onsdag 25 januari 2017

Fem dagar efter Inauguration

Just nu behöver jag se denna bilden igen. Och minnas. Kraften. Energin. Den kollektiva ilskan. Men också den gemensamma glädjen. Känslan av att faktiskt göra något. Att vara del av något större. Att inse att man inte är ensam. Jag måste minnas det nu. För just nu känns det mörkt mörkt mörkt. Jag känner mig lite som en fisk som kastats upp på land och ligger och kippar efter andan. Allt är sig likt, världen är densamma. Men ändå inte. För allt har vänts upp och ner. Ut och in. En fisk på torra land. Gälar som slår panikartat men ändå får jag ingen luft. Syret finns där. Men i helt fel form. Iallafall för mig. Världen densamma men ändå helt helt helt FEL. Galet Fel!

Så att se på denna bild och försöka att mota undan paniken. Det är en av de saker jag ägnat mig åt den här veckan. Den första veckan med vår nya president. Eller snarare de första fem dagarna. Fem ynka dagar. Men det känns som en hel evighet. Hur ska vi klara av fyra ÅR?!?! Häromdagen skrev jag även ett kort email till en senator här i Kalifornien. Efter en förfrågan från en kompis som startat en grupp för oss som vill men inte vet vad vi kan göra. Och jag tror det är den enda vägen att gå nu. Att försöka göra det lilla. Trots att det inte är några stordåd så är det ändå något. Sedan hoppas jag att om vi är många som gör just det lilla, så kanske kanske kanske kan det räcka en liten bit på vägen.

För nu måste vi fortsätta marschera. Framåt. Även om det blåser motvind. Jag bara hoppas att vi ska orka. Att vi alla ska hitta kraften. För det är alldeles för lätt att känna sig dränerad. Hitta energi. Det har blivit som ett mantra. Hitta energi. I det man kan. I det JAG kan. I en rosa stickad mössa. I en blöt puss från Lillebror. I bilen på vägen hem från jobbet med Stilla Havet glittrande utanför rutan och bra musik i högtalarna. I en skrattstund med Storasyster. I en lätt smekning över handen. I glädjen över att kvällarna blivit märkbart ljusare. I lyckan över mitt jobb som jag tycker mer och mer om desto längre jag är där. I det lilla och i det stora. I vardagen och i dess guldkant. Hitta Energi.

Energi. Till. Att. Gå. Framåt.


6 kommentarer:

 1. Bra beskrivet! Vi visste ju att skiten skulle komma men inte hur fort och överväldigande det skulle ske. Tala om Blitzkrieg.
  Jag lyckas inte heller förhålla mig på något bra sätt - mycket hjälplös ilska som skvalpar omkring (och inte så konstruktivt). Gäller att försöka återfå balansen och så hoppas jag att smartare personer än jag kan sätta upp effektiva vägar att protestera och försvara de grundläggande rättigheterna för människorna och miljön. Så jag jag också försöka göra mitt.
  Kram till dig. Det var en fin dag den där! Synd att vi inte lyckades hitta varandra. Och säg till om du kommer in hit snart och vi kan få till en fika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!
   Och nej det är otroligt svårt att hantera allt detta tycker jag. Rent känslomässigt är det kaos nu. Jag känner mig så stressad och orolig hela tiden. Samtidigt förbannad och förtvivlad.
   En fika låter bra. Hoppas vi kan få till en snart.
   Kram!

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

   1) Love Spells
   2) förlorad kärlek Spells
   3) skilsmässa Spells
   4) Förbindelse Spells
   5) Bindande Spell.
   6) Breakup Spells
   7) Bannlys en tidigare älskare
   8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
   genom drogunduspellcaster@gmail.com

   Radera
 2. MEN vad jag håller med dig. I varje ord.
  Det här överträffar min vildaste fantasi. Inte kunde jag tro att det skulle marscheras så snabbt från Vita Huset. Känns som att det blir för jävligt. OCH vi måste kämpa! KÄMPA!! Känns förfärligt när man här nyheterna, och när man läser vad som skrivs. Ska han gå in och sätta sig på pressfriheten nu också? jag får allvarliga nazi-vibbar och undrar var detta kommer att sluta???
  Idag är det en stor marsch i DC igen, marschen för livet, ja du vet ju vilka det är. OCH KellyanneC ska tala. Jamen. visst. Visst. ALLTSÅ FAN vad uppgivet det känns. Jag frågade just Peter om han tror att en revolution kan födas ur detta? Vem vet.
  Men en sak är SÄKER, vi måste kämpa vidare.
  Jag undrar, hur fan kunde de t bli så här?
  Kramar!!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja detta är HELT GALET!!!
   Vilka dagar sedan han svors in. Ändå, allt är ju sådant han sa innan att han skulle-ville göra. Så man borde inte bli förvånad. Vad som skrämmer mig är att han fortfarande har så många som stöder honom, samt att han nu börjar undergräva demokratin!
   Kram!

   Radera
 3. Jag heter Jessica Smith från New York. Efter 6 års äktenskap utan barn har jag äntligen blivit gravid. Älskling till Gud Allsmäktig min Kära syster skriver till dig att dela med dig vad Mallam Abudu har gjort. Jag sa till mig själv att jag Kommer att vittna om Mallam Abudu gör detta med örtmedicin, jag mailade dig för en begäran av ditt graviditetsmedicin förra året efter att ha sett andra kvinnors vittnesmål på en hemsida online bestämde jag mig för att uttrycka min tro och komma överens med dig. Din graviditet Medicin och du bad för mig att vi kom överens om att jag skulle bli gravid, Hallelujah !! Ja, jag blev gravid två månader efter och jag är nu 4 månader gravid ära till den allsmäktige guden. Jag vet att jag kommer ha en smidig och enkel leverans snart. Kontakta honom. mallamabuduspiritualhome@gmail.com

  SvaraRadera