onsdag 9 november 2016

9 November 2016

Kan inte sova. Valet. Presidentvalet. 2016. Det är över nu. Trump vann. Ofattbart! Chock. Tankarna snurrar. Känner sorg, ilska, frustration, ångest, uppgivenhet. Och en stor stor tomhet. Magen värker. Hjärtat likaså. Kan bara inte förstå. Hur kan en person som är öppet hatisk och maktgalen få stöd av så många? Vad är det som fattas alla de som röstade rött idag? Vart gick det fel? Hur långt tillbaka måste vi bläddra i historieboken för att försöka hitta orsaken till det valresultat vi ser idag?

USA, ett tudelat land. För det var jämnt. Valresultatet. Men det räckte inte ända fram för Hillary. Tyvärr.
Jävla Florida!

Jag känner uppriktig sorg idag.
Jag förstår inte.

Samtidigt. Vi får inte ge upp. Voldemort vann. Men det är banne mig vår plikt att då ta ett fastare tag om våra trollstavar, ge oss ut och leta upp alla "horcruxes" och förgöra dem! Eller som Michelle Obama så klokt sa i sitt tal tidigare i höstas: "When they go low, we go high".

Jag hoppas och önskar så innerligt att det ändå ska komma något gott ur allt detta.
Att alla som inte stöttade Trump ändå kan känna den kraft som finns i detta som förenade dem. Oss. Kraften i att ta avstånd från våldet, hatet. Kraften i känslan att vilja framåt. Tillsammans. Men ändå fortsätta ha respekt för de som tänker annorlunda. Medmänsklighet. Kärlek. Jag hoppas innerligt att det ska få fäste och kunna växa trots att marken just nu känns väldigt ogästvänlig.
When they go low, we go high.

3 kommentarer:

 1. Ja du Anna, detta är helt ofattbart. Fattar ingenting. Kanske vi flyttar härifrån...

  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Helt otroligt, eller hur? Det går inte att fatta. Vilken käftsmäll.
  Det fina i det hemska är att se hur förenade alla är. Trots allt. Speciellt här i min liberala del av VA där det alltid är mörkblått, och inne i superdemokratiska DC igår där 93% röstat på Hillary. Tycker det finns ett hopp ngnstans. Nu har han fyra år på sig då att visa hur det ska gå till att göra detta han vill göra. Fy fan, rent utsagt.
  Men livet går vidare. Men vilken ångest det var/är. Men vi måste kämpa vidare, om fyra år ser vi till att det kommer en annan president. Du, han kanske tom lägger av självmant när han ser hur det är på riktigt... :-/
  Stora kramar!!

  SvaraRadera