måndag 1 augusti 2016

Lägerstart

Idag är det första augusti och halva sommarlovet har gått. Därmed är också Storasysters "Latedagar" slut. Idag var hennes första dag på Summer Camp. Där kommer hon nu att spendera sina kommande 4 veckor av sommaren innan skolan börjar igen i slutet av augusti. Det är samma organisation som har hand om hennes After-School verksamhet som också har detta Sumer Camp. Under sommaren håller de dock inte till i skolans lokaler utan har hyrt in sig på Miramar College, ett stenkast från oss. Det är inget läger med övernattning utan heldagar med blandade aktiviteter. Lite sport, lite konst, lite drama, lite dans, lite matte och läsning, lite kodning och två dagar i veckan även simning samt en del andra aktiviteter.

Det var hon själv som i slutet av skolåret sa att hon ville gå på deras Summer Camp. Jag hade inte planerat in något för henne eftersom jag är hemma med Lillebror på dagarna, men hon ville verkligen gå och det kändes bra att veta att hon skulle få göra mer aktiviteter och träffa kompisar under en del av sommarlovet. Inte bara gå och hänga med mig och Lillebror. Fast nu i morse var hon nervös. Vid frukosten sa hon att hon hade ångrat sig och inte ville gå. Sedan grät hon en skvätt. Som vanligt är det hennes oro över sådant som är nytt och "okänt" som visar sig. Men vi pratade om att hon ju känner de flesta instruktörerna där redan eftersom de även är hennes ledare på After School. Likaså barnen. De flesta på lägret trodde jag skulle vara barn som även går på After-School och som hon känner därifrån.

I bilen på väg till Miramar College var hon tyst. Hennes allvarsamma ansikte vänt ut mot fönstret i baksätet. När vi promenerade från parkeringen till klassrummet där hon skulle vara på morgonen sa hon att hon kände sig konstig i magen. Nervös. Som förälder hoppas  man ju att det ska gå bra. Att allt det där man försäkrar sitt barn om ska visa sig vara riktigt. Och denna gången var det så. För så fort vi steg in genom dörren vändes ett tiotal ansikten mot oss. Barn som redan var på plats. Någon sekund senare kom en kör av röster som ropade hennes namn. Flera sprang fram för att krama om henne. En av hennes bästa kompisar från After-School var där och drog henne med sig till platsen bredvid. När jag lämnade Storayster och sa hejdå, vickade hon bara lite lätt med huvudet mot mig, pratandes och skrattandes med sin kompis. Det kändes så himla skönt. Detta blir bra. Det tror jag verkligen nu.

9 kommentarer:

 1. Fint att det blev en bra början på lägret. Och så fint du skriver om hennes oro från hennes perspektiv och ditt eget. Hoppas hon får fyra jätteroliga veckor och skönt kanske för dig att ha lite avlastning om dagarna och bara ett barn (om än rätt vilt) att ta hand om och roa snarare än två.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annika! Ja detta blev riktigt bra. När jag hämtade E ikväll var hon alldeles hoppig av glädje och sa att det varit en jätterolig dag Känns så himla skönt. :-)
   Och att ha endast Lillebror är skönt på vissa vis eftersom jag kan anpassa dagen och aktiviteterna efter honom. Baksidan är att jag såklart saknar Storasyster och att även Lillebror gör det. Men jag är glad över att hon kommer få roliga veckor nu innan skolan börjar och samtidigt komma in i lite mer rutin.
   Kram!

   Radera
 2. ör oss blev det ett så abrubt avsked första dagen eftersom skolbussens dörrar bara slog igen och bussen åkte. De hade varit lite nervösa på bussen men mina barn hade ju sällskap av varandra vilket gjorde det lite lättare. Jag tror att hon kommer att få det toppen. Att få vara med jämngamla kompisar och inte behöva ta hänsyn till lillebror kan nog vara rätt skönt ibland. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon ölskar verkligen att få vara med jämnåriga vänner och få göra en massa olika saker hon tycker är roligt.
   Nu efter en vecka känns det otroligt bra för hon har verkligen strålat varenda kväll när jag hämtat henne och sagt att hon haft hur roligt om hela.t Och dessutom utmanat sig själv en del och tagit några kliv ur sin comfort zone vilket jag alltid tycker är bra. Inte enbart för henne utan för oss alla ibland. :-)

   Radera
 3. Jag tror lagret kommer bli toppen. Jag kan forsta hennes oro innan men sa skont att hon hittade flera vanner med en gang sedan tidigare. Jag tror hon kommer fa det jattekul bade med gamla vanner och aven fa chansen att lara kanna nya vanner. Det blir lite lattare for dig forhoppningsvis att inte behova ha pressen pa att se till att ha tva barn att underhalla hela dagarna.
  Laste ocksa just inlagget nedan om ditt nya projekt. Later valdigt spannande och jag onskar dig stort lycka till. Jag tror det har alla forutsattningar att bli nagot riktigt bra. Jag ar overtygad om att du kommer kunna vara ett stort stod for manga med din vetenskapliga bakgrund och dina egna erfarenheter. Forstar att tiden just nu inte racker till for att halla pa med jobbansokningar hela tiden och att inte heller orken finns dar. Detta kan absolut vara nagot som oppnar fler dorrar och som ocksa kan utoka ditt natverk. Ar saker pa att detta med jobb kommer att losa sig aven om det innebar en stor portion med talamod och tid.
  Kram och lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Desiree, och ja det hoar verkligen varit en lyckad vecka. Hon stortrivs och ville inte ens att det skulle vara helg nu eftersom hon inte får gå på camp då :-)

   Radera
 4. Hej!
  Jag har skickat ett mail till dig.
  Mvh C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var just in och läste Cia! Tusen Tack!!! Blir så himla rörd. :-)
   Jag har skickat svar till dig också.
   Kram!

   Radera
 5. Låter bra det där, Saltis. Ella har nog roligt på sitt läger. Det är jobbigt att vara nervös innan (vet hur det är), men sen brukar det ju bli bra, som i Ellas fall.
  Ja, tänk att det redan är augusti.
  Sommaren försvann i ett nafs.
  Kramar!

  SvaraRadera