måndag 31 juli 2017

Sista dagen i juli

Sista dagen i juli. Redan. Sommarlovet har pågått i ungefär en och en halv månad här. Om en månad är Storasyster en "4th Grader". Helt otroligt. Vart försvinner tiden? Om två år börjar hon Middle School och då börjar Lillebror Kindergarten, vilket trots det "konstiga namnet" faktiskt betyder att han börjar skolan kort och gott. Jag skulle väl säga att Kindergarten här är ungefär som en blandning mellan "nollan" och "ettan" i Sverige.

Så vad gör vi då nu när sommaren pågår för fullt? Självklart är detta en väldigt annorlunda sommar jämfört med de somrar vi tidigare haft. Särskilt de sedan vi flyttade hit till San Diego. Under våra två somrar vi haft tidigare här i Kalifornien var jag ju arbetslös vilket betydde att barnen var hemma med mig i stort sett hela sommaren. Förra sommaren gick Storasyster 3 veckor på Summer Camp eftersom hon ville det, men Lillebror var hemma med mig på heltid såklart. Denna sommar har han gått på dagis som vanligt. Förutom när vi var i Seattle tidigare i juli, såklart.

I år är min första sommar här som jag jobbar, så Storasyster har gått på Summer Camp mesta delen. Jag har väldigt lite semester så det blir inte mycket ledigt. Även M som började nytt jobb innan jul har ganska knapert med semesterdagar. Om än fler än mig. Ändå försöker vi ta vara på sommaren så gott vi kan. Vi reste ju till Seattle i början av juli. Och efter det har vi haft en del dagar och kvällar vid poolen och stranden. Vi har ätit de flesta middagarna ute på vår uteplats och sett kolibrina bråka om maten i vår röda kolibrimatare. Storasyster fick sitt livs upplevelse på Universal Studios när hon och hennes bästa kompis J besökte The Wizarding World of Harry Potter. Och så fick vi ju finbesök av våra gamla NYC vänner som nu flyttat till till Los Angeles. M och jag fick fira vår bröllopsdag och det har varit födelsedagskalas för våra närmsta vänners barn. Så en hel del händer här trots att vi inte har någon lång semester.

Nu i mitten av augusti kommer Storasyster att åka på sitt första "Sova-borta-läger". Det är med samma organisation som anordnar hennes dagliga "Summer Camp" men under en vecka får de som vill åka iväg och därmed sova borta. Hon kommer då förhoppningsvis att få dela stuga med två av sina bästa vänner och just nu är hon väldig exalterad över att hon ska få åka iväg på detta äventyr.

Nedan är en del sommarbilder och filmer från de senaste två veckorna. De saker vi gjort som kan räknas som sommaraktiviteter är väl främst att vi hängt en del i poolen och på stranden.

Poolhäng tillsammans med bästa vännerna i deras pool
De här ungarna har alltid så himla kul tillsammans. Det är dessutom väldigt bra att våra vänners poolområde har både en stor pool samt en liten barnpool.

Bästa mellisen är en vid poolen...


Vår egen pool

Här är vi i vår egen pool - en "Poolfie"!
(alltså området där vi bor har en pool som alla hyresgäster får använda)


Lillebror älskar att bada i poolen och har blivit ett litet vattendjur


I lördagskväll åkte vi med våra vänner till La Jolla Shores
Här blev det middag på stranden


Trots att havet låg ett par steg bort så fördrog Lillebror och hans bästa vän M att leka i "pölen", hahaha!

De här två alltså... 


Storasyster och bästa kompisen J var tillbringade däremot mesta tiden i vågorna


Och så grävdes det såklart på stranden också


Jag tror knappt det finns någon bättre "lekplats" för alla åldrar än stranden.


Kvällen var himla mysig, men solen gick i moln nästan med detsamma då vi kom så det blev lite kylslaget på slutet tyckte vi.


Födelsedagskalas

Igår firade vi både Storasysters och Lillebrors bästa vänner som fyller år med tre dagars mellanrum. J blev 9 och M blev 3. Kalaset hölls i en av våra favoritparker tillsammans med några av våra gemensamma vänner samt J's och M's kusin.


Först ut - Vattenballonger!

Sedan paketöppning i skuggan av ett träd


De här tre har verkligen blivit en riktigt härlig trio. Älskar att se hur otroligt bra de leker ihop och hur kul de har tillsammans.


Sedan var det dags för pinjata. J ger basebollträet till sin lillasyster M som får börja. 


Ready...


...Go!!!

Lillebror hade inte riktigt upplevt detta med en pinata tidigare men han tyckte det var himla kul.Det var en fantastiskt fin kväll så vi stannade kvar och hängde i parken tills det var dags att åka hem och fixa middag. Ett supermysig kalas och ja, det känns otroligt härligt att ha lärt känna de här familjerna som vi numera räknar som våra närmsta vänner. 

Sist men inte minst Grattis till M och J! Det ska bli så roligt att följa ert nya år!

3 kommentarer:

 1. Hej :-) Tänkte bara lämna en liten hälsning då jag är inne och läser din blogg ibland. Jag och min familj bodde i San Diego under några år men är nu tillbaka i Sverige. Det är härligt att se dina bilder och minnas tillbaka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisa!
   Så roligt att du vill lämna en hälsning här. Och ännu roligare att du läser bloggen. Hur länge bodde du och din familj här i San Diego?
   Kram!

   Radera
  2. Vi bodde där i två år, jag och min man gjorde båda två postdok där, på UCSD och Scripps. Har anat att du arbetar med något biologiskt och har doktorerat du med? Kram :-)

   Radera