måndag 12 oktober 2015

Fullspäckad helg

Så är det måndagkväll igen då. Och vi har redan hunnit nästan halvägs in i oktober. Tiden rinner verkligen iväg. Kan inte fatta att det bara är lite drygt två veckor kvar till Halloween. Vad vi gör? Ja, jag minns knappt själv men jag tycker hela tiden att det är något på gång. Helgen som gick var fylld till bredden. Och varmt var det också. Hett rent ut sagt. För efter en sval inledning på veckan slog värmen till med full kraft igen i torsdags. Jag som hade njutit av det svalare vädret fick helt enkelt försöka att acceptera att det plötsligt var sommarhetta igen. Jag som vill ha höst. Kyla. Mys. Nej, jag är inte alls särskilt glad för det här vädret, men försöker att inte klaga alltför mycket eftersom vädret alltid är som det är och det finns inget att göra åt det.

I fredagskväll visade man utomhusbio i Parken intill oss igen. Storasyster ville självklart gå, och ett par av hennes kompisar från skolan kom också så det blev en riktigt lyckad kväll. Det är himla mysigt med utomhusfilm tycker jag. De här "Movie in the Park" händelserna känns dessutom väldigt lagom. Det handlar inte om stora festivaler, eller att trängas med flera hundra personer i Central Park, utan om ett väldigt litet, lokalt och avslappnat event. För alla i grannskapet. Inte alls så mycket folk utan lätt att hitta en plätt i gräset där man kan slå sig ner med sin picknickfilt. Vi promenerade dit och jag var såklart genomsvettig när vi var framme. Hade tagit på mig ett par jeans men borde ha haft bikini istället. För trots att filmen började vid 19-tiden var det en bra bit över 30 grader. Efteråt stannade vi kvar en stund i den Parken eftersom Storasyster och hennes kompisar började härja runt och leka på lekplatsen intill. Då var det sammetsvart omkring oss och fortfarande varmt som jag vet inte vad. Plötsligt lystes horisonten upp av fyrverkerier. Något måste varit på gång i en annan del av staden och vi fick se finalen. Lite smålyxigt kändes det. Fredagskänsla.

I lördags hade vi bokat en tid för att gå igenom vårt utgående leasingkontrakt med vår bilhandlare. Alltså. Detta är verkligen INTE roligt. Det tar en evighet. Vi visste i stort sett vad vi ville göra. Men självfallet ska det pratas och visas papper, papper, papper och nya papper och ytterligare nya papper, bollas siffror, siffror siffror och nya siffror och ytterligare siffror och trollas med avgifter hit och dit. Lillebror lyckades iallafall charma vår säljare som för övrigt skulle bli pappa själv i december. Men efter att ha spenderat ett par timmar där kunde jag till slut köra hem med barnen. Alla trötta och hungriga och på rätt trist humör. M fick dock stanna längre för att också prata med finans och skriva på en massa papper (till) och sedan körde han en sväng till jobbet också innan han kunde komma hem. Som tur var blev eftermiddagen och kvällen klart bättre. Vi spelade en omgång Mice and Mystics på kvällen med Storasyster och ja, det är verkligen en jätteroligt spel! Rekommenderar varmt!

söndagen hade vi planerat att besöka Legoland tillsammans med våra vänner Familjen S. På lördagskvällen hade jag även fått veta att andra kompisar från NYC var i staden så det bestämdes hastigt och lustigt att vi skulle ses på söndagskvällen. Jätteroligt! Storasyster kunde knappt förstå hur en söndag kunde bli så lyckad. Att få vara en hel dag på Legoland med en av sina bästa vänner här i San Diego, och sedan på kvällen få träffa en av hennes bästa vänner från NYC.

Det var pyntat inför Halloween på Legoland, med pumpor, spöken, häxor och annat lite överallt

Kan ni se vilka av frukterna som är riktiga...?


NYC besökte vi såklart.

En tur i "Sagobåtarna". För första gången ville Storasyster åka själv med sina kompisar så det blev tre båtar. En med de stora barnen, en med papporna och de yngsta samt en tredje bår för mammorna.


Lego Warriors

Lillebror och hans bästa kompis lilla miss M roade sig med pumparna


På eftermiddagen var vi alla ganska möra. Hettan var tryckande och eftersom vi hade besök senare på kvällen bestämde vi oss för att dra oss hemåt. Familjen S stannade ett tag till.

Väl hemma igen hade vi tid att pusta ut en liten stund. Hämta andan och försöka fylla på vätskeförrådet. För vi hade nog svettats flera liter under dagen. Storasyster byggde även sitt lego hon fått på Legoland och var väldigt exalterad över att snart få träffa sin gamla f.d klasskompis. Det blev en jättetrevlig kväll tillsammans. M hade grillat hamburgare och vi åt ute på vår uteplats. Självklart blev det en hel del prat om vad som hänt sedan vi lämnat NYC. Det visade sig att även våra kompisar flyttat, men inte så långt som vi utan till Brooklyn. Mycket prat om flyttar, att bo på olika platser i världen. Om saknad och längtan men också om upptäckarglädje och lite äventyrslusta. Tjejerna stängde snabbt in sig på Storasysters rum efter maten och vi såg knappt röken av dem mer. Men om man passerade utanför den stängda dörren kunde man höra prat, mummel, högljudda skratt och skrik.

