söndag 21 augusti 2016

Näst sista helgen i augusti

Återigen tystnad här på bloggen. För lite tid. För mycket runtomkring. Till viss del på grund av min andra blogg, men även annat. Återkommer till detta snart men just nu tänkte jag visa lite från denna helgen. Sommaren är definitivt inte över än trots att Storasyster börjar skolan om en vecka. Men här i San Diego har den varmaste tiden på året just börjat. Här är augusti, september och oktober oftast de varmaste månaderna. Jämfört med NYC är det dock skönt här. Torr värme gör att den inte känns jobbig. Och där vi bor sjunker temperaturen på kvällarna vilket är otroligt skönt. I NYC var det ju fuktigt som en ångbastu under sommarhettan och temperaturen sjönk nästan inget på nätterna vilket gjorde att jag aldrig tyckte om värmen där. Så de senaste dagarna har det blivit en hel del poolbadande. Men i helgen höll vi oss mest på land. Igår blev det lite shopping och lunch på vårt favorit mall. Bland annat ny skolväska till Storasyster. Och idag tog vi en tur till la Jolla Cove.


LÖRDAG

Igår lördag, tog vi en tur till Westfield Mall i UTC. Vår favoritmall här. Där blev det lunch på Eureka. De har väldigt goda burgare samt Storasysters högsta betyg på Grilled Cheese Sandwich.


Vi satt ute men när vinden tog i lite kändes det nästan lite kyligt tyckte både jag och Storasyster. M skrattade åt oss. Han kollade temperaturen och det var 25 grader. Haha, jag tror jag har blivit San Diego-mesiga vad gäller väder och temperaturer...


Bubblor är alltid lika kul


Bubble & Dance party


Sedan blev det glass på Sloan's


Många smaker att välja på.


Glass glass glass!


Kolla här då! Denna såg vi i den lokala leksaksaffären Gepetto's och visst måste den ha en Dalahäst som förebild?!?!?!SÖNDAG

I förmiddags körde vi till La Jolla. Tänkte promenera längs strandpromenaden och kolla in sjölejonen och sälarna. Som vanligt var det svårt att hitta parkering längs vattnet men till slut lyckades vi.


Livvaktstorn


Vilken ateljé eller hur! 


Tidvattnet var på väg i  vilket märktes på de höga vågorna och på att stränderna nedanför klipporna var endast smala remsor på väg att täckas helt av havet.


Children's Beach var den enda som vi kunde gå ner på med tanke på tidvattnet och vågorna. Jag och Storasyster svalkade tårna och kollade in sjölejonen som lekte i vågskummet intill stranden. 


Här kan ni skymta två sjölejon. Ett mörkt litet huvud som sticker upp över vattenytan till höger i bilden, samt en liten nos strax ovanför skummet lite snett ovanför den främre pojkens huvud. 

Denna strand har man "anlagt" genom att bland annat bygga piren ni ser till vänster i bilden. För att hålla de mäktiga vågorna ute och skapa lite lugnare vatten så att barnfamiljer skulle kunna bada här med småbarn. Därav namnet Children's Beach. Men det lugnare vattnet visade sig bli väldigt populärt hos sjölejonen och sälarna som "tog över" stranden. Vissa dagar ligger det packat med sjölejon och sälar här. Lite kul tycker jag, men jag har förstått att det blivit en diskussion mellan de som vill att sjölejonen och sälarna ska få ha stranden ifred och de som tycker att den borde tillhöra familjer och andra som vill bada här. Själv gillar jag att man kan dela på stranden. 

Eftermiddagen spenderade vi hemma. Tog det lite lugnt vilket var skönt. Nu börjar sista sommarlovsveckan för Storasyster. Det är Summer Camp även denna veckan medan Lillebror och jag får roa oss här hemma.

2 kommentarer:

 1. Misstänkt likt en dalahäst verkligen! Härliga bilder, särskilt den bland såpbubblorna när lillebrors hår blåser runt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst måste man ha använt Dalahästen som ngn form av inspiration?! :)
   Kram!

   Radera