söndag 25 januari 2015

Skoldans i Hollywoodsk anda

I fredagskväll hade Storasysters skola skoldans. Det blev hennes allra första någonsin. Temat var Hollywood så lite glamor ville hon gärna att det skulle vara. Såhär fina var både Storasyster och Lillebror när de var på väg till Skoldansen.

Det var framförallt PTA (dvs föräldraföreningen) som planerat och arrangerat det hela. Jag var själv med och hjälpte till lite med förberedelserna under dagen. Bland annat fixade jag salladen till den Spagettimiddag som man serverade till alla som ville äta innan dansen. När vi kom på kvällen hade de dekorerat så fint och den "röda mattan" var utrullad också så alla som ville kunde posera och bli fotograferade där.

I amerikanska skolor är ju just föräldrar som ställer upp och frivilligarbetar oerhört stort i skolorna. Och viktigt. Utan starka "föräldraföreningar" är skolorna oftast inte alls lika bra och kan inte erbjuda barnen lika bra kvalitet helt enkelt. Ofta handlar det om både ren fysisk arbetskraft (på plats i skolorna) och om finansiellt stöd. Det senare i form av rena pengar från familjerna men även olika fundraising event som anordnas av just föräldrar/PTA. Detta gällde ju i NYC också. Både på Lillebrors dagis och i Storasysters skola.

Kvällen blev väldigt lyckad och Storasyster hade jätteroligt. Det kändes extra bra med tanke på att hon endast gått i denna skola i tre veckors tid och fortfarande inte känner sig helt hemma där än. Men hon dansade och härjade runt med ett par tjejer och killar från sin klass under kvällen och det var roligt att se.

Lite mer om det hela samt några fler bilder ska jag försöka posta senare.

13 kommentarer:

 1. Det var ju det bästa att läsa om för Storasyster. Att hon fick vara med och roade sig. Bra att dansen kom nu så blev det mer lättsammare tid att lära känna de andra barnen. OJ vad stor lillebror är nu och SÅ SÖT: Lill-Skruttan ser ut som en prinsessa i den klänningen. Så bra du kunde hjälpa till så lär du känna föräldrarna bättre och har nåt att göra. Det ser fantastiskt ut där ni bor.


  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon hade väldigt roligt Suzesan. Och jag tror som du att det är fint när barnen kan träffas och ha kul utanför skoltiden så att säga. Och ja det har varit roligt att volontärs lite på skolan tycker jag. Träffa lite vuxna personer också. :-)
   Kram!

   Radera
 2. Trevligt med ny blogg, Saltis!! OCH så roligt att skoldansen blev så bra!
  Ja, fldraengagemang är verkligen viktigt på skolorna här.
  Kramar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annika! Och jag trodde nog du skulle hänga med. :-D
   Roligt är det iallafall att du hittat hit. Och allt om föräldrars engagemang i skolorna kan ju du redan. Du är ju mycket mer erfaren än jag!
   Sköt nu om dig när Stormen kommer!!!!! Vi tänker på er alla där borta i öst!
   Kram!

   Radera
 3. Vad kul att det blev lyckat! Låter så roligt med den där sortens "extra" aktiviteter utanför skoltid.
  Och ja, hur viktigt föräldraengagemanget är både rent fysiskt och finansiellt, det är ju verkligen sant och jag tycker det verkar börjar direkt och tidigt för redan på preschool märker vi nu av alla de bitarna.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns roligt Anne. Detta var den första aktivitet här på skolan som vi varit med på och det gav mersmak. Skoj!
   Och visst börjar det tidigt med engagemang från familjerna. Vi hade de ju redan på dagiset och där var ju barn från 3 månaders ålder...
   Kram!

   Radera
 4. Grattis till nya bloggen ser jättefin ut. Vilken snygg och cool bild nedan. Vad kul att första skoldansen blev så pass lyckad och att E hade riktigt kul. Glädjande att höra att hon redan verkar trivas fint i nya skolan och fått vänner.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Desiree!!! Kul att du följt med! Trodde nog och hoppades att du skulle det. :-)
   Och ja det känns bra att dansen blev lyckad och jag hoppas att hon fortsätter utveckla vänskapen till sina klasskamrater och andra barn också.
   Kram!

   Radera
 5. Hej! Jag har följt din blogg (den gamla förstås) till och från ett bra tag utan att ge mig till känna, men nu känns det som att det är dags, när jag till och med hänger med dig in i nästa blogg. Till våren reser jag för första gången till NYC och det känns som att jag kommer att ha en del nytta av att ha följt dig ett tag. Måste också passa på och önska dig och familjen all lycka på er nya plats i livet, för det känns som att jag känner dig lite grann trots att du inte alls känner mig. Allt gott! /Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vad konstigt. Mitt svar till dig hamnade en bit nedanför här. Hoppas du ändå kan se det och läsa!
   Kram!

   Radera
 6. Vad fina de är, dina barn! Det måste vara skönt mitt i allt omvälvande att barn oftast har lätt att anpassa sig och komma in i ny gemenskap. Så roligt för Storasyster! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna! Ja det känns skönt att veta att barn anpassar sig såpass snabbt ändå.
   Kram!

   Radera
 7. Backstreets,
  Hej Karin vad roligt!! Jag blir jättteglad över att du ville skriva här och berätta lite om dig själv. Och kul att du följt min gamla blogg och nu även vill fortsätta här. Åh, jag blir avudnsjuk på dig över att du ska få uppleva våren i NYC! Det är underbart där under vårmånaderna! Om det är ngt du funderar över får du gärna återkomma hit med frågor. Än minns jag ju en del från min gamla hemstad haha! :-)
  Tack också för lyckönskningarna!
  Kram!

  SvaraRadera