lördag 1 augusti 2015

Semesterkänsla

Helg igen. Så skönt! Och första augusti. Har inte riktigt vant mig än vid att juli är till ända. Vi hade inga direkta planer för denna helgen så vi gjorde som vi brukar då vi är lediga, vi hade en riktigt lugn morgon. Men vi bestämde oss så småningom att ta en tur till stranden eftersom det var ett bra tag sedan vi var där. Men eftersom  solen kan vara ganska stark här på dagen körde vi inte dit förrän lite efter tre på eftermiddagen. Jag gillar strandlivet bäst under sen eftermiddag och tidig kväll. Vilken strand blev det då? Jo, vi körde till Del Mar. Stranden som ligger strax norr om Torrey Pines, alltså ca 20-25 minuter från oss med bil. Jag gillar den här stranden. Enda nackdelen är att det kan vara knivigt att få parkeringsplats. Men så är det ju nästan överallt här tycker jag.

När vi kom dit var det ganska mulet. Det är så lustigt men vädret och temperaturen kan variera en hel del beroende på var i eller kring San Diego man är. Hemma hos oss stekte solen när vi gav oss iväg. Men knappt en halvtimme västerut mot kusten från oss var det alltså riktigt grått och det blåste en del. Fast det var ändå inte kallt. Utan rätt skönt.
Senare sprack molntäcket upp sådär som det ofta gör vid kusten och solen sken på oss och förvandlade havet till ett blått glitter.


Foto taget i språnget


Älskar sådana här slipade stenar. Att känna den lilla tyngden i handen när man sluter sina fingrar runt dem. Lena. Sträva. Med korn av sand liksom strödda runt dem som socker.


Plötsligt var den gråmulna himlen bortblåst och hav och himmel liksom öppnade upp sig


Det grövres, byggdes, gjordes smoothies och glass...


Jag och Lillebror efter en av våra turer ner till vattnet


Storasyster med sin Body Board precis innan hon och jag kastade oss i vågorna. Hon har blivit fantastiskt modig nu. Man märker verkligen att hon numera känner sig säker i vattnet.


På vägen hem kör man förbi det här fantastiska huset. Jag undrar SÅ vem som bor där. Vilket läge! Vilken utsikt!


Framför oss Torrey Pines. Men vi svänger vänster och kör österut här, tillbaka inåt land, bort från kusten.

När vi kom hem med sandiga fötter och saltsmak på läpparna kom en sådan där pirrigt skön semesterkänsla över mig. Trots att det bara handlade om en lördageftermiddag. På stranden. Men det kändes fint. Man kan behöva det här i landet där man inte har särskilt mycket av just den varan.

Kvällen var också sådär skön som vissa kvällar kan vara. Middag ute på vår uteplats. Glada barn. Dans och bus efter maten. Sedan ett parti Colt Express (just nu vårt favoritspel här hemma) som jag som vanligt förlorade. Ett avsnitt ur Netflix dokumentärserie Chef´s Table, som jag för övrigt varmt rekommenderar. Och ja, en i stort sett perfekt lördag har lidit mot sitt slut. Och augusti har just börjat. En dryg månad kvar till skolstarten nu.

10 kommentarer:

 1. Ser underbart somrigt ut! Längtar efter en dag vid havet. Vad härligt att stora tjejen kan njuta av vattnet! Väldigt många som är rädda och aldrig kommer över det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var en riktigt fin eftermiddag och det kändes så fint att få vara på stranden vid havet igen.
   Och visst är det fantastiskt att hon numera känner sig säker. Som svensk känner man säkert lite extra för det där med att alla barn ska lära sig simma och ha såpass mycket vattenvana att de ska kunna känna sig säkra.
   Kram!

   Radera
 2. Härligt med strandhäng och jag förstår att ni har en semesterkänsla. Speciellt där ni bor! Men oj så härligt att se E blivit så haj på simning. Vilken utveckling på så kort tid. I veckan hör jag av mig om ev resa...

