tisdag 27 januari 2015

Lite foton från Skoldansen

Tänkte visa lite fler foton från Skoldansen i fredags som jag skrev lite om igår. Temat var som sagt Hollywood och dekorationerna var stjärnor i olika färger samt filmklappor och filmkameror som hängde från taket inne i det sparsamt upplysta auditoriet där själva dansen var. Utanför hade man rullat ut "Röda Mattan" och här fick alla som ville posera framför en stjärnbeströdd bakgrund. Och särskilt i början av kvällen gick fotoblixtrarna varma kan jag berätta.

När vi kom in i auditoriet hade några redan börjat dansa

Storasyster dansar med två av sina klasskompisar

Sedan poseras det på Röda Mattan!

Stjärnor för en kväll

Yay!

Här med fler killar från klassen

Lillebror fick dansa lite han också

Familjeposering

Det blev som jag skrev en mycket lyckad kväll. Som ny förälder var det roligt att träffa ytterligare lite fler föräldrar i skolan. Bland annat pratade jag mer med en av papporna som jag träffat tidigare under dagen då jag "volontärat" i skolan. Otroligt trevlig. Det visade sig att han också var adopterad från Sydkorea och han var engagerad i flera olika föreningar för adopterade så vi kom att prata en del om det. Väldigt roligt och intressant eftersom jag faktiskt aldrig tidigare träffat och diskuterat med andra icke-svenska adopterade. Självklart pratade jag även en del med de andra mammorna och papporna i PTA som anordnat festen. De är ett glatt gäng och det känns som om de redan tagit till sig mig (och Lillebror) trots att jag endast varit och hjälpt till i skolan två dagar (en förra veckan och så nu i fredags). M kom lite senare eftersom han hade haft ett möte på kvällen, men även han kunde då hälsa på och prata lite med några av de föräldrar i PTA som jag stiftat bekantskap med. Vid åttatiden åkte vi hemåt. Då med en väldigt trött, men mycket nöjd Storasyster och en supertrött Lillebror.

13 kommentarer:

 1. Åh så roligt de har. Ser ut som lilla flickan med randigt är lite ledare??? i gänget. :) Härligt. Ser att Storasyster är mycket lik sin pappa. Tydligt på den fina familjebilden. Finns det inga spår av dina biologiska föräldrar om du nån gång tänkt tanken att leta efter dem?? Eller du kanske inte tänker i de banorna. När jag ser bilder av dig tänker jag aldrig på det att du har rötter från- sydkorea -utan ser bara Saltis. Men vad roligt att få dela de tankarna med någonannan som vet. Spännande. Jag sitter själv och letar efter spår av min morfar och mormor. Som var soldat i kriget i Finland och stupade där. Nyligen har vi hittat dem och fått reda på när de föddes och när de lämnade jorden. HÄRLIGT: Ska lära mig morfar och mormors språk tänkte jag. och DET ÄR SKITSVÅRT :) men det ska jag klara av. Har börjat med att lyssna in det. Finskan.

  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
 2. Suzesan,
  oj lära sig finska måste vara jättesvårt! Heja dig!
  Ang min bakgrund så går det inte att spåra tror jag eftersom jag är ett sk "hittebarn". Alltså inga namn eller platser att gå efter. Blev upphittad på en sjukhustrappa i Seoul som nästan nyföding. Å andra sidan har jag aldrig känt ngn längtan att leta efter biofamiljen. Har alltid känt mig så svensk och har liksom inte haft ngn direkt nyfikenhet över mina geners ursprung. :-)
  Och ja, E är lik sin pappa! Mycket även till personligheten.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Tjejerna ser ut att ha superkul ihop. Så kul att du också fått lite mer kontakt med några av de andra föräldrarna. Kanske något som framöver kan leda till framtida vänskap. Åh det var här på skoldansen som ni tog det fina familjefotot. LIllebror är ju så söt i sin lilla smoking :-)
  Jättefint foto på er alla fyra. Hoppas att det har gått bra för era vänner på östkusten med snöstormen och allt.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Desiree,
   ja de hade verkligen roligt under kvällen. Och visst känns det bra att fått lite mer kontakt med en del av föräldrarna på skolan.
   Fotot på familjen tog vi där ja. :-)
   Och snöstormen blev ju inte så hemsk som man först befarat tack och lov.
   Kram!

   Radera
 4. Tjejerna ser ut att ha superkul ihop. Så kul att du också fått lite mer kontakt med några av de andra föräldrarna. Kanske något som framöver kan leda till framtida vänskap. Åh det var här på skoldansen som ni tog det fina familjefotot. LIllebror är ju så söt i sin lilla smoking :-)
  Jättefint foto på er alla fyra. Hoppas att det har gått bra för era vänner på östkusten med snöstormen och allt.
  Kramar!

  SvaraRadera
 5. Måste säga att JAaa det är ett svårt språk, men det ska gå. Ett ord i taget. Men sen- HITTEBARN- Saltis åhhh så gulligt, på så sätt att de ville att du skulle bli hittad på en trappa vid sjukhuset. Oj jag blev rörd.. Stackars dem som måste göra så, de ville du skulle få det bra. Tänk på den tiden DÄR DÅ. . Så fick du så bra liv. Tänker på hur det kändes för min mormor och morfar och skicka iväg sina små på tåg och vinka av dem och sen aldrig ses mera någonsin. Det är kärlek det. För det var ju för att rädda barnen. Jag är tacksam att de valde att göra så. Med tanke på!! Förlåt min nyfikna fråga :) men jag tänker lite så nu, för det finns inga bilder på min mormor. Ännu! Mamma minns inte henne. Kanske hon såg ut som mig då jag heter som mormor. Fast hon hade ett A i slutet. :) Elin -Susanna- Vi vet nu namn och orter där de bott, på mammas sida och längre än så har vi inte kommit. Språket ja, det var det. Ha ha svårt -en knut -men men....:)
  Kram
  / Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suzesan,
   visst är det så att om man tvingas lämnas sina barn så är det verkligen för att man vill att det ska gå bra för barnen/barnet. Ingen normal person skulle ju frivilligt lämna bort sitt barn så länge man tror att det finns den minsta chans att man ska kunna ge det/dem ett bra liv.
   Så intressant med din mormor. Hoppas du får reda på mer.
   Kram!

   Radera
 6. Se där du ska se att nya vänner kommer!

  SvaraRadera
 7. Du ser, nya vänner är på ingång. Snart är ni inbodda.
  Intressant med pappan du träffade. Fina bilder.
  Tycker E ser så glad ut!!
  Kramar!

  SvaraRadera
 8. Annika,
  ja det är på gång hoppas jag. Och ja det var intressant att prata med pappan.
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Roligt att börja knyta kontakter med nya människor. Du låter så positiv så jag tror att du snabbt kommer at komma in i det nya livet som ni just påbörjat. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katta,
   ja det är himla kul. Jag gillar att träffa nya personer. Även om jag saknar mina gamla vänner också. För mig är den absolut bästa balansen att få både och, men när man flyttar såhär så blir det ju alltid så att man lämnar gamla vänner. Förhoppningsvis kommer det inte dröja alltför länge innan vi har fått ett litet kontaktnät här ändå.

   Radera