lördag 27 juni 2015

Ensamma igen

Våra kära vänner har rest hem igen. Till DC. Där stormar och åska väntade på dem. Här har vädret också slagit om lite nu. Idag hade vi mulet och till och med en lätt regnskur på eftermiddagen. Temperaturen låg runt 23 grader. Ingen känning av den värmebölja som en del av Kalifornien känner av just nu.

Det blev tomt när de reste. Väldigt tomt. Rummen ekar nästan. Vi har tvättat lakan, handdukar och städat. Det känns som alltid när man har haft huset fullt, tudelat. Man saknar. Särskilt som man inte vet när vi kommer att ses nästa gång. Samtidigt är det rätt skönt att återta sitt hem igen. Lite mindre kaos. Lite fler och längre pauser mellan alla aktiviteter, diskussioner, händelser. Lite mer tid att andas. Men i andetagen ligger såklart saknaden och skaver. Lite sådär som ett sandkorn i skon. Man dör inte. Men det känns.

Morgnar med lek, bus och spel


De här två alltså...

Torrey Pines


Trion vilar


Strandhäng

Storasyster och R väntar på den perfekta vågen

Här hemmavid vårt matbord har legobyggen, frukostar och spel avlöst varandra


K och jag fick även en kväll ute tillsammans medan papporna skötte barnen


Vissa kvällar lästes godnattsaga medan andra så skötte de sig helt själva i Storasysters rum


Sista dagen tillsammans spenderade vi på Legoland


Nu är det åter tillbaks till Sommarvardagen. Den utan skola. Men ändå vardag i form av någon slags rutin under dagarna ändå. M jobbar ju som vanligt och jag är med barnen. Och det är bara ett par dagar kvar till juli månad. Otroligt vad juni sprungit iväg. Jag hoppas att det kommer att bli en fin juli också. Gärna med en del strand- och poolhäng men utan att vara alltför stekheta. Och förhoppningsvis kan M ta lite ledigt ibland så vi kan planera ett par långhelger tillsammans under de kommande två månaderna. Det hoppas vi iallafall på.

8 kommentarer:

 1. Du beskriver det hela så bra. Precis så är det att man känner en stor tomhet men samtidigt ändå skönt att få lite lugnare. Ni verkar ha haft det toppen tillsammans på alla sätt. Vad kul för både er och era vänner att de kom till San Diego och hälsade på er.
  Har ni pool i ert lägenhetsområde där ni kan hänga? Hoppas att ni kan göra lite helgturer och att M kan ta ledigt någon dag här och där så att ni kan få lite mini-semestrar med utflykter. Vad skönt att ni inte har så hett. Kanske är San Diego lite speciellt för att man får in lite av den svalkande brisen från havet som gör att det blir lite mindre hett än på andra ställen i CA.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Desiree. Och ja visst är det så. Man saknar sina vänner men samtidigt är det skönt att få tillbaka lite av sina vardagsrutiner. Vi har en ool här på området och när våra vänner var här besökte vi den i stort sett varje kväll. Ungarna älskade det. Vi är där lite nu och då också och det känns som en väldigt bra tillgång särskilt nu under den varmare tiden på året.
   Kram!

   Radera
 2. Tack. Jag blir så glad av alla bilderna Saltis. Glad för er skull. Det strålar om dem. Glädje och man ser ju hur roligt ni har och fullt upp. ÅH så söta de är de två, de små vännerna. Älskar det du skriver att de väntar "på den perfekt vågen" JUST där. GULLIGA. Tänk vad det blev med ett sommarlov ändå !! och att det blev så bra med San Diego. .....

  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad go du är Suzesan! Roligt att bilderna gjorde dig glad. Och jo de här två har verkligen något speciellt tillsammans ändå. Det märks alltid då de ses även när det gått lång tid sedan sist.
   Kramar!!!

   Radera
 3. Här har besöken avlöst varandra och det är precis som du beskriver - en tudelad känsla av saknad och tomhet samtidigt som det är skönt att få tillbaka sitt hem och vardag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst är det så när man haft folk som bott hos en. Även då det handlar om nära vänner. Men det blir sådan intensitet att man nästan inte hinner med ibland. Roligt är det ändå att ha vänner som hälsar på! Men nu är det vardag igen för oss även om det är sommarlov för Storasyster.

   Radera
 4. Håller med om att juni sprungit iväg! Det har inte funnits så mycket tid till bloggläsande. Fullt upp med jobb och så en resa till älskade New York! :) Vad härligt ni ser ut att ha haft det med besöket. Förstår att det blir en omställning efteråt. Hoppas du/ni får en fortsatt skön juli månad! Kram

  SvaraRadera
 5. Ja månaderna rinner verkligen iväg Anna. Härligt att ni varit i NYC också! Jag är avundsjuk.... :-)
  Och jo vårt besök var verkligen härligt även om det också var väldigt intensivt.
  Kram!

  SvaraRadera