lördag 16 april 2016

Lördag i april

I morse bjöd våra hyresvärd på kaffe och bagels. Vi bor ju en lägenhet på ett s.k apartment complex och ibland ordnar de lite extra saker för sina hyresgäster. Nu i morse hade de köpt in bagels, kaffe och juice som man fick komma och äta i etta av våra gemensamhetsutrymmen. Jag gissar att det är för att de gärna vill öka trivseln och för att man ska får en chans att lära känna fler på området. För ett par veckor sedan hade de en Food Truck här där man kunde beställa sin middag. Det är himla trevliga initiativ tycker jag även om jag inte direkt tycker att jag lärt känna några nya hyresgäster bättre. Men jag tror ändå sådana här saker är uppskattat bland de som bor här.

Efteråt gick vi hem och Storasyster ville göra korsord så vi fortsatte på ett vi påbörjat för länge sedan men ännu inte fått färdigt. Det gick himla bra och jag tycker det är så roligt att hon gillar just korsord. Det är ett väldigt bra sätt för henne att öva ordkunskap och stavning på svenska. Hon har dessutom blivit väldigt duktig och lyckades klura ut flera ord själv utan min hjälp. Och själv tycker jag verkligen det är jätteroligt att göra sådana här saker tillsammans. Den här gången lyckades vi faktiskt lösa hela korsordet vilket jag ofta inte gör.

Till skillnad mot inlägget nedan var det idag en strålande dag med sådant där riktigt fint sommarväder. Så efter vår lugna förmiddag bestämde vi oss för att gå ut.

Korsord

Mitt på dagen promenerade vi till parken. M behövde jobba en del så jag tog barnen och vagnen till vår närmsta park. Där blev vi kvar i nästan 5 timmar. Storasysters allra bästa kompis kom förbi och de hade hur roligt som helst. Dagen var riktigt varm så det var skönast i skuggan. 28 grader, sol och en lätt bris gjorde att det kändes som riktig sommar. 

Först ritade Storasyster i skuggan av ett träd


Sedan kom bästa kompisen och då blev det leka av


Två väldigt glada tjejer


Lillebror och jag hängde mest hela tiden. Det var dessutom ett stort kalas i Parken idag så parken var fylld av folk.  Där fanns en hoppborg och en massa festtält uppsatta där folk åt, drack eller bara satt och pratade.


På små barns vis lyckades han skaffa någon att leka med. Pojken hade dessutom en rosa bil så lyckan var gjord


Efter någon halvtimme eller så anlände två ponnyer. Helt otroligt! Jag har sett flera kalas i Parken, men detta tog nog priset. Ponnyridning!


Storasyster passade även på att klättra upp i trädet.

Nu känner jag mig lite mör efter nära 5 timmar i parken med barnen. Skulle inte ha någots emot en lugn kväll. Tänk att man kan bli så trött ändå av att hänga med en två-åring och en sju-åring i parken en halv dag. 


4 kommentarer:

 1. Ja, jag måste säga att jag är impad av Ella alltså. Inte dåligt av henne att fylla korsord. SÅ bra träning.
  WOW! Duktig tjej!! Det ser inte ens ut som ett barnkorsord.
  Kul grej med hyresgästföreningen och att de satsar. Trevligt av dem!!
  Förstår att du gillar det.
  Fem timmar i lekparken!! Medalj till dig! :-)
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon är jätteduktig på svenska och tycker det är roligt. Både att läsa och skriva samt att lära sig om Sverige och svenska saker, orter, händelser och kultur. Adventskalendern följde hon med stort intresse. och det de pratar om i Svenska Skolan här är saker hon tycker är kul att lära sig. Så det känns roligt.
   Kram!

   Radera
 2. Det håller jag med om är trevliga initiativ som er hyresvärd fixar. Sådant blir uppskattat av alla. Korsord håller jag med Annika om är superbra träning, duktigt! Korsord är inte så lätt även om det är ens modersmål som man vuxit upp med. Jättebra träning. Vad bra att ni har den där parken i närheten. Det har blivit många stunder för er där. Skönt att ha en sådan oas dit man kan bege sig för lek och annat. Ponyridning är ju påkostat om man fixar sådant till barnkalaset.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det trevligt när hyresvärdar fixar lite extra. Och korsord gillar jag också även om jag är rätt kass på att lösa dem. Parken vi har på gångavstånd är gud värd. Särskilt att vi kan ta oss dit utan bil. Det gillar jag även om själva parken är ganska liten.
   Kram!

   Radera