söndag 16 augusti 2015

Hett hett hett

Nu är det riktigt varmt här. Alla har sedan vi flyttade hit i december talat om för oss att de hetaste månaderna här i San Diego är augusti och september. Och ja, såhär långt verkar det ju stämma bra. I helgen har det varit runt 35 grader varmt. I skuggan. Så i solen steg såklart temperaturen ytterligare ett antal grader. Varmt varmt varmt. Och vi har helt enkelt mest hållit oss inomhus. Inte varit till stranden. Inte ens i poolen. Utan försök vara inne. Hemma. Eller som igår passade vi på att ta en tur både till Target och till Home Depot. Uträttade lite ärenden och inköp. Idag har vi varit en stund till UTC och strosat omkring på Westfield Mall. Handlade lite kläder till barnen i en av mina favoritaffärer Hannah Anderson. Jag gillar verkligen färger, mönster och modeller här i denna svensk-amerikanska barnklädesaffär. Efteråt åt vi lunch på Eureka och sedan åkte vi till Air and Space Museum i Balboa Park.

Började denna varma dag med en iskaffe i skuggan inuti en av de stora korgmöblerna som står på The Westfield Mall. Storasyster fick juice och Lillebror vatten och Goldfish.


Passerade en av de här underbara små biblioteken som blivit så populära. Har aldrig tidigare sett något på denna mall, men blev sådär härligt glad när jag fick syn på denna. ÄLSKAR verkligen konceptet och det känns så fint att folk verkligen lånar och lämnar tillbaka böcker och tidningar.


Inne i Hannah Anderson affären finns förklaringar till svenska ord på väggarna. Lite kul tycker jag, och Storasyster tycker det är jätteroligt att läsa.


Vi såg även ett svenskt företag som säljer mat till hundar och katter. Husse. Pratade lite med försäljaren och fick ett prov med hem till Lipton och Tazo. Har aldrig tidigare hört talas om detta märke så jag har ingen aning om ifall det verkligen är så stort som de själva hävdar. Någon med husdjur i Sverige som känner till detta märke?


Lillebror älskar som sagt flygplan och helikoptrar så han var verkligen överlycklig över att få se så många som finns utställda på San Diego Air and Space Museum


Här den flygplansmodell som var med i filmen om Amelia Earhart


Storasyster "testflyger" en helikopter


En del av muséets utställning handlar om andra världskriget och döm om vår förvåning när vi insåg att en del av kläderna verkligen var de riktiga kläderna och inte endast "modeller". Här en uniform som burits av Hitler.


Och här Görings


Och så en av Churchill´s kostymer


Det finns även ett litet rum för barn och här försöker Storasyster styra ett modellplan


Och så hoppade de på månen....


Pilot

Imorgon är det måndag igen. Ny vecka. Och värmen fortsätter. Har inga planer alls inför morgondagen så jag tror vi kommer att ta det lite som det kommer. Allt beroende på hur varmt det blir.

8 kommentarer:

 1. Ja, jag brukade handla mkt åt Karolina på Hanna Andersson. Via postorder. Så fin kvalitet på deras kläder!!!
  Nu finns en Hanna-butik i Tysons Corner (min favvismall), men jag går ju inte precis in där längre :-) Men blir glad över att se den.
  NU har ni varmt, ja vi med. Augustihettan är ingen höjdare.
  Hoppas att ni får lite drägligare temp snart. Kul med Air and Space Museum.
  Kramar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag förstår att ni inte handlar på Hannas längre Annika! :-) K växte väl ifrån det märket för måååånga år sedan.
   Och varmt är det som sagt. Vi slipper dock fukten som ju ofta följer med hettan på östkusten och DET är jag otroligt glad för. Här är varmt men torrt.
   Hoppas ni får en fin resa till Elon med K nu trots värmen.
   Och jag tänker mycket på dig vännen.
   KRAM!

   Radera
 2. Kan tänka mig att det är varmt! Men det finns AC i stort sett överallt i USA va? Inte lika vanligt i Europa, i München kunde vi ju få temperaturer upp emot 40 grader i skuggan, och man håller ju på att gå åt var man än är! Inomhus är det ju liksom lika varmt. Tur att vi inte har det problemet i England. ;)

  Det där muséet vet jag två stycken hemma hos mig som skulle älska!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja här finns AC på de flesta ställen. Dock blev vi förvånade för det var ingen direkt AC på just Air and Space Museum!!! En av anledningarna till att vi drog till ett museum var just att få lite AC och komma undan hettan utomhus. Men det var ändå rätt ok temperatur där och barnrummet hade AC haha! Och ja, detta är ett litet museum (inte alls som Smithsonian i DC eller så) men ändå har det mycket tycker jag. Och har man flygglada barn så är det toppen!

   Radera
 3. Det blir jobbigt nar det ar sa varmt men a andra sidan har ni lyxen och lyckan att ha AC bade hemma och ute I affarer. Sa glad att temperature har har sjunkigt till runt behagliga 20 grader. Efter en hel manad med ca 35 grader och ingen AC kanns detta otroligt skont. Trevligt och kul museum. Ha en fin start pa veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja att ha varmt utan tillgång till AC är väldigt jobbigt. Minns förra sommaren i Sverige när vi var där och det knappt gick att somna på kvällarna p g a hettan inomhus. Att öppna fönstren hjälpte liksom inte. Att ni har runt 20 låter toppen. Det är nog min favorittemperatur faktiskt. Lite drygt 20 grader.
   Hoppas även ni får en fin vecka och jag hoppas att det går bra med tangentbordet!
   Kramar!

   Radera
 4. T o m här hemma är det varmare än jag tycker är bekvämt, ca 25 - 26°. Vi åkte till regionmuseet i Kristianstad idag där det pågår en rymdutställning om Fuglesangs resor. Det visade sig att den var fr a avsedd för barn så maken blev rätt besviken.
  Husse katt- och hundmat tycks ha funnits rätt många år men jag har aldrig sett den i nån affär. Tydligen mest hemleverans. De letar återförsäljare enl vad det står på hemsidan. Misstänkt billigt, faktiskt. Märket ingick inte i test av kattmat som Råd och Rön hade för en tid sen där 22 märken ingick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha vi tänkte faktiskt höra med just dig ang katt- och hundmaten! Tänkte att om någon vet ngt om detta märke så borde det vara du. :-) Själva har vi inte alls tänkt gå över från den mat vi ger katterna. Vi tycker den är jättebra! Både den torra och den våta. Kanske framförallt den torra käns som bra kvalitet med mycket kött och inte "utspätt" med grains och veggies.
   Synd att Fuglesangsutställningen inte var riktigt som ni förväntat er och hoppats på. Det hade ju varit kul om de kunnat dela upp den lite i en barndel och en som riktade sig till vuxna också.

   Radera