söndag 18 oktober 2015

Pumpkin patch


Det är ju pumpasäsong här nu. Så vi bestämde oss för att köra till en s.k Pumpkin Patch, dvs till en bondgård där man odlar pumpor som sedan säljs. Det finns hur många som helst runtomkring men vi fick tips av våra vänner om en som ligger i Ramona, lite nordost om San Diego. Där skulle vi förhoppningsvis slippa alltför mycket trängsel och eftersom Ramona ligger nära Julian hoppades vi även på något svalare temperaturer. Det visade sig vara mer eller mindre perfekt för oss. Lagom stort med en del olika aktiviteter för barnen, men ändå ganska nedskakat vilket jag gillar. Inga galna hoppborgar eller annat, utan ponnyridning, hölassåkning, lite djur man kunde klappa och mata. En majskanon och en majslabyrint samt såklart att få välja och köpa sin egen pumpa. De låg och lyste som orange bollar i solskenet ute på pumpafältet och man fick låna en vagn som man kunde lägga sina pumpor i. Det senare eftersom pumpor av en viss storlek är rätt tunga att bära. Temperaturen här var även något svalare än hemma även om det såklart var varmt. Självklart var stället dekorerat med de traditionella Halloweendekorationerna också. Man kunde se fågelskrämmor i olika varianter, spindlar, fladdermöss, häxor, spöken och även monster o zombies av lite olika slag. Nedan följer en bildbomb.

Vem kan inte låta bli att bli förälskad i de här underbara höstfärgare juvelerna



Här inne i ladan kunde man köpa pumpor i alla möjliga storlekar, former och färger. 


Storasyster


Lillebror kollar in getterna


Det gäller att inte vara höjdrädd


Majs i allt från gyllengult till blodrött


Boo!


Vagnarna kunde man givetvis även köra barn i


Vilken pumpa ska vi ha nu då?


Vad tror ni om den här...?


Eller kanske den här??


Jag gillar även de här plattare sorterna. Några av dem var mörkt orange som nästan skiftade mot rött.


Första pumpan vald!


Och så läggs nästa pumpa i vagnen


En stor och en mindre


Inne i ladan fanns ju ännu fler


Den här då ska vi inte ha den också?





Höbalstjur


Sedan blev det till att åka hölass




Kvarleva från förra årets pumpsäsong?


Kanske var det  frun eller kompisen som satt och väntade i bilen...?


Efteråt körde vi mot Julian och självklart köptes äppelpaj på vägen


Julian är känt för sina öppenodlingar och äppelpajer, men denna gång köpte vi inte inne i själva Julian utan i en av deras små butiker som ligger vid vägen lite innan man kommer fram till själva byn.

När vi körde hem passerade vi Julian men stannade inte där denna gången. Men det är ändå en rolig väg att ta eftersom man kör i bergen och längs vägen passerar man flera olika camp sites.  Naturen här är otroligt vacker och jag gladde mig åt att jag fick uppelva lite höst ändå. För där uppe i bergen är det helt annan klimatzon och därmed även vegetation än här nere San Diego. Många träd hade därför gyllengula löv och hela färgskalan gick i höstens guldnyanser. Härligt!

Det blev en mycket lyckad dagsutflykt och för Storasyster fortsatte sedan roligheterna när vi kom hem eftersom hennes bästa kompis här kom på kvällen för att sova över. Tjejerna har haft hur roligt som helst och de kom inte i säng förrän runt midnatt. Sedan hördes lite väl mycket skrik och skratt runt halv ettiden så då tittade jag in genom dörren och såg att de delade säng med ett hus samt en hel hög hästar. Så jag fick helt enkelt säga att de var tvungna att åtminstone försöka sova. Och strax efter ett blev det tyst. Vi får väl se hur dags de kommer att vakna imorgonbitti....

14 kommentarer:

  1. Vilken mysig utflykt. Älskar pumpkin patchen. Pumpor i alla möjliga former, storlekar och färger är så vackra. Vilka fina pumpor ni valde. Perfekt till att karva senare inför Halloween. Det finns pumpkin patches här också och jag tror vi ska försöka åka ut dit någon gång nästa helg.
    Fina gamla bilar också som ni fick se.
    Kramar och fortsätt njuta av helgen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blev en riktigt fin utflykt. Och denna tiden på året är fin med alla pumpor. Kul att även ni har Pumkin Patches! Hoppas ni kommer iväg till någon.
      Kram!

