onsdag 9 december 2015

Det är den tiden på året igen

December. Vi är redan en dryg vecka in i årets sista månad. Snart har vi bott här ett år. Ett år som känns både långt och kort samtidigt. Ni vet, sådär som det gör när allt är nytt. Hittills har de senaste veckorna varit hektiska tycker jag. Mycket. Hela tiden. Inte så mycket andrum. Saker som händer. Saker som ska göras. Hemma. I skolan. Och utanför. Så som det ofta är i slutet av ett år. Nu i söndags fick vi iallafall äntligen tid att sätta ihop årets pepparkakshus. Storasyster gjorde i stort sett allt själv utom att just "limma ihop" det. Hon är så himla stor nu. Fixar och trixar. Vi fick dock ta det i två omgångar eftersom taket inte riktgt torkat ordentligt (vi var lite för ivriga och snabba efter ihoplimningen) så helt färdigt blev huset först ikväll.


Lite hjälp med ihopsättningen av huset
Koncentration


Såhär fint hann det bli innan vi var tvungna att sluta för att låta huset torka lite mer


Ikväll gjordes det färdigt och Lillebror ville så gärna så gärna också hjälpa till men till hans stora ilska och förtret fick han inte det....
Två små pappisar på taket. En utan arm...!

Och slutligen lite snö kring huset också


Stolt dekoratör! Själv tyckte hon att hon "var mest stolt över själva kransen som hon fått till så bra över dörren" (den gröna med röda "band" som man ser här)

Nu väntar ännu ett antal innehållsrika dagar. Imorgon får vi besök av en av mina NY-vänner. Det ska bli otroligt roligt! Hon kommer morgonkväll och stannar till söndag. Vi får se vad vi kan hitta på. Lite stressad är jag kanske över timingen ändå. Detta är ju sista helgen innan vi flyger till Sverige. Och det är inte mycket vi hunnit förbereda än. Men det får väl gå. På något vis brukar det ju alltid fungera. Men visst, det känns som om blodtrycket kommer att stiga en del under de här 10 dagarna som kommer.

8 kommentarer:

 1. Måste önska er en fin jul här i Sverige. Jag tycker det är så kul att läsa på din blogg och jag tycker du är fantastisk som orkar alltihop. vilken fin mamma! Kram från Eva i Tyresö som fått diabetes och det är verkligen en egen cirkus med sprutor provtagning o promenader o särskild mat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack söta rara du!!! Det värmer att höra. Men jag hoppas verkligen att du snart kommer att känna dig bättre efter att du nu fått din diagnos och att det går bra med omställningen kring både kost och sprutor. Jag jobbade ju ett tag med just diabetes när jag var på läkemedelsföretaget i NJ så nu har jag bättre koll på sjukdomen och en otroligt mycket högre förståelse och insikt i hur alla som drabbas har det. Jag önskar verkligen att det kommande året blir bra och att du får en rutin på detta och kan hålla blodsockret på plats. Om du har frågor så får du gärna höra av dig. Är inte säker på att jag lans vara men kan ev se om jag kan hjälpa på ngt vis.
   KRAM!!!

   Radera
 2. Vad duktigt hon är, så fint det blev. OCH ja, fattar om blodtrycket kommer att stiga för dig med all logistik som ska till. Hoppas resan hem blir bra och inte bara ett enda rännande från plats till plats.
  KUL att du får komma till ett annat klimat iaf, om än kanske utan snö ;-)
  Jag tycker också att du är en fantastisk mamma!
  Kramar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack söta!!! Ja det är mycket just nu och eftersom vi dessutom däckade hela familjen i magsjuka för bara ett litet tag sedan känns det som om mycket av den "planerade tiden" försvann...
   Vi ser fram emot Sverigeresan samtidigt som jag som alltid känner en rätt stor stress också. jag vet ju hur fort tiden går och hur lång resan kommer bli. Eller det senare vet jag ju inte riktigt, men INSER. Med tanke på att jag vet hur lång resan är från NYC och nu är den DUBBELT så lång...Särskilt att resa med småbarn är ju en pärs i sig. Hoppas bara att vädret är ok så vi inte blir försenade pga snöstormar etc
   Kram!!

   Radera
 3. Så himla fint pepparkakshuset blev! Jag har aldrig lyckats med något sådant. Nu är det åtta eller nio år sedan jag försökte sist, det gick inte alls. Jag gjorde ett pepaprkakshus efter en Ikea-byggsats, men luftfuktigheten är så hög i Sevilla att sockerklistret smälte och rann av och tak och väggar buktade inåt, tills allt rasade.
  Härligt att fira jul i Sverige! Hur länge stannar ni?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vad gullig du är!!
   Ja jag air gjort ett i Sverige också som rasade. Då från scratch. Denna gång var det IKEA byggsats.
   Vi stannar i två veckor. Åker tillbaks på Nyårsdagen.

   Radera