måndag 14 mars 2016

Sommartid

I helgen ställde vi fram klockorna en timme. Sommartid. Vilket är den tid jag tycker mest om. Inte enbart för att det är just sommar, utan för att man i och med att man flyttar fram klockan lite får längre dagar igen. Kvällarna blir så mycket ljusare och jag bara älskar det! Däremot är ju morgnarna mörka som jag vet inte vad nu när man kliver upp, men det kan jag ta alla gånger mot att jag för längre och ljusare kvällar. Helst skulle jag nog vilja ha sommartid året runt. Även om det kanske spelar mindre roll här i San Diego jämfört med NYC och framförallt Sverige. När jag bodde i Sverige tyckte jag verkligen att vi borde ha haft "sommartid" året runt. Jag tyckte alltid att vi borde ha haft samma tidszon som Finland eftersom vintern är så otroligt mörk i norden.

Hur är det nu? I Sverige ställer man väl inte om klockorna förrän om ett tag? Är det nu den kommande helgen eller en vecka senare igen?

Enda nackdelen med Spring Forward som det kallas här (vlkett är bra för det ger en liten ledtråd om att det är just framåt man flyttar klockan på våren) är att jag alltid blir trött ett par dagar efteråt. Som om kroppen inte riktigt höngref med trots att det enbart handlar om en timmes förskjutning. Men vad fasen. Det går över. Och idag har jag botat min vårtrötthet med extra mycket och starkt kaffe. Jag kan ta det. Nu har vi ju härliga kvällar att se fram emot!!!!! Hurra!


6 kommentarer:

 1. Sverige byter till sommartid i påskhelgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Tack olgakatt! Ja jag vet att det brukar vara en eller ett par veckors skillnad mellan Sverige och USA vad gäller omställning till "nya tiden! Så fram till påsk är det nu alltså 8 timmars skillnad. Bra att veta. :-)

   Radera
 2. Jag hade garna kort med sommartid aret runt. Har I Europa staller vi inte om klockorna forran Pasksondagen om tva veckor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej visst är sommartid något man gärna haft hela året. :-)
   Kram!

   Radera
 3. Inget fan alls av bytet av tid. Skulle vilja ha normaltid hela året och slopa tidsomställningen helt. I Sverige är det ju helt onödigt eftersom det är så ljust iaf under sommaren :-)
  Men glad att du gillar, Saltis :-)
  KRAMAR!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha jag är ju motsatsen till dig då Annika, med att jag hellre har sommartid året runt än normaltid. Gillar att man får längre och ljusare dagar/kvällar på sommaren och skulle gärna behålla det även under vintern trots att det då skulle innebära mörker längre på morgnarna.
   Kram och hoppas du börjar hämta dig igen efter firandet!!!!

   Radera