tisdag 16 juni 2015

Sista skoldagen

Så var det då dags för den sista skoldagen som Förstaklassare. Vårterminen har gått galet fort tycker jag. Det känns som om de här månaderna efter vår flytt hit till San Diego bara rusat förbi på något vis. Jag har precis kommit in i våra nya rutiner och under de senaste veckorna börjat "lära känna" barnen i Storasysters klass lite mer, men så pang är det slut!

Här i USA har man ju inga skolavslutningar på det viset vi i Sverige är vana vid. Inga högtidliga avslut. Förra året missade vi själva skolavslutningsdagen eftersom vi åkte till Sverige ett par dagar innan terminen var slut. Nu i år skulle alla förstaklassare i Storasysters skola få tillbringa sista skoldagen i den intilliggande parken. Det blev korvgrillning och lekar. Jag tycker det var en jättebra sista dag för alla barnen även om det såklart blir lite småkaotiskt också då så många 6-7-åringar rusar omkring som yra höns.


Lillebror var såklart med och han hade sällskap av en drös med tjejer nästan hela tiden. De avlöste varandra under hela förmiddagen. Här är han med några från Storasysters klass.


Spännande med så mycket uppmärksamhet


En burrito "rullas"


Efteråt samlades barnen i klassrummen igen och sedan blev det kramkalas. Storasyster var verkligen ledsen och sorgsen över att behöva säga hejdå till sin fantastiska lärare. Och även jag kände mig ledsen över det. Jag kommer att sakna henne nästa år för hon har verkligen varit helt underbar.


Storasysters avskeds- och Tackbrev till sin lärare


Efteråt promenerade vi hem och väl hemma försökte vi muntra upp oss med lite dans. Det blev "Nudeldisco" till Alcazar.


På eftermiddagen träffade vi våra bästa vänner här och firade sommarlovets början med glass!

Nu kommer det att bli spännande att se hur denna sommaren kommer att bli. Tre måndader tillsammans på heltid jag och barnen. Jag tror att det kommer att bli supermysigt, roligt, underbart och samtidigt helt galet jobbigt och tröttsamt. Jag tror att vi kommer att skratta och gräla. Gråta och mysa. Vara hur irriterade som helst på varandra men ändå bli sams och sedan utforska både nya sidor hos oss själva och varandra och förhoppningsvis också nya sidor av vår nya hemort. Som sagt. Det blir en helt ny erfarenhet för oss alla. Kom an sommaren! Nu kör vi så det ryker!

4 kommentarer:

 1. En salig mix som I slutandan sakert blir hur harlig och mysig som helst. Denna sommar far ni chansen att verkligen utforska mycket av San Diegos utbud av olika stallen och aktiviteter.
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Gud så gulligt brev. Och man ser på bilden hur mycket hon gillar sin fröken! Så fint!

  SvaraRadera
 3. Ja man ser hur ledsen hon är ju. Vi flyttade när min dotter gick ut ettan. Har bilder på ledsna små som kramades det var väldigt sorgligt. Stark vänskap en klass och allra bästa fröken Ingrid.

  Men så mycket glädje i bilderna. Sommarskönt och avkoppling !!! för BARNEN. :) !!!

  Så fint brev och PS :et LOL. I will miss You much more than i wrote och- much- var ju ännu mer. Hon har stort hjärta din dotter.

  Ha ha asså lillebror är en tjejmagnet. Inte undra på han är ju så söt.

  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
 4. Stackar E. Vet ju att hon inte gillar avsked. Tur att ni kör lite nudeldisco emellanåt!
  Otroligt gulligt brev hon skrivit!!! Imponerande måste jag säga. Nu har ni ett långt sommarlov ihop. Skönt.

  Kram kram

  SvaraRadera