onsdag 8 april 2015

Farmor på väg och så lite Påskbilder

Idag kommer Farmor. Hon är efterlängtad. Av oss alla. Det var ju ett tag sedan sist. I somras närmare bestämt. Och inte minst Lillebror har ju växt och förändrats en hel del sedan dess. Numera kan man inte lägga honom på bordet. Eller i vilket fall så ligger han inte still där om man mot förmodan skulle försöka.

Tyvärr landar hennes plan inte förrän ikväll och efter att hon är på amerikansk mark ska hon dessutom åka hela vägen från Los Angeles till oss med bil. En resa som säkerligen lär ta minst 2 timmar beroende på trafik. Så hon är nog inte här hos oss förrän efter att Storasyster somnat. Det är inte Farmor själv som kör ifall ni undrar. Nej, hon flyger med sina bästa vänner som senare ska till San Fransisco för att hälsa på sin dotter och hennes familj (goda vänner till oss också) men hennes vänner kör ner henne hit först. Till oss. Så himla gulligt! Och så stannar de en dag också för att se lite av San Diego innan de påbörjar sin bilfärd norrut.

Så idag står städning på mitt schema. "Städ & Undanplock AB" det är jag det. Idag alltså. Iallafall hoppas jag att det ska bli så. Det är inte alltid så lätt med det där att städa och plocka undan här hemma när man har ett annat proffs på planen som specialiserat sig på att göra det motsatta. Nämligen en viss liten herre som driver sin egen firma "Stöka till & Sprid ut AB". Den lilla herren kommer kanske att sova lite längre idag dock för natten var sisådär. För både honom och hans föräldrar. Hosta är det som hållit honom, och därmed även oss, vakna.

Hur var påsken då? Och vår tripp till Arizona?
Jo, påskhelgen var hur bra som helst. Så underbart roligt att få träffa våra vänner igen! Vi njöt så av att ses. Vi hade inga stora planer direkt utan tog det lite som det kom vilket alltid är skönt när man har småbarn. Det viktigaste för oss alla var ju att vi fick ses och prata och ha det bra tillsammans. Fler bilder från resan kommer senare. Men några visar jag här nedan?

Det färgades ägg

Som blev såhär fina. Sedan gömdes dessa i trädgården.

Redo för "Egg Hunt"

Här letas det

Jag har ännu inte vant mig vid att det är citroner som växer i trädgårdarna här, inte äpplen, körsbär eller plommon...

Och ett par ägg gömde sig med citronerna i trädet

Lillbror letade inte ägg men hittade ett par citroner

Jag ska som sagt försöka hinna skriva lite fler inlägg från vår resa och visa mer bilder. För vi hann ändå med en hel del på de här två och en halv dagarna.

Dessutom firade vi ju lite svensk påsk också med Svenska Skolan. Det var igår. Annandag Påsk var det ju i Sverige, men här en vanlig måndag. Fast med påsklekar och korvgrillning i en otroligt fin park i Solana Beach. Himla mysigt och att kvällen kändes nästan lite som en svensk försommarkväll. Det var äggmålning, olika lekar samt Äggjakt.

Alla sådana här aktiviteter med Svenska Skolan bygger på att vi familjer ställer upp och ansvarar för olika delar. Så alla hjälps åt. Och äggen till både äggmålning och äggjakt tog varje familj med sig. Det var sagt att man skulle ha 5 fyllda ägg till äggjakten och så många hårdkokta ägg man ville till äggmålningen. Ett par pappor grillade korven och olika föräldrar hjälpte till med de olika aktiviteterna. Alla barn som ville fick dessutom måla sina ansikten till påskkärringar och de fick även schaletter. För Storasyster var det första gången hon var Påskkärring och hon tyckte det var både lite spännande och roligt. Lite bilder nedan.

Påskkärringen får sina rosiga kinder och sina fräknar


Här med Lillebror


Mycket folk


Äggmålning


Lillebror på språng

Påskkärringafotboll


Äggjakt

M kom också en stund efter jobbet vilket var himla roligt


Min fina fina Påskkärring


3 kommentarer:

 1. Underbara bilder. Så härligt alltihop och så söta barn ni har. Så snällt av dem att köra Farmor till er. Så himla roligt att få besök. Nu kanske ni kan passa på att få lite egentid. Du och din M. Också roligt för farmor att komma på besök och se var ni bor och få träffa er och sina barnbarn. Ha så trevligt.
  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt att åka och hälsa på era vänner och dessutom få en liten road trip också. E är supersöt och fin som påskkärring. Vad kul att får hem farmor. Ni får passa på att njuta ordentligt av varandra. Snällt och skönt att hon kunde få skjuts till San Diego. Hoppas det blir bättre med Lillebrors hosta så att ni får sova lite mer allihop.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Roligt med farmors ankomst. OCH ja, verkligen snällt att vännerna kör henne till SD. Tur att de stannar en dag!
  Hur länge stannar farmor?
  Trevligt med besöket i AZ med fina bilder som bevis.
  Kram!

  SvaraRadera