lördag 6 juni 2015

De är framme

Nu har de äntligen kommit fram. Mina Älsklingar. Nästan 21 timmar efter att de lämnade San Diego igår är de nu framme. Första uppdateringen fick jag i morse när M textade mig att de landat i Frankfurt och väntade på planet till Köpenhamn. Han berättade att sätet bredvid honom varit tomt så Lillebror hade kunnat vara där vilket var något vi båda hoppats på. Det är alltid betydligt lättare om man kan få ett extra säte då man flyger med barn. Särskilt när man reser ensam eftersom man annars får ha barnet antingen i sitt knä eller på golvet vid ens fötter. Och Lillebror är såpass stor att det varit väldigt jobbigt för M att sitta med honom i knät under sin 11 timmars flygning till Europa. Så det var himla bra att planet inte var helt fullbokat utan att de fick det där extra sätet. Nyligen fick jag ett sms från Olgakatt att de snart skulle stiga på tåget från Kastrup. Så jag gissar att de alldeles strax är hos Farmor G då. Hoppas vi kan Facetima lite kort även om jag förstår att M måste var helt slut.

Igår på LAX (Los Angeles flygplats) när jag vinkade av dem innan de skulle ta rulltrapppan upp till Security

Sovande Lillebror på flygplatsen i Frankfurt

Foto från Olgakatt strax innan påstigningen på tåget i Köpenhamn

Själv köpte jag mig en kaffe på flygplatsen innan jag gav mig ut i Los Angeles fredagstrafik. Körningen tillbaka hem gick bra även om det var rätt trögt i början. Eftersom jag inte riktigt vågade chansa på att bensinen skulle räcka hela vägen stannade jag även till och tankade strax innan jag var tillbaka i San Diego. Bensinmätaren hade då blinkat ett bra tag och visade att jag hade bensin för ungefär 2-8 miles mer än vad min GPS sa att min returresa var från Los Angeles. Så kanske hade det räckt, men jag ville inte riskera att bli stående på motorvägen utan bensin.

När jag kom till våra vänners hem för att hämta Storasyster som varit där sedan skolan slutade var klockan redan över halv nio på kvällen. Sent. Och jag var trött. Men glad över att allt gått så bra ändå. Storasyster och hennes kompisar hade haft en underbar eftermiddag tillsammans och det känns helt fantastiskt att vi nu har fått sådana fina vänner här i vår nya hemstad. Att få hjälp på det det här viset är något som är ovärderligt. Jag hoppas att vi kan återgälda detta snart. Barnen hade lekt ute, bakat pizza till middag, sett på film och haft hur roligt som helst. THANKS A MILLION to you Family S!!!!!!

8 kommentarer:

 1. Det är verkligen viktigt att hitta vänner man känner sig bekväm med, som barnen kan vara hos om det skulle knipa!

  SvaraRadera
 2. Oh, you are so welcome! It was our pleasure. I'm so glad they got there safely!

  SvaraRadera
 3. SÅ skönt att det gick bra!! Det ÄR inte lätt att flyga med barn. Jag fasar inför resan i augusti och då är vi ändå två om detta, Tre med N så...ja, du har ju också gjort resan över Atlanten (inte lika långt som från SD men iaf) så du vet hur det är :) Alltid skönare att vara två. Skönt för dig också att få en liten brejk från lillebror ett tag så att du kan vila upp dig inför sommaren! Det blir intensivt med två barn dygnet runt : )

  SvaraRadera
 4. Vad skönt att resan gick bra för M och Lillebror. Vilken tur att han fick ett säte ledigt brevid sig. Förstår att det är guld värt och underlättar massor. Då blir det du och E hemma i CA på tu man hand ett tag vilket säkert är mysigt på sitt sätt.Lillebror får bli bortskämd och kramad av släkten i Svedala. När det ändå är en sorglig tillställning som begravning så är det fint att Lillebror för med sig glädje och solsken till dem där hemma.
  Kramar!

  SvaraRadera
 5. Vad skönt att resan gick bra för M och Lillebror. Vilken tur att han fick ett säte ledigt brevid sig. Förstår att det är guld värt och underlättar massor. Då blir det du och E hemma i CA på tu man hand ett tag vilket säkert är mysigt på sitt sätt.Lillebror får bli bortskämd och kramad av släkten i Svedala. När det ändå är en sorglig tillställning som begravning så är det fint att Lillebror för med sig glädje och solsken till dem där hemma.
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Åh så himla gullig han är! Vilken liten kämpe.
  Skönt att ja fått sådana vänner, nu när man fått barn så förstår man vikten av det på ett helt annat sätt.
  Kram på er och hoppas ni har en mysig tjejvecka!

  SvaraRadera
 7. Åh så himla snällt av era nya vänner att hjälpa till. Skönt nu kan ni alla pusta ut. Skönt att lillebror är med pappa på detta han ska på nu. Lilla solstrålen. Tar focus från det sorgliga och de får lite egentid ihop med nära och kära . Spännande för lillebror med att resa så långt. Hur han ska förstå var de är och att mamma ser han "på TV"
  Så får du rå om er två. Ladda batterierna. Oj vad mycket du varit med om sen lillebror föddes. OFATTBART för mig.
  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
 8. Tufft av M, en så otroligt lång resa som det blir från västkusten också. SÅ glad att allt gick bra. OCH att det fanns ett säte som lillebror kunde sitta på. DET underlättar onekligen ngt kopiöst mycket!!
  Nya, fina vänner är guld värda. Så glad för er skull!!
  Kramar!!!

  SvaraRadera