lördag 15 augusti 2015

1-årskalas, fiskar, strandhäng och lite annat

Det har varit lite tyst här på bloggen nu. En veckas tystnad ungefär. Mest för att det inte funnits varken tid eller ork till bloggande. Men här kommer ett litet sammandrag över vår gångs vecka.  Förra lördagen var vi bjudna till våra vänner Familjen S på födelsedagskalas. Det var deras yngsta som just fyllt 1 år. Man skulle helt klart kunna påstå att den nyblivna 1-åringen är Lillebrors bästa kompis. Vi ses regelbundet så de små har verkligen umgåtts mycket sedan vi flyttade hit och lärde känna familjen S. Det känns fantastiskt roligt att vi har lärt känna dem och att bli bjuden på ett kalas tillsammans med deras "närmaste" här i San Diego kändes jättemysigt.  Kalaset var sådär härligt avslappnat med otroligt god mat och jättefint sällskap. Barnen hade verkligen hur roligt som helst. Både inne och ute. Såpass roligt att det var svårt att bryta upp på kvällen när det var dags att gå hem.

På söndagen tog vi det mest lugnt. Besökte Barnes & Nobles igen tillsammans med M som faktiskt var där för första gången. Sedan fixade vi lite här hemma. Inget stort men vi rensade bland annat ur ena garderoben. Det är skönt med sådana dagar ibland också, då man får gjort sådant man gått och tänkt på länge men som det inte riktigt finns tid eller ork till. På kvällen blev Storasyster blev medbjuden på bio av sin kompis J vilket hon förstås tyckte var superkul. De såg "Shawn the Sheep".

Efter helgen har vi sedan gjort lite olika saker. Självklart besök i vår favoritbokaffär. Det blir ofta minst ett besök där i veckan. Vi har även varit på Birch Aquarium igen. Denna gången kollade vi även in "Sjöhästbarnkammaren" lite mer. De föder nämligen upp sjöhästar där (ett forskningsprojekt på UCSD) och släpper sedan ut dem i havet igen, och en del av barnkammaren kan man se i ett av rummen på Akvariet. En av mina favoriter där är annars det stora akvariumet med Kelp Forest. Varje gång jag ser det tänker jaga tt det måste vara fantastiskt att få dyka i en riktig sådan "skog" i havet. Här kan man även se många fiskar och vissa riktigt stora som t ex havsaborre, leopardhaj och ett par muränor.

Vi bjöds på jättegod middag med grillad lax och istället för tårta bjöds det på underbart god paj från Julian. 

Storasyster vid The Tide Pool Terrace


The Kelp Forest

De översta bilderna är från The Sea Horse Nursery och de undre tog Storasyster vid The Kelp Forest


Även denna bild tog Storasyster

I onsdags var jag barnvakt. Då kom den nyblivna 1-åringen med sina syskon och lekte ett tag medan deras mamma, min kompis J var på ett möte. Det var verkligen liv i luckan här hemma. De större barnen sköter sig ju mer eller mindre själva så det var mest Lillebror och lilla M som man fick ha koll på. Men det gick hur bra som helst. Vi byggde torn, kastade boll, sjöng, dansade och åt grissini. De verkar gilla varandra de två små även om det självklart ibland är lite si och så med det där att "share". Och när J kom tillbaks tog vi barnen och åkte till Mission Bay Park och badade. Där finns en mycket skyddad "lagun" där det är idealiskt att bada med små barn som ännu inte kan simma. Eftersom det är så skyddat är det inga vågor eller strömmar där som det ju är om man åker till stränderna här, utan det är mer som en badstrand vid en mindre insjö. Vi fick en riktigt härlig eftermiddag där. Lillebror älskade verkligen att bada vid en strand där han kunde vada runt i vattenbrynet mer eller mindre på egen hand. Fast man fick vara nära honom eftersom han allt som oftast (nästan hela tiden) kastade sig mer eller mindre med huvudet före i vattnet. Jag fick hjärtat i halsgropen rätt många gånger ska erkännas, trots att jag mer eller mindre sprang bredvid honom för att ha koll.

De lekte fint ihop


En av stränderna i Mission Bay Park

Det lektes både i vattnet och på stranden


Vi hade vårt lilla "tält" uppe i gräset 


Utsikten från vårt lilla "läger"


Den här lille killen alltså, han ÄLSKAR vatten och kastar sig mer eller mindre handlöst med huvudet före så man får hela tiden vara med och på sin vakt. Fånga honom så att han inte får alltför många kallsupar eller "andas in" vatten. Men även då han sväljer en hel del så hostar han bara och sedan skrattar han så han kiknar och när han ställt sig upp igen så är det bara i med huvudet före igen... 

Och så har vi även besökt ett nytt bibliotek här i närheten. Tidigare har vi endast varit på ett annat men detta gillade både jag och Storasyster mer. Jag tyckte alldeles särskilt mycket om den "läshörna" i barnavdelningen där man kan sitta läsa, eller bara lapa solljus, eller som lillebror störta sig upp och ner i trappan. Det var i torsdags som vi körde dit för att träffa våra vänner där.

Storasyster läser

Det var våra vänner Familjen S som tipsat om detta biblioteket och vi träffade dem där och läste och hängde där tillsammans ett bra tag.


I fredags var Storasyster med M till hans jobb för de hade anordnat en "Bring your Child to Work Day" där. Så de åkte iväg tillsammans på morgonen  och sedan kom jag och lillebror efter till lunch då företaget hade fixat "picknick" och aktiviteter för sina anställda och deras familjer. Otroligt kul, men jag ska försöka skriva ett eget inlägg om denna dagen senare.

4 kommentarer:

 1. Jag blir nervös bara av att läsa om Lillebror och vattnet. Ingen direkt avslappning för dej! Men han ser ut att ha väldigt roligt själv och stora tjejen ser ut att vara i sitt rätta element på alla bilder, som om hon alltid bott där! Roligt att ni fått så fina vänner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är rätt mycket "jobb" hahaha. Att ha barn i den här åldern när de vill testa allt men inte har ngt vett alls är tröttsamt. Men det går över. Och att han är såpass orädd som han är är ju inte enbart negativt. Storasyster var motsatsen. Lättare på många vis, men ibland är det även bra med lite oräddhet också.
   Kram!

   Radera
 2. Kul att detta med vänner och nätverk har löst sig nu på ett fint sätt. Både ni vuxna och barnen verkar ha fått ett trevligt umgänge. Underbart att båda barnen älskar detta med vatten så mycket nu när ni bor så nära havet och dessutom har tillgång till pool. Kul för E att få följa med till pappas jobb och kolla in lite vad han gör på dagarna. Bibliotek tycker jag är mysiga. Akvariet ni har i närheten verkar ju toppen och jättefint på alla sätt.
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Ja det känns jättefint även om jag kan sakna ett större nätverk. Just nu är det framförallt just denna familj vi umgås mycket med och det känns fantastiskt bra, fast jag saknar att ha fler vänner omkring mig så som vi hade i NYC. Och vattenvana har de verkligen fått denna sommar båda barnen vilket känns jättefint! Bibliotek är toppen ifall de är bra och Birch Akvarium är verkligen mysigt.
  Kram!

  SvaraRadera