söndag 30 augusti 2015

TACK!!!

Jag måste TACKA er alla som gav så fina och insiktsfulla kommentarer på mitt förra inlägg. Ni är för Goa! Och KLOKA. Visst är det så att det tar tid när man förändrat livet såpass drastiskt som vi ändå gjort. Tid. Något vi nog alla förstår om vi tänker efter. Men det svåra kan vara att faktiskt acceptera att det FÅR ta tid. Helst vill man ju vara framme direkt. Ha klarat av alla de där hindren på vägen. Ha gått i alla uppförsbackar och lämnat de bakom sig. Man vill stå där framme vid mållinjen. Trött men glad över att vara framme.

Ändå inser jag ju när jag tänker efter lite igen (det är det där med att tänka efter då och då...) att vägen är en DEL av målet också. För även under våra år i New York hade vi våra uppförsbackar. Hinder som vi var tvungna att ta oss över. Det är lätt att glömma bort eller bagatellisera såhär i efterhand. Man minns det som var mer eller mindre perfekt. Och även om man kanske kommer ihåg ett par av motgångarna så känns de flesta inte så branta såhär med facit i hand. Sådant bleknar med tiden. Tappar skärpa. Och de uppförsbackar man ändå minns väl kan nästan te sig lite sådär pittoreska när man ser tillbaka på dem. Hur man oroade sig. Kämpade. Men när man lagt flera kapitel mellan sig och de där uppförsbackarna så ja, då är det som om det lägger sig något slags skimmer över den där gamla våndan.

Så återigen TACK! Till er alla! Och nu  till något riktigt positivt. Vår semester har börjat! SÅ SKÖNT!!! M har nu tio dagar ledigt och det känns helt fantastiskt. Jag vet, med svenska mått mätt är tio dagar inget annat än den första fasen av semestern men här är det annorlunda och tio dagar känns om inte jättelångt så ändå väldigt bra. Vi kommer ha en del dagar här hemma och en del i Palms Springs. Som såhär års lär vara superhett. Puh! Just nu känns det kanske sisådär med tanke på att vi redan här har en värmebölja. Men vi får väl tillbringa mycket tid i poolen då... och göra saker inomhus. Det är trots allt skönt att få lite miljöombyte och få se något nytt. Och framförallt att få göra det tillsammans allihop. Som familj.


5 kommentarer:

 1. Hälsa till Palm Springs! Jag minns både det tjusiga hotellet med bungalows och bilfärden vi gjorde genom sanddynerna i öknen. Och hur man tuggade sand efteråt. För sisådär 52 år sedan.....

  SvaraRadera
 2. Haha ja sand och hetta lär det bli i stor mängd Olagakatt. Men jag hoppas vi får se lite nytt också.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Njut ordentligt av semester och ha det riktigt toppen. 10 dagar ar ratt langt anda pa de flesta hall forutom I Sverige nar det kommer till semester. Sjalva ska vi ocksa antligen fa en vecka till denna sommaren da vi aker till Barcelona nasta vecka. Omvaxling och byte av miljo ar alltid kul och inspirerande. Det behovs ibland for att ladda batterierna.
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Tack Desiree! Och jo i de flesta länder så är ju semestern lite annorlunda jämfört med Sverige. :-)
  Hoppas även ni får en riktigt bra vecka! Barcelona är fantastiskt vackert och speciellt.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Varsågod :) Jag kunde inte tycka så mycket för ni flyttar ju över så stora sträckor.
  Jösses sån skön semester ni ska få. Härligt att bo där så som att ha semester inpå knuten Jag har inte flyttat så långt och inte utomlands och jag längtar hem varje dag. Varenda en. Hemlängtan. Till mitt älskade Varberg. MÅ DET snart finnas en lägenhet- DÄR hemma TILL MIG.. DET är mer än JÄTTEONT om dem. Bostadsbrist =Ja. Kötid och det är det enda de räknar. Hur länge man stått i kö och sen hur aktiv man är. Jag är inne på mitt femte år. Men de har kötid på åtta år och tio år osv. . Snart är det väl min tur. Men jag har ju närmare hem än dig .) Men det hjälps inte. Jag vill vakna där och veta att jag inte måste åka tillbaka hit..) Men jag tänker att det är bra att ni trivs på nya stället. För annars hade det ju blivit svårare. Jobbigare och kanske trist.
  Jag vet för jag trivs inte här. Inte alls. Men försöker hitta små roliga oaser så jag har nåt som gör mig glad tills det är dags. Här i denna stan är det nästintill omöjligt att knyta nya härliga vänskapsband. HOPPLÖSA. Bara yta.
  Men det är bra för jag kommer inte sakna någon enda när jag flyttar. Ha ha du skulle hört mig idag när jag cyklade till dansen. Jag buggar ju på dansskola.
  Då satt jag och räknade upp högt vad jag inte kommer sakna när jag flyttar:) jag mötte några på cykel och sa" Nej jag kommer inte sakna dem heller" Men när de inte hörde såklart.
  Jag har lärt mig nåt under de 14 år jag bott här i Halmstad och det är HUR MYCKET man kan längta hem och värdesätta den hemlängtan. Jag skulle kunna bo utomlands och skapa nya små hem var som helst där jag trivs men jag lämnar aldrig Varberg sen när jag kommit dit igen. Jag är inte bra på att flytta som ni gör. Jag är så imponerad över alla som kan bo utomlands och sätta nya rötter som så många gör och sen rycka upp dem och sätta nya. Fantastiskt. HA EN UNDERBAR semester. Så skönt att umgås alla och få koppla av. IHOP.

  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera