måndag 6 juli 2015

Vad gör vi annars då?

Ja vad gör vi egentligen om dagarna? Det är ju sommarlov nu för Storasyster och det är inte alltid lätt att fylla dagarna med aktiviteter som både hon och Lillebror tycker är roligt, spännande, intressant. Men jag försöker. Just nu är Storasyster inne i en fas då hon fullkomligt ÄLSKAR poolen och vi övar simning nästan varje dag. Nu denna veckan ska hon även börja simskola här. Första gången är nu i eftermiddag och hon sa igår att hon är "Nervouscited" (nervous och excited på samma gång). Ett fantastiskt bra ord tycker jag!

Nu de senaste dagarna har vi ju haft lite extra lyxigt eftersom M varit ledig både i fredags samt idag måndag på grund av att det varit 4th of July. När den helgdagen infinner sig på en helg får anställa ledigt en av vardagarna runt helgen istället. Som kompensation. Och M´s företag gav tydligen både fredag och måndag ledigt. Inte fel alls!

Nedan är en drös bilder från våra senaste sommarlovsdagar.


Finbesök fick vi för ett par dagar sedan då N kom och åt middag med oss. Han var här i San Diego på grund av jobbet och kom förbi på kvällen innan hans flyg skulle ta honom tillbaks till San Fransisco igen. Jätteroligt att ses även om det endast blev en snabbvisit.


Utflykt med vännerna till Santee Lakes tidigare i veckan

Här finns även en vattenlekplats kallad "The Sprayground". Jättebra när det är varmt, men som gammal New Yorkbo måste jag säga att den kändes lite liten. På Manhattan är ju i stort sett varenda lekpark försedd med en del som har sprinklers och vatten i någon form, och då oftast på en större yta.  Men det var ändå härligt att barnen kunde svalka sig och ha kul med vattnet. Lillebror var väldigt misstänksam och avvaktande i början men sedan insåg han hur roligt det var och då kunde man knappt stoppa honom.


Som sagt, mycket pooltid har vi haft denna sommaren. Både "simträning" och lek men även tid för att "poolaxa" lite....


Så himla skönt att vi har pool på området. Bara ett par minuters promenad från vår lägenhet


I torsdagskväll bestämde vi att ses vid stranden efter M slutat jobbet. Torrey Pines.


Trots att det var rätt mulet blev det en fantastiskt skön kväll. 


Sand och vågor


Fredagen var M ledig som sagt och ja det blev självklart en del poolhäng då
Igår tog vi en tur ner till Balboa Park


Först besök på Science Center


Sedan lunchpausDen här killen älskar halsband


Fontänen där väldigt många ofta badar fötterna


Högst upp på The Nikigator, konstverket av Niki de Saint Phalles som ju också fungerar som kläder- och lekplats. Alldeles intill finns dessutom ett bra ställe att köpa gott kaffe från vilket vi vuxna gjorde.


För första gången besökte vi även The Japanese Friendship Garden som finns i Balboa Park


Vatten


Ett av flera otroligt fina Bonsaiträd


Jag älskar den här typen av trädgårdar.

6 kommentarer:

 1. Vad fint det ar I Balboa Park. Den japanska tradgardsdelen ser jattefin ut. Ja, det kan inte vara det allra lattaste att hitta pa olika aktiviteter som passar bada barnen varje dag under sommarlovet men jag tycker att du ar jatteduktig och kreativ vad galler detta. Sa harligt att M fick en skon langhelg med familjen. Kul for er alla att hitta pa saker ihop. Vad har ni for varme just nu? Vi har senaste veckan har I Basel haft mellan 35 och 40 grader och det ar riktigt jobbigt faktiskt speciellt som det inte finns AC nagonsstanns.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Desiree! Och ja, Balboa Park är himla fint. Även om jag saknar Central Park ganska mycket ändå. Balboa Park är väldigt annorlunda.Här är det rätt svalt just nu. Runt 22-26 grader på dagarna och de senaste dagarna har det varit ganska mycket overcast (mulet). Men jag tycker det är rätt skönt faktiskt. Det underlättar mycket att det inte är alltför varmt. Och jag har inget emot lite mulet och/eller molnigt. Då slipper man vara alltför petig med att smörja in barnen överallt.
   Att ni har så varmt förstår jag är jobbigt när det inte finns AC. jag minns sådana somrar i Sverige. Förra sommaren var det ju värmebölja under våra sista två veckor där och det var otroligt jobbigt att sova på nätterna eftersom det var hur varmt som helst inomhus.
   Hoppas att ni snart får ett par grader svalare hos er!
   Kramar!

   Radera
 2. Ser lite svalare ut på bilderna men det kanske är lur :) så skönt att bo vid havet ändå. Vilken vacker japansk trädgård!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite svalare väder här nu Anna. Och jag njuter av det haha! När man har "fint" väder året om är man inte alls lika "på" när det gäller hetta och direkt sol. Mulna och molniga dagar är väldigt sköna tycker jag.
   Och den japanska trädgården var fin. Jag tycker det är så fint att vistas i sådana rogivande miljöer.
   :-)

   Radera
 3. Åh vad kul ni har det! Pool och strand! Sånt saknar jag, även om jag är en badkruka :) Vi ska väl försöka ta oss ut till nån strand nån gång vi med, men här tar det ju så lång tid liksom. Utan bil i alla fall :) Blir sugen på att åka till San Diego när jag ser alla vackra bilder! Har en granne som jobbar på Comicon som går av stapeln nu i SD, så hon får uppleva lite iaf (kanske inte så mycket fritid eftersom hon jobbar, men lite!). Kram på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är faktiskt helt underbart med närheten till poolen. Och stränderna också även om just strandlivet innebär att vi måste köra bil en 20-30 minuter eller så. Men det är underbart på så många vis. Särskilt då man bor i ett klimat som detta. Jag önskar verkligen att ni skulle kunna komma och läsa på oss någonting. Det hade varit fantastiskt roligt!!!! Men jag vet att det är långt och dyrt, och att man inte har mycket semester heller så de få dagar och de pengar man har brukar man spara till Sverige-resor. Och ni ska ju snart till Sverige. Men oavsett så ska du veta att ni alltid skulle vara välkomna IFALL ni skulle vilja och kunna komma hit.
   KUL med din kompis också! Comicon är enormt! Folk hyr ut sina lägenheter, rum och annat för hur mkt som helst under denna veckan. M ville jättegärna gå på Comicon också, men så blir det inte.
   Kramar!!!

   Radera