mentalt annars, känns det konstigt göra sig av med svenska lägenheten eller känns det ingenstans alls?
  Massor med kramar Anna, jag ska överföra lite bra karma och energi till er när ni åker iväg.
  Råkar det infalla med spring break i skolan?
  Vi har vårt spring break den veckan som ni åker, så tänker ni kanske också har då....

  SvaraRadera
 6. Det kommer att gå BRA ska du se! Albert säljer sin lägenhet också nu när han flyttat till London. Han vill inte hålla på att böka med hyresgäster och liknande. Hang in there!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag förstår hur du känner. Antar att du är där nu. DU ska se att rubbet går bra, men jag förstår så VÄL att du känner den strtess du känner. Mkt som ska hända på kort tid. Låter väl klokt att ta en hotellnatt i LA vid återkomsten. Hoppas att allt känns OK. Antar att ni jobbar och står just nu.
  Kramar!!

  SvaraRadera
 8. Detta är ett vittnesbörd som jag kommer att berätta för var och en att höra. jag har varit gift fyra 4 år och i femte år av mitt äktenskap måste en annan kvinna ta min älskare ifrån mig och min man lämnade mig och barnen och vi har lidit i 2 år tills jag träffade ett inlägg där den här mannen Dr.Wealthy har hjälpt någon och jag bestämde mig för att försöka hjälpa mig att ta med min älskare hemma och tro mig, jag skickade bara min bild till honom och min man och efter 48 timmar som han har sagt till mig såg jag en bil körde in i hus och se det var min man och han har kommit till mig och barnen och det är därför jag är glad att göra var och en av er i likhet med att träffa den här mannen och få din älskare tillbaka till dig själv. Hans email: wealthylovespell@gmail.com. ELLER KAN DU LÄGGA UPP HEM UPP PÅ WHATSAPP ANVÄNDA DETTA MOBILNUMMER +2348164728160.

  SvaraRadera
 9. Mitt namn är Michael Janice, jag bor från Lund, Sverige, (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Jag är skild med en son och min sons namn är Felix han är 12 år gammal nu, jag hade en dålig upplevelse i mitt tidigare förhållande, det är en mycket lång historia men jag kommer att skära det kort för dig att förstå det ibland måste vi göra ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
  Min fru skilde mig att gifta mig med en annan man som bor i samma stad. Jag bad om ursäkt för henne och jag bad henne att återvända till mig och till vår son, hon vägrar att komma tillbaka till mig. ,
  För några dagar sedan läste jag en artikel om relation blogg postat av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsförhållande upplevelse på en blogg och hon skriver ut e-postadressen till Dr.OdeDuwa kärlek stava caster som kan återställa tillbaka brutet kärlek äktenskap och ta med Tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
  Jag trodde aldrig på magi, tills min son sa att jag skulle hellre ge det ett försök att få sin mamma hemma.
  Jag skickar mailmeddelande till den postadress som finns på bloggen för att kontakta Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Jag förklarade för honom allt som hänt mellan mig och min ex fru.
  Jag fick ett svarmeddelande att han kan hjälpa mig att ta tillbaka henne hem att älska och lita på mig som mer än någonsin, jag gav det ett försök och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min ex fru Laura, ursäktade hon mig, Laura Creturned hemma, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att lämna honom så länge.
  Det fungerar som magi verkligen för att det är så fantastiskt hur kärleks stavning fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
  Jag rekommenderade starkt någon som läser detta vittnesbörd som går igenom relationsproblemet att söka efter hjälp för att återställa sant kärlek och lita på kärleksförhållande. Oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
  Det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här stora mannen Dr.ODUDUWA dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 10. Äntligen har min relations glädje och lycka återställts, min ex kärleksman återvände hem igår efter 9 månaders äktenskapsseparation. Jag har aldrig trott på att kärleksmagi skulle kunna fungera så bra att få tillbaka min ex pojkvän snabbt, jag ger det bara ett försök eftersom jag hör så många människor prata bra saker om Oduduwa kärlekstrollkarl, under de senaste veckorna har jag tillämpat kärlek stava innan och ingen fungerar för mig. Men tills jag stöter på Dr.Oduduwa, försäkrar han mig att han kommer att göra all kärleksförtrollning för min räkning för att få tillbaka min ex kärleksman. Jag följde noggrant hans instruktioner, att min kärleksman Jefferson kommer tillbaka till mig inom 2 dagar, jag har försökt så många sätt att be min man om ursäkt för att förlåta mig för att jag var otrogen mot honom tidigare en gång, han fick reda på att jag har varit otrogen på honom och sedan dess gick han, vi hade två barn tillsammans som en familj. Jag har försökt så många sätt att få hem honom men utan resultat. Tills jag stötte på Oduduwa e-postblogg på nätet eftersom denna av en kvinna från Stockholm Anna delade kontakten: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) Jag skickar bara ett meddelande till honom för att hjälpa mig att få tillbaka min ex kärleksman. jag gav oduduwa både min och älskare man bild och namn och det var allt han begärde. Precis efter den andra dagen fick jag ett telefonsamtal från min kärleksman Jefferson och han ber mig om ursäkt och lovar mig att han kommer tillbaka hem helgen, jag sa ok och jag väntade på honom, igår kom han tillbaka hem som löfte av Oduduwa kärlekstrollkarl berättade för mig. Jag är mycket glad över att ha honom tillbaka med mycket kärlek och omsorg mer än någonsin tidigare. Jag tror att det är rätt för mig att dela dessa fantastiska goda nyheter här så att det kan motivera och hjälpa andra att hitta en lösning för att återförenas med trasig kärlekspartner idag. sant det fungerar för mig här. Jag tror att det kommer att fungera för dig också.

  SvaraRadera
 11. Hej alla, jag heter Viktoria Andro. Jag trodde aldrig att jag skulle le igen, min man lämnade mig med två barn i ett år och två veckor. Alla ansträngningar för att få tillbaka honom misslyckades. Jag trodde att jag inte skulle träffa honom igen förrän jag träffade en kvinna som hette Christina som berättade mig om en trollformler som heter DR ISIKOLO, hon gav mig hans e-postadress och mobilnummer och jag kontaktade honom och han försäkrade mig att inom 48 timmar kommer min man att komma tillbaka till mig. Om mindre än 48 timmar kom min man tillbaka och började tigga om förlåtelse som sa att det var djävulens arbete, så jag är fortfarande förvånad över detta mirakel, jag tror inte riktigt på några andliga läkare. DR ISIKOLO återställde kärleken och lyckan i min förening och jag är med min man och är för alltid vår. om du behöver hjälp med att få lösningar kan du kontakta honom utan dröjsmål. E-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller direkt på WhatsApp +2348133261196.

  SvaraRadera