onsdag 21 oktober 2015

21 oktober 2015

Idag var dagen då Marty McFly flög in från 1985. 21 oktober 2015. 30 år in i framtiden. Haha underbart! Detta skedde alltså i uppföljaren till den första filmen. För i den första tog de ju en tidsresa in i 50-talet. Jag ÄLSKADE "Tillbaka till Framtiden" när den kom. Såg den första filmen två gånger på bio och ett antal gånger på video. Och nyligen såg vi om alla tre filmerna. Ihop med Storasyster. Hon älskade dem också. Så roligt! Och för mig och M blev det en riktig nostalgitripp. Jag var 12 eller 13 år när jag såg den första filmen för första gången. Galet. Så visst såg man filmerna med andra ögon nu. Men jag tycker ändå att åtminstone den första filmen håller än idag. Den är rolig. Fortfarande. Fast som med alla berättelser om resor i tiden får man inte börja fundera för mycket kring logiken. För tidsresor tycker jag aldrig riktigt klarar av någon djupare analys. Alltid är det något som inte stämmer. Men i just "Back to the Future" är detta inget som stör alls. Det är inte den sortens film. Utan rätt och slätt ren och skär underhållning. Popcorn, mys och nostalgi. Minns ni andra den? Gillade ni den? Och har ni sett om den?

Något som var kul nu när vi såg om filmerna var att se hur man tänkt sig att 2015 skulle vara. Tydligen trodde man att faxmaskinerna fortfarande skulle vara riktigt heta. Och att man skulle ha flygande skateboards och likaså flygande bilar. New York Times skrev en liten rolig artikel om detta också. Några iPhones eller iPads såg man inte röken av i filmen... Självknytande skor däremot var tydligen något man fantiserade om. Nu verkar det som om Nike verkligen försöker få fram ett par sådana skor och hur de fungerar kan man läsa lite om här. Michael J Fox har visst redan fått ett par. Om de verkligen blir verklighet för gemene man är det kanske svårt att sia om. Den som lever får se. Eller om man lyckas flyga in i 2016....

Doc och Marty McFly


Filmaffishen som jag minns den


Nike´s självknytande skor - Nike Mag


6 kommentarer:

 1. Bilen står ju här i Reston för tillfället! DET är kul! Det beror på Washington West Film Festival som äger rum här nu. MÅSTE upp och ta foto på den.
  Jag tycker det är SÅ kul att Ella också gillar detta. Roligt då man kan börja se vuxenfilmer med sina barn.
  Jag gillade ettan och tvåan, men trean somnade jag på. PÅ BIO!! Såg den i San Francisco och kunde inte för mitt liv hålla mig vaken. Jetlag kanske? haha.
  Tidsresor ja, bäst att inte analysera för mkt, hihi!!

  Sen Gilmore Girls! Se den serien!! Då skulle du få din östkustfix också. Visserligen, som jag skrev på min blogg till dig, så tror jag att det mesta är filmat på ngn soundstage i Burbanks, haha. Men iaf, känslan finns DÄR totalt). Lauren Graham är SÅ bra. Man ser en direkt typecasting till rollen som Sara i Parenthood. Serien har hög mysfaktor. är gullig, men tack vare dialogen blir det alls inte sliskigt. ge den en chans. Finns på Netflix. JAG är totalt såld.

  Kramar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det roligt när ens barn blir såpass stora att man kan se filmer som inte är enbart "barnfilmer". Extra kul när de gillar sådant man själv gillade som barn/ungdom. :-) KUL att ni har bilen hos er nu! Haha! Ta foto på den!
   Och ja ettan och tvåan är bra. Ella gillade trean också mest för att Doc då faktiskt blev kär och fick en familj. Hon tyckte det var sorgligt att han skulle vara ensam hela livet. :-)
   Jag började kolla Gilmore Girls och gillar det jag sett hittills (två avsnitt). Tycker att Lauren Grahams karaktär mer eller mindre ÄR Sara från Parenthood dock vilket stör mig liiiite ändå. Fast jag ÄLSKADE ju parenthood så det blir nog bra. och jo, östkustfix får man så det knakar. Jag längtar... :-) Haha!
   Kramar!!

   Radera
 2. Hej!
  Är en ny läsare av din blogg och hittade hit genom min längtan tillbaka till San Diego, då jag tidigare har bott där under en period och varit tillbaka ett flertalet gånger efter det. När min längtan blir för stor brukar jag ibland leta upp en blogg och läsa lite om vardagen och minnas och sakna. Jag hoppas verkligen att ni kommer att trivas i San Diego. Det är staden (med omnejd) som bor i mitt hjärta.

  Visst vet ni om att det finns en svensk Community som man kan vara med i. De arrangerar lite aktiviteter och uppmärksammar de svenska högtiderna varje år. Bland annat brukar de ha julmarknad och luciatåg i Balboa Park varje år i december, vilket är väldigt mysigt.

  Medan jag skrev kom jag på att jag måste tipsa om en fantastiskt rolig restaurang i San Diego Down Town, Corvette Diner. Väl värt ett besök för både stora och små om ni inte redan hittat dit förstås.

  Ber om ursäkt att jag kapade bloggen så här, men har läst den under ett litet tag nu och tänkte att det bör var dax att ge sig till känna. Kan ju vara roligt för dig att veta vilka det är som är inne och läser om ert liv då och då.

  Vänliga hälsningar
  Cecilia Danebäck

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Cecilia! Vad KUL att du hittat hit och vad roligt att du vill kommentera här och ge dig till känna. Jätteroligt! Jag blir så glad över att få se vilka som läser. Extra kul att du bott här också. Vi har ju vår stora tjej i Svenska skolan vilket är jätteroligt och jag har engagerat mig där en del. Kul. Så det har blivit en del svenskt och firande av t ex påsk på svenskt vis samt vi firade nationaldagen etc. Midsommarfirandet missade vi i år eftersom vi hade besök här då från DC. Nu till jul hoppas vi på att få tillräckligt med folk för att vara aktiva på December Nights i Balboa Park samt att det blir en julfest med luciatåg. Storasyster gick ju i Svenska Kyrkans Luciatåg i NYC då vi bodde där så hon har "full koll" på lucia. :-)
   Corvette Diner har jag hört talas om men ännu inte besökt. Står på vår "att göra lista".
   Tack igen!!!! Och hoppas du fortsätter titta in.

   Radera
 3. Den filmen älskade jag också. Minns inte hur många gånger jag har sett den men det har blivit ett antal gånger. Jag mindes dock inte datumet förräns nu när det blev många skriverier. Coolt att man just sitter här och har upplevt 21 oktober 2015. Man undrar hur mycket som kommer hinna ändras och alla nya saker som kommer hinna uppfinnas under ens egna livstid. Det är ju redan så mycket som har hänt och som finns nu jämfört med när man var barn.
  Kram och ha en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja jag tror vi är många som var barn eller unga på 80-talet som älskade den filmen Desiree! :-)
   Och visst förändras det runtomkring oss. Hela tiden. 30 år framåt i tiden är länge och även om jag tycker att förändringarna mellan 50-talet och 80-talet känns ännu större än från 80-talet till idag så inser man ändå att vääääääldigt mycket har hänt sedan just 80-talet. På många plan.
   Kramar!

   Radera