torsdag 17 mars 2016

Ännu en vecka

Idag var det St Patricks Day vilket firas rätt stort här i USA. Storasyster hade grön tröja dagen till ära, och under kvällen pysslade hon ihop en "leprechaunfälla" där hon hoppas hitta någon liten present eller så imorgon.

Veckan har i övrigt känts både lång och kort. Samtidigt. Det har varit mycket men tiden springer ändå iväg och jag hinner inte med. Så känns det. Man flåsar efter som en otränad jag vet inte vad. Redan mitten av mars. Bara två veckor kvar till Spring Brake (som väl ungefär motsvarar påsklovet i Sverige skulle jag tro). Vi har som sagt ställt om våra klockor till sommartid här nu. Så det är återigen mörkt på morgnarna när vi går upp. Men vi har istället fått tillbaka de där gyllene kvällarna. När man lätt kan vara ute till 18-tiden utan att det känns som om det är kväll. Underbart! Nedan är några bilder från vår vardag här den senaste tiden. Inga stora saker har skett. Men det är väl just det som ju är vardagen. Smått som händer mest hela tiden. Man virkar vidare en maska här och en där och inser efter ett tag att man faktiskt sitter där med en rätt lång och färgglad filt.

Storasyster på sin cykel


Vår blomma på uteplatsen blommar om igen vilket är jätteroligt tycker jag


Visst är de fina!


Och så vår lilla "pyjamasbyxstomte"


Han är förövrigt så himla go nu. Häromdagen skulle han "pocka bomma Aah Pink" vilket fritt översatt är "Plocka en blomma som är rosa till Storasyster".Bamse är fortfarande en av hans favoriter men högst på toppen delar just nu Alfons Åberg och Lightning McQueen på förstaplatsenOch här är vi i vår närmaste park


Häromdagen var jag i Storasysters skola som volontär på Art Corps workshop. Det är föräldrar som hjälper till med deras art projects. Här är min tolkning av nästa lektion "Komposition" där man ska rita en uggla med oljepastellkritor. Textur och färg ska komma fram. Och sedan ska man måla med vattenfärg för att "färglägga" de ytor som man lämnat tomma med kritorna. Tanken är att barnen ska tänka över själva kompositionen. Hur vill de göra ugglan. Miljön.. Bakgrunden. 


Vi har även haft årsmöte i Svenska Skolan och detta var min utsikt under kvällen. Jag blir kvar i styrelsen ytterligare ett år och det känns fortfarande roligt.


Kvällarna är som sagt längre och ljusare nu efter tidsomställningen. Häromdagen var det dessutom riktigt varmt så både Storasyster och Lillebror ville stanna ute och rita utanför vårt garage.


Lillebror var helt lyrisk


Nu är det fredag igen och ytterligare en vecka är till ända. Imorgon är det "Movie Night" för Storasyster i hennes skola och i helgen ska hon på lyxig sleep-over hos bästa kompisen. De kommer att bo med kompisens föräldrar på hotell för att fira kompisens födelsedag och ja, Storasyster packade redan i tisdags vilket väl säger allt...

Önskar er alla en fin fredag och en skön helg!

6 kommentarer:

 1. Vilken söt uggla du ritat/målat, Saltis! Superfin!!
  Bra tanke bakom också.
  OCH vilken vacker clivia du har på din balkong, de blommar verkligen SÅ vackert!!
  SÅ gulligt och vårligt med sidewalk-chalk, ååå det är ju verkligen vår. MYSIGT!!
  Kramar!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annika! Och tack för att du berättade att min blomma heter clivic! :-) Jag hade glömt. Hoppas nu att ni har det underbart på er kryssning!
   Kramar!

   Radera
 2. Uppenbarligen så är ni allihop duktiga på att måla och rita! Ugglan OCH er street art....en kreativ familj helt enkelt :)
  Och ja, veckan blev konstig och liksom avhuggen med sommartiden - jag är inte nöjd, jag vill ha tillbaka den där timmen de snodde från mig....
  Trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha Tack Annika vad söt du är. Jg målade rätt mycket när jag var ung men har inte gjort mycket konstnärligt alls sedan jag fick barn.... Tiden har liksom inte funnits.Kanske kan man ta tag i det senare. E älskar att rita och måla och jag försöker att uppmuntra.
   Haha timmen får du ju tillbaka senare i höst sedan! :-)
   Kram!

   Radera
 3. "Packade redan i tisdags." Å så härligt att se fram emot något så mycket!

  SvaraRadera
 4. Ja du Lotta, det var verkligen något hon sett fram emot länge :-)

  SvaraRadera