lördag 4 juli 2015

Fjärde juli

Independence Day. Idag. 4:e juli. Vår första på flera år som vi inte firar i NYC. Med våra vänner. Herr och Fru Wien samt Familjen Spanjrike (Fru Madrid och Herr Österrike med barn). Det känns lite konstigt ska erkännas. För att fira med dem har liksom blivit lite av en tradition. Men nu. Ny hemstad. Nya traditioner. Gissar jag. Våra vänner här i San Diego "bjöd in oss" till att hänga med dem på den parad tågade genom vår del av San Diego idag. Som f.d New Yorkbo tänkte vi åklart att det skulle bli en massa folk. Vi tog därför inte med vagnen till lillebror. Inte heller stolar. Och vi körde i god tid för att hitta parkering. Men till vår stora förvåning var det hur lätt som helst att hitta parkering. Och väl framme var det sådär lagom med folk. Ingen trängsel alls. Och paraden var sådär lite lagom på alla sätt och vis. Lokala förmågor. Några ungdomslag i olika sporter. En del politiker. Ett par skolor. Och såklart militärer. Samt en hel drös med skönhetsdrottningar. Himmel! Hur många sådana kan det finnas på en sådan här liten plats egentligen?

Efter ungefär en dryg timme var det hela över. Lagom som sagt. Då åkte vi hem igen. Lunchade och tog det lite lugnt. För att senare på eftermiddagen ta en tur till en park en bit bort där Storasyster cyklade och så spelade vi lite fotboll. Familjemys helt enkelt.

I väntan på paraden

Som sagt det var inte någon trängsel direkt  utan gott om plats


Lillebror i de rätta färgerna


Storasyster likaså


Först ut var en brandbil och därefter kom en del polisbilar i olika modeller


Uncle Sam


Här kom det stora "bandet" från vår High School


De har varit så duktiga att de i år blivit uttagna att gå i "The Rose parade" vilket är jättestort


På eftermiddagen blev det en tur med cykeln (om ni zoomar in bilden kan ni kolla in skylten på staketet till vänster bakom Storasyster lite bättre....)


Och vi lirade en hel del fotboll också, något som både Storasyster och Lillebror älskar


Middag på vår uteplats - vietnamesiskt från vår nya favoritrestaurang Pho Ca Dao

En riktigt skön dag blev det. Fjärde juli. Visst saknar jag ändå NYC det gör jagFjärde juli var alltid lite speciell där. Med de blå-vit-röda ljusen på husen. Pulsen i staden. Till och med den ångande värmen kan jag sakna liiiiiite. Men det är nog mest nostalgisaknad. Våra vänner däremot de saknar jag och det är en riktig verklig saknad. Jag hoppas de fick en fin dag idag de med.

6 kommentarer:

 1. Lillebrors outfit, ja förstås hela Lillebror, är helt makalöst söt! Supergulligt! Han ser ut att trivas också. Skönt att det inte var så mycket folk kanske? Detta med skönhetsdrottningar är speciellt. Det finns i små byar här i England också, man kröner byns drottning och hon åker runt i vagn på sommarparaden. Det är väl lite som vårt Lucia. Men förstås mycket större grej i USA. Svårt att förhålla sej till det tycker jag!

  SvaraRadera
 2. Tack fina Anna! Ja Lillebror är så himla go. Haha, vi försökte få till lite kläder i "rätt" färger dagen till ära igår.
  Och det här med skönhetstävlingar, hm... Jag är egentligen inte alls för det. Ett dugg. Särskilt inte när det gäller barn. Jag ska erkänna att jag har rätt svårt för det. När det gäller vuxna kvinnor kan jag känna att det ändå är vuxna personer det handlar om som har en egen vilja, men barn då är det oftast andra som "trycker på". Å andra sidan gäller det ju det mesta som barn gör. Sport, teater eller andra evenemang. Iallafall till en början. Sedan kanske de själva börjar gilla det hela och vilja vara aktiva i just det de håller på med. Men vad gäller tävlingar i just skönhet är det svårt ändå tycker jag eftersom jag har svårt att se vad det skulle kunna medföra för ngt positivt egentligen. Att hela tiden lära sig att man ska bedömas enbart på sitt utseende... Njae. Inte så bra tycker jag.... Men visst, kanske finns det sidor med skönhetstävlingar som jag inte känner till men som är jättebra?
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Förstår att ni saknar NYC, det gamla firandet och särskilt alla era vänner. Ni ser dock ut att ha haft en mysig 4:e Juli. Hua, den där skylten fick mig att rysa. Jag avskyr ormar. Höll på att cykla på en huggorm igår men ormen på den där skylten är garanterat mycket farligare :-)

  Kram Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Linda! Ja det är ju nytt allt här nu iallafall under det första året. Och man tänker kanske lite mer på det när helgdagar eller så kommer upp. Det är lätt att jämföra då.
   Ormar ja. Jag tycker fortfarande det känns läskigt men också overkligt att man här ska akta sig för skallerormar!
   Kram!

   Radera
 4. Det tar tid att hitta nya traditioner och att lata dem infinna sig pa ett bra satt. En parad ar anda allitid lite kul att kola in. Minns nar vi akte till nagon liten hala I Alabama for att kola in en parad pa 4th of July och det visade sig vara ratt kul. Det var traktens lokala formagor som korde parad med sina motorgrasklippare. Vad lang E har blivit. Hon blir sakert lika lang som sin papa.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så Desiree. Men det var som sagt roigt att fira lite mer "amerikanskt" här med paraden.
   Kram!!

   Radera