söndag 11 december 2016

Julförberedelser


Igår tog julen ett stort kliv in i vårt hem. Vi smög fram lite små juldekorationer samt adventskalendrar och annat redan i början av december, men resten har fått vänta eftersom vi haft extremt mycket de senaste veckorna. Jag har haft några större åtagandet på jobbet och M började sitt nya (!) jobb nu i början av december vilket såklart inneburit en hel del fokus på det. Men nu i helgen hade vi både tid och energi. Så det blev julgransinköp. Vårt första riktiga julgransinköp här i San Diego. Första julen köpte M gran innan vi kom hit (vi kom ju inte förrän 22 december då) så han fixade en gran innan vi kom, och förra julen reste vi hem till Sverige så då brydde vi oss inte om att köpa någon gran. I år fick vi tipset att köra till en plantskola som sålde granar. Perfekt ställe tyckte vi alla. De hade ett stort utbud av många olika sorters granar i varierande form och storlek. Storasyster ville absolut ha en typiskt amerikans tät gran, som jag och M kallar för en "Disneygran" så vi bestämde oss ganska snabbt för en Nordman


Här har de valt ut vår gran - en Nordman! I förgrunden (nere till höger i bild) kan ni se en typisk "svensk klassisk gran" vilket de kallar för en "naturlig, vild gran" här. En sådan man själv kan hugga i skogen helt enkelt. Om man har mark...


Här lastas den på en skottkärra för att köras iväg och "nätas in".


Detta var ju en plantskola så de sålde även fantastiskt fina julstjärnor, eller Poinsettas som de heter här.


Och ville man ha en gran med konstgjord snö kunde man såklart köpa det också....


Hemma kläddes granen. Ljusslingan ansvarade M och Storasyster för, och resten av dekorationerna var det Storasyster och Lillebror som hängde på plats.


De älskade det!!!


När man är liten får man ta hjälp av en stol för att nå upp


Fast de flesta dekorationerna han hängde han upp på de nedre grenarna


Jag gjorde i sort sett inget alls utom att ta fram lådorna med julgranspynt. Sedan kunde M och jag  dricka glögg och titta på medan barnen styrde och ställde med granen - så mysigt!


Nu har det mesta av julpyntet kommit på plats och det känns riktigt fint


Ute på vår uteplats har vi också dekorerat lite såklart


Släde utanför ena fönstret 

Julkulor

Julbelysning längs med muren och vårt "tak" över uteplatsen lyser upp i mörkret

Idag är det Svenska Skolans årliga Julfest så det kommer bli ytterligare lite julstämning med luciasånger, tomte och svensk julmat. Det ser vi fram emot. Sedan är det ju endast en vecka kvar innan Storasysters jullov börjar och vi får finfint besök av Supervänner från Sverige! Tänk, vart tog egentligen december vägen?
Hoppas ni alla haft en fin tredje advent och att ni kan njuta av de kommande dagarna fram till jul utan alltför mycket stress.

4 kommentarer:

 1. Vad är det för nytt jobb han har?! Om du är tillåten att skriva om det? Lite kryptiskt i alla fall kanske :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inget hemligt. Han har bytt till ett nytt företag där han kommer jobba med forskning och utveckling av produkter inom Women's health. Bland utveckling av prenatal screening etc.
   Så nytt fält för honom men jag tror det kommer bli bra. Utvecklande att få pröva vingarna inom nya områden och detta kommer även innebära en del management för honom vilket jag tror kommer vara både roligt, utmanande och spännande.
   Kram!

   Radera
 2. Ser ut som en äkta fin Disneygran. Mkt fint.
  Det är verkligen mysigt hos dig nu.
  Hoppas allt är bra fö. Kul med nytt jobb för M.
  Glad att ditt flyter på.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annika!
   Ja nu flyter det på. Rätt fort haha! Men det känns fantastiskt och jag njuter trots mer vardagsstress.
   Hoppas allt är bra med er också. Försöker hinna läts din blogg men datortiden utanför jobbet är rätt begränsad numer...
   Kramar!!

   Radera