      Radera
  2. Vilken kul utflykt! Verkligen vackert med den mängden pumpor. Önskar att detta med lite mysigare pynt slog igenom här också, det är mest monster och spindelnät för hela slanten och en massa plastdekorationer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var en riktgt bra dagstur och jag gillar att komma ut såhär. Vi har mycket "skräck" här också nu inför Halloween, men även lite mer "höstpynt" och gulligt Halloweenpynt också. Fast jag gillar skräck också haha. Däremot vet jag av erfarenhet att många barn tycker det är otäckt. Inte förrän i år har vår dotter velat ha ngt "läskigt" till Halloween.

      Radera
  3. Fin helg! Så höstlikt som det kan bli i den här delen av världen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja eller hur. Mer höst än såhär blir det nog inte här. Men det var fantastiskt att få åka till bergen. Julian och områden runt Juliann är så fint och där kändes det faktiskt höst! :-)

      Radera
  4. Har ni pumporna bara till prydnad eller lagar ni nåt av dem också? Jag får varje år nån liten pumpa i grönsakslådan när det är säsong men tycker inte det blir nåt särskilt gott av dem.
    Hade du frågat en häst om balarna hade den gnäggat och sagt att "hon kan ju inte skilja på hö och halm, den där stadsbönan. Men jag kan, för jag är häst. Gissa vilket jag vill äta och vilket jag vill skita på!"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi air de enbart till prydnad. Vit etsade att rosta kärnor ett år men det blev inte så bra. Antagligen gjorde vi lite fel, men sedan har jag inte orkat göra om det. Haha, jag vet att det är halm, men här kallas det för "hay" som jag översätter till hö. Kanske är det fel? Men men. :-)

      Radera
    2. Hay är hö, halm heter ju straw. Och att åka hölass är betydligt trevligare än att åka på vass och stickig halm. Luktar mycket bättre gör hö också.
      Jag minns otaliga synnerligen originella och dekorativa pumpor från Kalifornien men inga goda rätter. Jag har smakat nån paj men den var illstarkt kryddad med kanel eller nåt liknande om jag minns rätt. Inte särskilt gott - till skillnad från amerikansk äppelpaj som kan vara riktigt smaskig. Flörtade in mig hos Ben med en sån häromåret men han sa att han älskade mig även utan paj;)

      Radera
    3. Ja just pumpkin pie är inte heller min favorit även om jag tycker de jag ätit är okej. Smakar lite som mjuk pepparkaka så jag gissar att man har i ungefär samma kryddor. Och jo nog är halm lite stickigt i rumpan. Men det är alltid halm de har här. Iallafall vad jag sett.

      Radera
  5. Vilken underbar dag! Det ser så härligt ut med alla vackra pumpor!
    Jag saknar också den "riktiga" hösten. Men jag har äntligen lärt mig de små hösttecknen. Regn då och då. Kyligare kvällar. Grillade kastanjer från gatuförsäljarna. Kortare dagar. I övrigt märks den inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blev en riktigt fin dag och jag älskar sådana här utflykter. Och visst får man lära sig att ta vara på de hösttecken som finns omkring en. Och ja, det är fint på många vis även om det inte är som höstarna man var van vid och som finns i kyligare klimatområden. Grillade kastanjer låter gott!

      Radera
  6. Ja, pumpkin patches...those were the days!! Those were the DAYS!! Nu var det åratal sedan jag besökte en sådan. Men de hör verkligen hösten till, och barnfamiljerna. Numera blir det mer vingårdar på hösten för oss ;-) ;-)
    De är så duktiga att hitta på höstaktiviteter här i USA, överallt.
    Vad jag gillar här är att allt funkar, vill man köra skräck så gör man det fullt ut. Vill man köra gulligt höstpynt gör man det. Allt är rätt. Fina bilder, Saltis. Förstår att ni hade en riktigt fin dag därute!!
    Kramar!!

    SvaraRadera
  7. Ja jag gillar också hösten här vad gäller aktiviteter och pynt. Mysigt. Pumpkin Patches och Apple picking och annat sådant är sååå mysigt och roligt tycker jag! Glad över att vi hittade ett ställe vi tyckte kändes lite "lagom" också och inte helt galet nöjesfältstaktigt med hur mycket folk som helst.
    Vingårdar låter himla naja! Kanske om ett antal år... för vår del... :-)
    Kram!

    SvaraRadera