Middag med våra New Yorkers


Fina tjejerna som under middagen båda delade med sig av sina erfarenheter av Body Boarding.

Vid halvniotiden var det så dags att säga hejdå. Våra vänner var väldigt trötta då, kvar i New York-tid som de ju fortfarande var. Och vi var själva rätt färdiga att påbörja kvällsrutinerna efter denna heldag. Men vi hoppas att de kommer tillbaka hit igen så vi kan ses lite mer. Och så hoppas man såklart att det inte ska dröja hur länge som helst innan vi kan besöka NYC också.

10 kommentarer:

  1. Svårt att föreställa sej den hettan! Men jag förstår dej, det är rätt skönt när det blir lite kallare på hösten. Vilka gulliga bilder på pumporna och småkompisarna :) visste inte att ni hade Legoland. Ser jättefint ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är alldeles för varmt här nu tycker jag. Puh! Längtar efter höst och lite kyligare temperaturer. Eller åtminstone inte heta.
      Och ja de små är jättegoa. Legoland ligger rätt nära oss här, något norr om San Diego. Kul!

      Radera
  2. Kul med mycket som hander. Jag fattar aboslut att du ar sugen pa host och svalare vader. Jag har ofta tankt tanken att man skulle bo pa ett stalle som San Diego som har sa mycket fint vader men jag inser att jag kanske inte skulle gilla att ha 30+ grader I oktober. Inser att jag sjalv gillar svalare vader och omstallningen mellan arstiderna. Men utomhus bio ar mysigt. Det anordnas har varje sommar och nagot som jag forsoker ga pa. Helt otroligt att halva oktober snart har gatt. Det ar en manad med en hel del fullspackade planer for oss ocksa. Sa kul att fa kart besok av era vanner fran NY.
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är roligt, men man kan ibland känna att man nästan inte hinner med riktigt. Och visst saknar jag hösten. Det är ljuvligt på ett vis att ha bra väder nästan hela tiden och behagliga temperaturer, men jag gillar personligen inte temperaturer över 30 grader så mycket.Och särskilt nu under höstmånaderna så saknar jag hösten mycket. Men jag försöker som sagt att inte "klaga" för mycket heller eftersom vädret är som det är.
      Utebio tycker jag jättemycket om! Roligt att ni också har haft det under sommaren.
      Kram!

      Radera
  3. Ja, nog förstår jag att du inte tycker om den hettan. Inte roligt alltså. Men, som du säger, det är bara att göra det bästa av det iallafall. Här har det blivit sådär riktigt härligt, men det behöver vi egentligen inte gå in på eftersom du så väl känner till höstarna på den här kusten.
    Roligt med NYC-besök. UNDRAR hur det kommer att kännas för dig den dagen ni kommer tillbaka till NYC på besök? Bio i parken är kul. Det fixas här med, och bio i poolen under somrarna också. Har aldrig gått på det sistnämnda, men det brukar vara poppis :-)
    Kramar och stay COOOOL!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahaha! Jag har inget emot "behagliga" temperaturer faktiskt. MEN jag saknar hösten. Det gör jag. Inte sen svenska så mycket men den i NY. Som var varm (med svenska mått mätt) men ändå kylig om du förstår vad jag menar. Och så alla färgerna! Att liksom ställa om sig mentalt för vinter. Och höstkläder. DE saknar jag. Men här känner man inte alls för att dra på sig stövlar eller boots eller så när det är stekhett, även om vissa gör det. Men inte jag. Det är flipflops för min del mest hela tiden...
      Kul att ni har poolbio! DET har jag aldrig varit på förutom då vi var på kryssningen med Disney. :-)
      KRAM!

      Radera
  4. Ja det är ju skönt med höstväder, men det kommer till er också. I varje fall lite svalare än ni haft nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag hoppas på det. Ni har ju fantastiska höstar i CT!
      Kram!

      Radera
  5. Ojoj! Rolig helg men att ni orkade! Jag hade nog kollapsat fullständigt efter bilhandlarhistorien...och söndagen var ju det värsta vädret av alla. Vi släpade oss ut i er riktning och åt i Convoy - men inomhus, i skuggan, i luftkonditionering...det kändes ändå väl jobbigt.

    Jag såg nån av era bilder från Legoland då och var djupt impad av att ni inte smälte bort där, med folkmassorna och i den värmen. Småbarnsföräldrar är en tuff sort! :)
    kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var en rolig helg, förutom våpet besök hos bilhandlaren då.... Men annars var det skoj. Dock väldigt mycket. Hettan var inte så kul i söndags men det var åtminstone inte alltför mycket folk på Legoland.
      Kram!

      Radera