torsdag 24 november 2016

Happy Thanksgiving!

Vår 10:e Thanksgiving här i USA. För vi missade en då vi var hemma i Sverige. 2013. Då var jag gravid med Lillebror och vi reste hemtvå veckor i november. Så mysigt minns jag att det var. I Sverige såhär års är det ju märkt mörkt mörkt, men det blev en del tidigt adventsmys då. Minns jag.

Men nu är det alltså vår tionde Thanksgiving. Vår andra här i San Diego. Vi har tittat lite på Macy'sThanksgiving Parade från New York och det känns fortfarande konstigt att vi inte längre bor där. Man ser alla byggnader. Central Park. Flygbilder över staden och Parken. Känner igen sig. Känner att de visar "min" stad. Även om det inte är så längre.

Bilden är lånad från huffingtonpost.com/greg-young/thanksgiving-history_b_2167414.html (Flickr: Martin Cathrae)


Idag ska vi till vänner och fira. Det känns fint. Att vi nu har vänner här att fira Thanksgiving med. Och alla är friska. Förra året var ju både M och Storasyster sjuka men i år verkar vi kunna få äta kalkon tillsammans. Jag tror det kommer bli en bra och rolig och mysig Thanksgiving.

Imorgon är det Black Friday. Jag jobbar. Men de flesta är lediga då. Som tur är kan jag jobba hemifrån så det känns inte alltför betungande. Det blir nog bra. Nu önskar jag er alla som firar Thanksgiving en riktigt fin helg! Och för alla svenskar så är det ju 1:a Advent nu på söndag så jag gissar att ni också ligger i startgroparna inför att påbörja allt mysigt som den här årstiden kan bjuda. Jag hoppas kunna baka lite på lördag och adventspynta lite med barnen då. Fixa lite egengjord glögg och njuta av att vi är på väg mot en av de mysigaste tiderna på året.

3 kommentarer:

 1. Vad härligt för er att få fira thanksgiving på riktigt med vänner! Hoppas ni får en bra helg, ja, trots att du jobbar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marie!
   Ja det känns som en bra helg trots jobb.
   Kram!

   Radera
 2. Låter som en fin helg och fint firande. Synd att du behövde jobba på fredan men jag såg att du kunde jobba hemma så då kanske det var okej.
  Jag såg ett hörn av Macy´s parad också.
  Kram

  SvaraRadera