lördag 31 januari 2015

Fika i Balboa Park

Igår tog jag med Lillebror och körde ner till Balboa Park. Vi skulle dit för att träffa en tjej som kontaktat mig via bloggen. Hon bor här i San Diego och ville gärna ses på en fika. Jätteroligt! 

Eftersom det igår var lite smådugg i luften och inte sådär väldigt inbjudande till att sitta ute och dricka sitt kaffe så sågs vi inne på Dinosaur Café som är ett väldigt enkelt kafé alldeles innanför entrén till Natural History Museum. Själva kaféet var inte lika spännande som namnet ville ge sken av, men eftersom man satt i foajén till muséet såg man en hel del dinosaurier omkring sig det gjorde man. Och det fanns en liten "lekplats" alldeles intill så det var på många vis barnvänligt. Det enda som verkligen förvånade mig var att de inte hade barnstolar (high chairs) där! DET hade jag verkligen trott på ett fik där de besökande måste bestå av 90-95% barnfamiljer. Dåligt!

Men min fikaträff var jättetrevlig och det var väldigt roligt att träffas. Som alltid är man ju lite småspänd inför att möta personer man aldrig träffat förut men vi hade verkligen mycket att prata om. En hel del prat om både att leva som utlandssvensk, San Diego, New York och andra ställen här i USA men också om forskning, universitetsvärlden och annat smått och gott. Hon är nämligen forskare om än i helt andra områden än vad jag någonsin varit i närheten av. Jätteintressant. Det blev även en liten promenad i Balboa Park efter kaffet då duggande mer eller mindre upphört.


Precis utanför Natural History Museum står ett helt fantastiskt träd! Som taget ur en saga.


Vi gick från Natural History Museum mot Botanical Garden


Det är ett litet men mycket vackert växthus


Här blickar man ner mot gångvägen från växthusets entré


Utanför entrén fanns en liten damm och vi såg bl a en vit häger som verkade känna sig hemma här


Jag fascineras fortfarande av all växtlighet här som är så otroligt annorlunda mot allt jag är van vid

Inne i Växthuset fanns många olika orkidéer 


Och även denna växt som var monterad ungefär som ett "älghuvud" på väggen

Det var som sagt en väldigt trevlig träff och jag tror nog vi kommer att ses igen framöver. TACK för att du kontaktade mig och för att du visade mig runt lite i Balboa Park A! Och för böckerna!

Idag är det lördag och vi har haft en jättemysig lördagsmorgon. M är ute och provcyklar sin nya cykel i naturreservatet intill och senare har vi planerat att ta en tur till Poway och fika på ett Svenskt Fik där (som A tipsade mig om igår!). Hoppas ni andra har en jättefin helg!

3 kommentarer:

 1. ÅH vad roligt och så FINT där är. Trevligt med ny bekantskap :) Så snällt att ta kontakt. SÅG att du hittat god Semla på det kaféet. TOPPEN! Tack min helg har varit toppen. Varit på kryssning Stockholm - Åland - Stockholm :) Helt underbart. Över förväntan. MATEN om inte annat. Paketresa med hytt och mat och dricka till maten så mycket man ville inom tiden man äter och bussresa dit och hem och allt. Ett slutet sällskap på 40 personer från vår dansklubb, Perfekt miljöombyte.

  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
 2. Suzesan,
  Ja det var så gulligt att hon kontaktade mig.
  Låter som du haft en otroligt rolig och bra helg också!
  Härligt!
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Vad kul att höra hur ni har det och att du börjat knyta lite nya kontakter. Jättefina bilder och vilken härlig växtlighet.

  SvaraRadera