  Kramar!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är otroligt att hon numera är som en fisk i vattnet. Och du jag håller alla tummar och tår för att ni ska kunna hitta biljetter och komma hit en sväng. Då får Liisa också köra lite Body Board! Jag lovar att hon kommer att gilla det!
   Kramar!

   Radera
 3. Så härligt. FINA bilder. Avis på den stranden;) Jag älskar känslan med sand under fötterna och doft av hav och allt. Hälsa storasyster att jag tycker hon är så duktig. Hon är BÄTTRE än mig.
  Undrar om hon lärt sig de med underströmmar i hav. De kan finnas även vid strandkanten. Hur ni har det där vet jag inte.
  Nu har jag "lärt mig " crawla. Förra veckan. 07:00 -08:00 varje dag. Stenhårt men SÅ ROLIGT och vår instruktör är "känd" har tränat inför OS. Träning. Men han fick hjärtinflammation så han fick avbryta sin karriär. STACKARS. Han simmar så bra så man blir tårögd för det är så vackert att se. . Vi frågade om han är en fisk. Superbra lärare. Den bästa. Värt varenda krona. Kostade 750 kronor för fem timmar. När en sådan lärare säger att han är imponerad över min simning så det är det ju total lycka. När man själv inte presterar så himla bra men sitt bästa ...men det ÄR BRA. Vi simmade mestadels utan att andas. Fick lära oss det mot slutet. Det är bra tänkt. Finns en förklaring. Jag är så tacksam. Nu vet jag tekniken och har verktygen så träna träna träna. Träna träna .

  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad ROLIGT Susanne!!! Med din crawlining! Och ja det där med andningen tar man alltid sist. Efter att man fått in både bensparkar och armtag lite mer. Härligt!!! Du är fantastiskt duktig tycker jag som går och lär dig ett nytt simsätt nu. :-)
   och jo visst finns det underströmmar. Lite olika på olika stränder samt det kan såklart variera från gång till gång också beroende på vindar etc. Men vi är på väldigt grunt vatten än så länge med henne. Även om vågorna är höga så är vi inte längre ut än att vattnet går som längst till låren på henne vilket gör att hon aldrig kan dras ner långt. Plus alltid alltid en vuxen nära henne. Men visst ska man ha respekt för undervattensströmmar. Jag råkade ut för det när vi var på Hawaii för flera år sedan och det var riktigt läskigt. Det slutade ju bra men då var jag glad över att jag har sådan lång vattenvana och är mycket bra på att simma.
   Heja dig nu och hoppas du kan fortsätta träna crawl även på egen hand nu när du fått verktygen!
   Kram!

   Radera
 4. Vilken harlig och fin dag pa stranden. Det ar précis sa dar man tanker sig San Diego livet ser ut varje dag ;-)
  Sa himla harligt att Ella blivit sa duktig pa att simma. Mycket imponerande.
  Det dar gigantiska huset précis invid havet undrar man ju verkligen vem som kan bo dar. Nagon kandis kanske?
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det är nog så vissa här spenderar varje ledig minut. Fast vi bor ju en bit från kusten så vi är inte på stranden så ofta. Däremot ofta i poolen... :-)
   Och ja, det känns fantastiskt att E nu är så trygg i vatten.
   Jag undrar alltid vem som bor i det där gigantiska huset. Varje gång vi kör förbi. Jag tänker också att det kanske är ngn kändis. Men det kan ju även var någon som "bara" är väldigt rik.
   Kram!!

   Radera
 5. Alltså, den fjärde bilden ser ju helt overklig ut - reklamfoto! Jag har lite kluvna känslor till stranden men känner att jag borde försöka mer. Det ger ju onekligen lite extra semesterkänsla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA Karin, det var verkligen som en reklamfilm där ett tag. Vackert! Och lagom temperatur, lagoma vågor, glada barn...
   Såg att ni också tagit er till stranden nyligen! :-) Kul!
   Kram!

   Radera