fredag 15 april 2016

Regnlek

Det är ju inte så vanligt med regn här i södra Kalifornien. Men nu under vintern samt de tidiga vårmånaderna kan det ändå komma lite. Och i år är det ju El Nino år så då skulle det enligt prognoserna komma mycket. Hm, mycket är väl att ta i tycker jag. Det har inte alls kommit så mycket regn som de först förutspådde. Tyvärr. För vi behöver allt regn vi kan få här i torkans trakter. Mest behöver det ju komma nederbörd i form av snö. Då i NORRA Kalifornien. I bergen. Det är den som sedan ska smälta sådär lite sakta och fylla på vattendepåerna i marken och ta hand om hela Kalifornien, även oss här i söder. Och i år har det faktiskt kommit mer snö än de senaste åren, men ändå inte så mycket som man hoppats. Men vi har ändå haft ett par regndagar här sedan början av året. Och ja, jag njuter av dem. Dels för att det är skönt att faktiskt ha mulet och regnigt ibland. Jag tycker att kropp och själ liksom vilar lite när det inte strålar sol hela tiden. Man går ner lite i varv på något vis. Sedan vet jag ju att vi behöver regnet. Marken suger åt sig och under den här delen på året när det faktiskt kommer mer nederbörd är det riktigt grönt och vackert. Senare under sommaren blir det ofta väldigt torrt och istället för grönska skiftar mycket av växtligheten i torra bruna nyanser.

Förra veckan regnade det ett par dagar och den första av regndagarna var faktiskt en riktig regndag. Ni vet sådär så att det bildas pölar på marken. Så efter skolan ville både Lillebror och Storasyster hoppa i vattnet så vi gick ut och gjorde just det. Jag kan berätta att det var rätt många av de bilar som passerade på vägen intill som tittade lite extra. Kanske är det väldigt svenskt att frivilligt vara ute i regn? Att låta sina barn hoppa runt i de inte alltför rena pölarna. Lillebror tappade dessutom balansen rätt ofta och satt i vattenpölarna och plaskade. När vi kom in hällde jag ut en hel del vatten ur hans stövlar...

Det plaskades och hoppades en hel del i de grunda pölarna utanför husen där vi bor


I den här pölen rann vattnet lite eftersom mareka lutade så ungarna testade även att lägga små blommor i vattnet och se de flyta iväg


Storsyster försökte även fånaga regndroppar med tungan men kunde konstatera att det var knepigare än att fånga snöflingor 


Även hinkar och spadar åkte fram


Här lagades soppa och häxbrygd


Efteråt blev det bad och den här lilla killen var mäkta nöjd efter både vattenpölslek och bad inomhus


8 kommentarer:

 1. Kul att se hur mycket roligt barn kan ha av något så enkelt som regn och vattenpölar. Ja CA behöver allt regn det kan få. Eftersom ni inte har så många regndagar kan jag tänka mig att man uppskattar dem på ett helt annat sätt. Jag kan förstå hur du känner och fatta att visst är det underbart med fint väder och sol men om man har det hela tiden så tröttnar man självklart på detta. Det bästa är ju att ha en bra mix och variation av vädret med olika årstider. Det perfekta klimatet är inte helt lätt att hitta. Här ska det regna hela helgen lång enligt väderprognosen och det blir trist det med. Som tur är flyger vi till Holland för att kolla på tulpenerna denna helgen.
  Ha en fin helg.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det så att vatten i nästan alla former är något som de flesta barn gillar. Och som drar igång deras fantasi och leklust. Här i CA har vi få regndagar och de vi har är något som iallafall jag uppskattar. Men visst, jag är glad över att inte ha alltför många heller. För det kan få mig rätt låg nätt det regnar veckor i streck...
   Hoppas ni får en underbar helg i Holland!
   Kram!

   Radera
 2. Underbart! Det liksom leder tillbaka till minnen av egna vattenpölar och plask i dem. Så gulliga bilder av dem båda! Den sista tar priset. Hur söt får man vara egentligen?

  Det är skönt med regn emellanåt om man annars, som ni, har sol och samsamma väder. När ska vi ses? Ska ni upp till NYC något i sommar?

  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha japp man minns hur kul man själv tycker det var att leka i vatten som liten. Hehe jo han är en riktig liten charmör Lillebror. :-)
   Och ses ja, när kan vi ses Taina?!?!? Vi har ingen NYC resa inbokad alls tyvärr. Men ni är mer än välkomna att komma hit och surfa lite!
   KRAM!

   Radera
 3. Hörde av vännerna i Paso Robles att det åter är vatten i Salinasfloden efter att den varit helt uttorkad i flera år. Även jag vill ha regn, det har varit torrt i många veckor här.
  Haha, det är skillnad på vilka som tycker det är kul att plaska i vatten! Jag minns hur jobbigt det var att få Malena att avslappat gå i vattenpölar och att vada över bäckar. Sen fick hon vara lärare till andra hästar som vägrade vid minsta bäck. En gång gick hon 25 ggr fram och tillbaka för att "dra" en envis märr som bara inte ville. Inte förrän ryttaren lydde mitt råd att sitta av och leda hästen över gick det. Då hade Malena suckat och vadat och suckat och vadat....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt att det det ändå blivit lite "resultat" av El Nino här i CA. Även om det skulle behövas flera sådana här år för att verkligen få det mer stabilt med vattenläget. Men man får iallafall vara glad åt det vi fått.
   Oj tänka att Malena var en sådan tålmodig lärare! :-)
   Kramar!

   Radera
 4. Förstår att regn är välkommet och så underbara bilder på lek med vatten och vattenpölar. Lillebrors leende är så fint. Han är ju så söt.
  Kanske de som tittade lärde sig att DET där verkade ju roligt att leka i vattenpölarna :)Så fint område ni bor i.
  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är skönt när det regnar här. :-)
   Och kul hade de i regnet och med pölarna. Haha, man kan ju hoppas att fler ser och vill ut och hoppa lite i vattnet.
   Kram!

   Radera