lördag 9 juli 2016

Sjölejon, strandhäng och kajaktur i La Jolla

Vi fortsätter att ha det helt underbart. Igår var vi hela dagen i La Jolla. Först promenerade vi längs Coast Boulevard och kollade in sälarna och sjölejonen på stränderna nedanför klipporna. Sedan körde vi lite söderut och badade på La Jolla Shore. Där hade vi även förbokat en guidad kajaktur på eftermiddagen vilket jag såg fram emot väldigt mycket. Men det allra bästa är ändå att vi får göra allt detta, får uppleva det salta, blå härliga tillsammans med våra underbara vänner!

La Jolla Cove
Att promenera längs med vattnet vid La Jolla Cove är alltid en upplevelse


Lillebror lånade Storasysters solglasögon en stund


Vattnet är otroligt klart och det är väldigt populärt att både dyka och snorkla här. Om ni tittar noga kan ni även se sälarna som ligger och solar sig på den vänstra delen av kobben. De svarta prickarna på högra delen är skarvar.


Det finns många små  stränder insprängda mellan klipporna här. M och Lillebror gick ner på Shell Beach och tittade. Stranden som skymtar i bakgrunden är "Childrens Beach" och den gjordes urpsrungligen för att familjer med barn lättare skulle kunna bada här där vågor och tidvatten ofta gör det svårtillkomligt för just barn. Man byggde därför piren för att bryta av vågorna. Men det lugnare vattnet lockade till sig sälar och sjölejon, så ofta är det de som ligger och solar sig på den stranden nu. 


Igår var det dock inga själsjon eller sälar på Childrens Beach, så vi promenerade vidare till La Jolla Cove. Där såg vi många som solade och simmade. Här kom en stor hanne upp ur vattnet.


Man kommer som sagt väldigt nära dem.


Fina tjejer!
La Jolla Shore
 En liten bit från La Jolla Cove ligger den långa stranden i La Jolla. Hit åkte vi för lite strandhäng. Började dock med att peta i oss lunchmatsäcken för att fylla på energidepåerna.


Sedan lärde Storasyster M att "Body Boarda"


Det gäller att få in timingen rätt när vågen kommer.


A tog det först lite lugnt i skuggan och vaktade våra sakerTeam Work

Att begrava halva J i sand var populärt. Sedan dekorerades sandhögen.Sandskulpturer på J´s begravda ben


På eftermiddagen blev det kajaktur för alla utom M som stannade kvar på stranden med Lillebror och lilla M. Vi andra promenerade två gator uppe till La Jolla Kayak där vi utrustades med flytvästar och hjälmar. Själva turen har jag inga foton på eftersom man lämnade allt på land som inte tål vatten. Men det var en riktigt rolig tur. Troligast av allt var att Storasyster hängde med och tyckte det var sådär lagom spännande och väldigt roligt. Jag paddlade dubbelkajan med henne.


Här är vi när vi kommit tillbaka efter 2-timmars turen. Då hade vi sett pelikaner, garibaldi, sjölejon, fått höra på fakta och skvaller om husen runt vattnet och de kändisar som bor eller bott där samt även fått paddla in i en liten grotta. På vägen tillbaka gjorde vi även ett badstopp ute i bukten. För egen del kändes det toppenroligt att paddla igen. Det var åratal sedan men den lilla teknik jag har satt ändå kvar.


Framåt kvällen var det dags för lite påfyllning igen innan vi packade ihop för att åka hem


Min favorittid på stranden är nog ändå kvällen. Älskar ljuset oavsett om det är sol eller moln. Igår blev allt liksom insvept i flera nyanser silver.

8 kommentarer:

 1. Ser ut som en fantastisk dag! Jag gillar också att ta med gäster till stränderna i LaJolla - så tacksamt och alltid vackert och mycket att se.
  Överhuvudtaget ser det ut som ni har en otroligt fin semester "hemmavid" med era vänner. Sånt kan man leva länge på.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annika! Ja vi har det helt underbart tillammans. Det allra roligaste är såklart att vi får träffas och umgås så mycket med våra vänner. Det är en riktig lyx!
   Hoppas ni har det bra också.
   Kram!

   Radera
 2. Kajakturen later underbar. Ni verkar ha hunnit med massor tillsammans med era vanner. Det ar sa vackert I La Jolla.Kul att fa hanga och umgas sa har tillsammans med goda vanner. Basta sattet att tillbringa skona sommardagar pa. Fortsatt njuta och ha det bra tillsammans.

  SvaraRadera
 3. Ja det var verkligen roligt med kajakturen Desiree! Och en fantastisk lyx att få tid att hänga med några av sina allra äldsta och bästa vänner. Tyvärr åkte de hem idag så det har varit en lite emotionell dag.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Ser alldeles underbart härligt ut!

  SvaraRadera
 5. Det är ju verkligen kul med kajak, er tur var dock lite annorlunda än vår - vi såg mest kanadagäss och en och annan död fisk på Charles River! :) När jag var i Indonesien för många år sedan hade jag en dykguide som kom från San Diego, han sa att dykare är supertrötta på sälar och sjölejon för de är så jäkla nyfikna och alltid i vägen så man får aldrig se något annat intressant när man dyker i San Diego!
  Fortsätter och läser lite bakåt, har inte varit mycket datortid på ett tag så jag har inte kollat bloggar på flera veckor. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag skrattar när jag läser om din dykguide och att han tröttnade på sjölejon och sälar! :) Gissar att allt kan bli vardag
   Kram!!!

   Radera