måndag 25 juli 2016

Gräsänka

Sedan i torsdags är jag gräsänka. M är på andra sidan kontinenten. Närmare bestämt i vår gamla hemstad NYC. Avis? Jo visst är jag det. Önskar vi kunnat följa med. Men detta var en jobbresa för hans del. Sedan stannade han över helgen eftersom han ändå var där. Kände av staden igen. Träffade en del vänner. Vi har hörts lite via FaceTime men det har varit förvånansvärt svårt att tima det ändå. Med tre timmars tidsskillnad. Jag ensam med båda barnen och han på språng en hel del. Det roligaste var iallafall att jag fick prata med en av våra bästa vänner via FaceTime i fredagskväll. Så kul! Då var M där och hälsade på. Idag försökte vi med Familjen Brooklyn som han hälsade på ikväll, men det blev mest kaotiskt. Alla barnen tog över så det blev inte så mycket sagt för oss vuxna. Men det var ändå roligt att se dem där på skärmen en stund.

Här har jag försökt hålla igång. Barnen. Framförallt barnen. I torsdags minns jag faktiskt inte vad vi gjorde. Men i fredags var vi på stranden med en annan familj vi umgås med en del här.  Torrey Pines State Beach. Jättehärlig dag! Igår blev det lite lugnare med ett besök på Barnes and Noble och lite parklek. Idag, söndag fick vi en larv-chock på morgonen som tog andan ur oss ett bra tag. Hittade små bleka larver krälandes på köksgolvet i morse. Meal Worms trodde jag. Gick igenom skafferiet. Utan att hitta fler. Slängde flera öppna påsar med mjöl och andra torrvaror. Trots att jag inte såg ett endaste spår i dem av några djur. Men man blir ju paranoid. Eftersom jag vid två tillfällen såg larver krypa upp ur vår soptunna i köket misstänkte jag att de kunde komma från soporna. Slängde soppåsen ute. Men hittade ända ett par stycken på golvet efter det så jag fick lite småpanik. Kunde inte för mitt liv komma på var källan var! Funderade på om det kunde vara under spisen eller kylskåpet men de var båda för tunga och svåra för mig att dra ut själv. Hade uppsikt över köksgolvet mer eller mindre hela dagen men såg sedan inte fler larver. Så troligen var det ändå soporna som var boven. Och de små krypen jag såg efter att jag kastat ut soppåsen var nog larver som redan hunnit krypa ut ur soptunnan men gömt sig i hörnorna så jag inte såg dem förrän lite senare. Fick höra att det kanske eventuellt var maggots alltså fluglarver som kläckts i soporna.  Troligen i något av det köttavfall som låg där. SÅ ÄCKLIGT!! Fattar inte riktigt att det kan gå så fort bara. Minns inte exakt hur många dagar soppåsen suttit där men det kan inte vara mer än kanske två - tre dagar tops. KAN fluglarver verkligen kläckas så snabbt? Nu är det riktigt varmt här så jo jag inser att det är rötmånadsperiod här med allt vad det innebär, men fluglarver?!? Det har vi aldrig råkat ut för tidigare. Hädanefter kommer jag slänga soporna varje dag. Hu! Jaja, nu verkar de iallafall vara borta.

Här nedan är en del bilder från i fredags. Fluglarverna besparar jag er...

Kvällen spenderade vi iallafall i poolen. Det blev ett rätt långt besök där eftersom Storasyster hittade ett par kompisar där så vi var inte tillbaka hemma förrän närmare halv nio på kvällen. Lillebror var då rätt slut men Storasyster kunde inte somna.

I morgonkväll kommer M tillbaka hem och det ska bli så otroligt skönt att ha honom här igen.


1 kommentar:

  1. Vilka underbara strandbilder. Bada barnen kommer kanske bli riktiga CA-surfers, det vore coolt :-)
    Fluglarver ar sa ACKLIGT! Har I Schweiz hander det I princip varje sommar att jag hittar flugor eller sma larver som bildats I mjol, kryddor och andra torrvaror. Jag ar noga med att forvara varje torrvara for sig I en ziplock pase for att minimera smittorisken mellan torrvaror men det kan anda vara svart. Kanns som det ar jattesvart att helt bli av med dem nar man en gang fatt in dem I hemmet. Jag hoppas att det du hittade kom fran soppasen och att det inte aterkommer igen. Sa himla ackligt som sagt. Ryser nar jag laser det du var med om.

    Forstar att ni saknar M och att ni garna hade foljt med hela familjen. Kanske du skulle kunna ta en egen weekendresa till NY under hosten nagon gang bara over helgen for att catch up med goda vanner.

    SvaraRadera