onsdag 19 augusti 2015

Augustikvällar

Mer än halva augusti har nu passerat och det känns som om sommaren pågått i en evighet samtidigt som jag tycker att det nyss var juni. Konstigt det där med tid. Vi har haft ett antal dagar här med väldigt varmt väder som sagt, men idag var det lite mer behagliga temperaturer igen. Ändå har vi tillbringat i stort sett hela dagen inomhus. Det är lite knepigt det där med att bo i ett klimat där det nästan alltid är soligt och varmt. Fördelen är helt klart att man inte har någon som helst väderstress vad gäller att "ta vara på det fina vädret", men baksidan är väl att man inte riktigt uppskattar vädret på det sätt man gör när man inte vet om solen bara ska skina idag eller om den tänker komma tillbaka imorgon också. Men det är väl egentligen inget att klaga på. Jag ska erkänna att jag tycker att min vardag tillsammans med barnen är väldigt mycket enklare rent vädermässigt här än i New York City. Att slippa den oerhört höga luftfuktigheten som nästan alltid kommer tillsammans med värmen på den amerikanska östkusten är bara skönt. Hettan här är enklare. Mer lik en het svensk sommardag. Och eftersom temperaturen faktiskt faller under kvällarna är de ofta riktigt sköna. Vi har inte ens kört AC nu eftersom vi bor på norrsidan och det brukar räcka med våra takfläktar under dagen, och på kvällarna är luften såpass sval att vi öppnar fönstren så att den sköna kvällsluften kommer in. 

Vissa kvällar går vi till poolen. Jag tycker det är skönast då när solen inte är så stark men det fortfarande är varmt både i luften och i vattnet. Barnen har verkligen blivit riktiga vattendjur. Båda två. Numera är även Lillebror helt galet förtjust i att bada i poolen och man får ha full koll på honom eftersom han gärna kastar sig rakt ut i vattnet från kanten ("hoppar" utan att hoppa) utan någon som helst rädsla. Väl i poolen (hos mig eller M då såklart) brukar han plaska med benen, skratta och ibland doppa ner hela ansiktet i vattnet för att sedan hostande skratta mer. Han älskar när vi snurrar runt med honom. Då kastar han ofta huvudet bakåt så att nacken och bakhuvudet hamnar i vattnet. Och så skrattar han igen. Så det liksom bubblar om honom.


Såhär fint var det häromkvällen när vi gick hem från poolen


Fönstren är öppna på kvällarna för att släppa in den svala kvällsluften

Något annat vi gjort mycket den senaste tiden på kvällarna är att spela spel. Det blir alltid efter att Lillebror somnat. Både jag och M älskar att spela olika spel och Storasyster har fått vårt intresse av just spel vilket vi båda tycker är jätteroligt. Särskilt nu då hon börjar bli såpass stor att man kan spela lite mer roliga spel med henne. Sedan kanske två veckor tillbaka har vi mest spelat Pandemic. Ett spel vi alla tycker är toppenkul och såpass svårt att vi gärna spelar det igen för att försöka vinna. Man spelar nämligen tillsammans som ett lag och det hela går ut på att man ska försöka bota jorden från olika sjukdomar som bryter ut i tid och otid. Jag tycker att en extra bonus är att man automatiskt får sig en liten "geografilektion" vilket är något jag gillar framförallt för Storasyster som ju inte har geografi i skolan. För er som gillar spel rekommenderar jag verkligen Pandemic. Det finns olika svårighetsgrader också vilket är roligt och det gör det lättare att spela tillsammans med barn.

Ett av våra favoritspel just nu - Pandemic

Det enda med kvällarna är att de går alldeles för snabbt. Det är så få timmar man har på sig att både göra praktiska saker och att få lite familjetid tillsammans. Men det är ju så det är. Överallt. För alla. Just nu ser jag dock fram emot att vi faktiskt ska få lite mer tid tillsammans. Semester. Veckan innan skolan börjar här har M tagit ett par dagar ledigt. Eftersom det dessutom är Labor Day (en helgdag här i USA) måndagen efter den första helgen i september får vi en dryg veckas ledighet tillsammans. Det ska bli så skönt! Sedan är det skolstart. Tisdagen den 8 september drar skolorna igång igen. Dagen efter Labor Day. Nämnde jag att jag tycker sommaren varit evig men samtidigt gått väldigt fort...?

4 kommentarer:

 1. Spel är supermysigt att spela. Jag älskar att spela spel. Får ta och kolla efter Pandemic. Vi har ett geografispel som heter När och Fjärran som vi älskar. Vilken vacker solnedgång ni hade häromkvällen som du tog kort på. Skönt att slippa väderstress. Jag tycker det är skillnad bara på att bo här i Schweiz jämfört med Sverige på många sätt. Klimatet är mycket bättre och det passar mig väldigt väl. Man slipper väderstress här också. I Sverige kan det bli för mycket stress för man vet inte om hela sommaren kommer att regna bort och man kanske bara får några få fina dagar. Vad härligt att båda barnen älskar vatten så mycket. Tror nog att det kommer att gå snabbt för Lillebror så småningom då han lär sig simma.
  Förstår att ni längtar efter lite semester tillsammans. Vi tog bara en vecka kring midsommar så det blir en vecka till här i början på september i Spanien som vi har bokat. Ska bli underbart så jag förstår din längtan. Ha en bra dag.
  kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag älskar verkligen att spela spel. Det var en favorit förr också när man samlades hos kompisar och spelade. Och du visst är det skönt att slippa väderstressen. Jag tycker det. Härligt att ni har så fint väder i Schweiz också att ni inte riktigt behöver känna den där solstressen man har i Sverige.
   Kram!

   Radera
 2. Ja, du bor ju på den plats som sägs ha USAs mest ultimata klimat. Så jag förstår att det underlättar mycket för er. Här är det sååå fuktigt nu, Saltis, SÅ hett. Igår var det vidrigt, grått, regnigt, åska och SÅÅÅÅ fuktigt och hett att fönsterna immade igen. Sånt behöver du INTE sakna.
  Somrarna här på östkusten är ju lätt prövande. Men snart är det höst, och du vet ju att den är ljuvlig...
  KUL med spel. DET har vi också kört mkt i min familj. När Karolina var i Ellas ålder började vi spela Life mkt. testa det, kul för alla.
  Vi spelade också Försvunna Diamanten och Resan som var fokuserat på Norden. Jättebra.
  Numera spelar vi helst Imaginiff, scattergories, balderdash (rappakalja) och Apples to Apples när vi spelar spel med K. SÅÅÅ himla kul. Apples to Apples JR skulle Ella fixa.
  Här i min kommun börjar också skolorna efter Labor Day, så sent iår. Härligt med semester. Vad ska ni hitta på?
  Stora kramar från mig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej fukten saknar jag INTE Annika! :-) Minns du sommaren ni var i NYC och det var värmerekord!!!! DÅ var det fukt som hette duga också. Värme i sig kan vara jobbig men med fukten också blir det olidligt tycker jag. Även om man till viss del faktiskt vänjer sig.
   Spel är superkul! Tack för tips! Resan spelade jag mycket själv som liten minns jag. :-) Life måste jag kolla upp. Och jag jahr nog sett Apples to Apples i affären men inte riktigt kollat vad det är Ska göra det nu absolut. Här har det hittills varit Headbandz och Qubitz men nu börjar även en del mer "strategispel" att komma vilket jag tycker är roligt. Lite mer "vuxet" och roligare att spela för M och mig. Även om jag faktiskt gillar Headbandz också.
   Kramar!

   Radera