tisdag 8 mars 2016

Kalas för en två-åring

I söndags hade vi kalas för Lillebror. Inget stort, men jämfört med förra årets 1-årskalas var det gigantiskt. Då hade vi ju nyligen flyttat hit och kände knappt någon än, mer än den familj som fortfarande är våra närmsta vänner och som vi bjöd över på tårta. Men under året som gått har vi lärt känna fler familjer och till 2-årskalaset bjöd vi 6 familjer varav 5 kunde komma. Av dessa var två våra amerikanska vänner här och de övriga fyra är svenska familjer som jag lärt känna via Svenska Skolan här i San Diego.

Typiskt nog så visade väderleksprognosen regn just på söndagen. Det känns ju galet med tanke på att det regnar så sällan här. Tror det var första regndagen på mer än en månad. Eftersom vi planerat att vara utomhus i en av våra favoritparker var vi först lite oroliga över att vi inte hade någon bra plan B. Vi bor ju fortfarande inte särskilt stort även om det skulle fungerat att ha kalaset hemma hos oss. Men vi hade tur för det klarnade upp vid lunchtid och vi bestämde oss för att ändå  ha kalaset ute. Dock flyttade vi till en park närmare oss. Framförallt för att det var rätt blåsigt och den ursprungliga parken ligger ganska högt upp medan den vi valde ligger lite mer skyddat. Dessutom endast ca 5 minuter från oss med bil vilket var skönt. Det lustiga är att vi inte känt till denna parken tidigare trots att den ligger så nära oss. Men den är lite gömd inne i ett bostadsområde så man ser den inte även om man (som vi gjort hur många gånger som helst) passerar förbi alldeles intill. Dagen innan var dock Storasyster på ett kalas där och på så vis insåg vi att den skulle vara bra för Lillebrors kalas. Här nedan kan ni se kalaset i bilder.

Det är mycket Lego som gäller här nu (eller framförallt Duplo för Lillebror då) så självklart blev det en Legotårta. Fast jag var tvungen att staga upp den blå och gula biten lite med tandpetare så de inte skulle tippa under transporten...


Vår ursprungsplan var att ha ett Picknick-kalas, så vi hade förberett lite smått till ett sådant, men nu dukade vi istället upp allt på bordet så fick man ta vad man ville.


Inget av borden var upptagna (säkert tack vare regnet på förmiddagen) så vi kunde enkelt duka upp det vi tagit med oss till kalaset. Bordest vi tog stod så bra mitt emellan lekplatsen för de lite mindre och den för de lite större barnen så vi and full uppsikt åt båda hållen.


Det flögs flygplan...


...och åktes rutchkana


Och det lektes med bollar...

...och hoppades, klättrades och sprangs...


...och gungades...
...och ja, jag vet inte riktigt vad som pågick just här faktiskt...


...eller här... men skoj verkade de ha!


Och den här lille mannen var hur glad som helst, och även om jag inte tror att han förstod helt och fullt detta med kalas och att fylla år så fattade han iallafall att detta var något alldeles speciellt. Om inte annat så fick han ju äta fler kakor än han någonsin gjort tidigare...


Lillebrors BFF
Yngsta festdeltagaren med sin storasyster och sin mamma


Himlen klarnade upp mer och mer ju längre eftermiddagen fortskred


Så efter ett tag hade vi både soligt väder och "barn med solsken i blick"

Så var det dags för tårta och sång...!


Det blåste väldigt mycket så vi hade svart att ända ljusen. Vilket kan ses på den lilla filmsnutten nedan. Men Lillebror tyckte nog det var lika spännande ändå.
Storasyster med kompisarna A och E

Det blev till slut ett riktigt lyckat kalas tycker jag. Alla verkade ha roligt och det kändes fantastiskt kul att samla vänner såhär, även om det bara är för ett enklare barnkalas. Nu när man flyttat runt en del inser man verkligen att det är härligt när man börjat bygga upp sitt sociala nätverk lite och man har lärt känna en del folk. Att regnet upphörde och solen kom fram var ju ytterligare faktorer som gjorde kalaset lyckat. Särskilt som det kom ett nytt regnoväder sent på söndagkvällen och natten.

Thanks to All of You who came and celebrated with us and made O's 2-year Birthday party so fun!

2 kommentarer:

  1. Vad skont att vadret klarnade upp och att ni kunde ha kalaset I parken, det ar ju trots allt mycket lattare och betydligt mer praktiskt. Underbart ocksa att du ser och kanner skillnaden nar det galler att bygga upp det sociala kontaktnatet. Hur mycket som har hant pa den fronten pa bara ett ar. Harligt :-)

    SvaraRadera
  2. Ja Desiree, det känns som om vi kommit en bit på väg nu med att försöka få nya vänner och ett nytt umgänge här. Visst saknar jag gamla vänner både i Sverige och NYC men efter ett drygt år här tycker jag iallafall att vi har kommit en bit på väg. :-)
    Och att ha barnkalas utomhus är så himla skönt. Här hade vi ju hoppats slippa oroa oss för dåligt väder hahaha men nu blev det ju bra till slut ändå.
    Kram!

    SvaraRadera