onsdag 10 juni 2015

Lite blandad konfekt

Jag trodde i min enfald att jag skulle få mer tid att uppdatera bloggen nu då M och Lillebror är i Sverige. Men så har det inte alls varit. Det har varit hundra andra saker som kommit i första, andra, femte och sjuttiotredje hand. Så tystnaden här verkar fortsätta. Trots att jag de senaste dagarna haft mer tid att förfoga över än då jag är med Lillebror. Men jag hade många saker på mitt "måste-göra-schema" så det har inte blivit mycket datortid alls. Och imorgon kommer de hem igen! Hurra! Jag har njutit av att kunna planera mina dagar utifrån mitt eget och Storasysters schema, men nu känns det ändå mysigt att M och Lillebror ska komma tillbaka till oss. Vi har saknat dem. Imorgon bär det alltså av till Los Angeles igen för att hämta dem på flygplatsen. Det kommer bli många timmar i bil, men jag hoppas det ska gå bra.

Här kommer en liten sammanställning över vad vi gjort den senaste veckan.  

Förra tisdagen var det avslutning på Lillebrors musikklass han gått på under våren.


På tisdagseftermiddagen var Storasyster medbjuden till sin kompis J´s karateträning


Så var det ju hennes födelsedag också. I torsdags. Får jag lov att presentera en mycket glad 7-åring! Och precis som hennes t-shirt säger så är det en smart, funny, cool och silly 7-åring. Och alldeles alldeles... underbar!


Här ritar Lillebror ett kort till henne.


Det var ju vanlig skoldag då men på eftermiddagen hängde vi med våra fina vänner i en av lekparkerna här i grannskapet. En riktigt härlig födelsedagseftermiddag blev det.


Och så åt vi pannkakor på kvällen (Födelsedagsbarnets middagsönskning)


I lördags var det ju Sveriges Nationaldag 6 juni. Den firade vi. Först med pannkakslunch på vår uteplats.


Sedan fortsatte firandet med SWEA och Svenska Skolan (och andra glada svenskar) i Balboa Park


Självklart hade Svenska Skolan fiskdamm och jag fick jättebra hjälp bakom skynket, först av Storasyster och sedan tog hon och några av hennes kompisar över och skötte det hela helt själva. De älskade det! Särskilt att överraska de som fiskade med "bottennapp" som t ex en gammal strumpa, en diskborste, en (oanvänd!) blöja och annat smått och gott...


I måndags frågade min kompis om jag ville följa med henne till Mission Bay för att promenera och det gjorde jag. En riktigt fin morgonpromenad blev det.


Storasyster och jag har även passat på att mysa lite extra nu när vi varit ensamma. I helgen hann vi med att gå ut och äta Brunch tillsammmans. Och sedan läxade vi till det med en god smoothie från Jamba Juice. Och igår gick vi på bio efter skolan. Det blev en resa till Tomorrowland.

Idag har jag försökt inhandla det mesta inför Storasysters kalas som ska gå av stapeln nu på lördag. För jo, på lördag smäller det. Det blir alltså inget Prinsbröllopstittande för vår del. Inte för att jag bryr mig alls faktiskt, så det gör mig inget. Istället kommer det att bli till att försöka få en jetlaggad pappa att fixa inför samt under 7-års kalaset, och även att få en jetlaggad Lillebror att lyckas hålla ut under de här eftermiddagstimmarna. Vi får se hur det går. Filmtema blir det iallafall.

Jag har även hunnit med att söka ett jobb. Tyvärr fick jag veta idag att de vill ha någon med mer erfarenhet än vad jag har för just detta jobb. Så jag får leta vidare. Jag försöker att inte känna mig alltför besviken men visst är det jobbigt det är det. Fast som sagt, jag försöker att inte känna mig alltför nedslagen. Och just denna gången var det ändå lite lättare än för ett par månader sedan då jag fick nej. Till viss del hjälpte det att jag fick svar såpass snabbt nu. Efter endast ett par dagar. Då hinner man inte gå och hoppas och undra så länge. Jag får helt enkelt ta nya tag. Fast jag tvivlar på att det kommer att finnas så mycket ork till jobbletande nu under sommaren. Att vara ensam hemma med två barn på heltid i nästan tre månader kommer att kräva en hel del energi. Kanske är det lika bra att ställa in sig på att just de kommande månaderna så får man helt enkelt lägga jobbletandet på hyllan. Och liksom vila i den tanken. Att det är okej. Och njuta av sommaren.

5 kommentarer:

 1. Oj ja! Det låter som det var en intensiv vecka minst sagt! Skönt att få hem familjen imorgon. Och jag håller förstås tummarna stenhårt för dig i letandet men ja, det gäller ju att orka långsiktigt också så paus är nog en god idé det med. Hoppas ni får ett roligt kalas i helgen. Kram.

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att de kommer hem snart! Jag är så fascinerad av att det finns så många svenskar hos dej!

  SvaraRadera
 3. Ja, vad fint att de kommer hem snart igen. Familjen samlad. Säger som Anna, tänk att det finns så många svenskar i SD! Roligt.
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Nog ser det ut som ni hunnit med mycket under den gångna veckan då M och Lillebror varit bort. Så mysigt för E att få fin och härlig egentid med mamma och för dig att få tid med E självklart. Hoppas det går bra med både kalas och att jetlaggen går snabbt över för både M och Lillebror. Hoppas att Lillebror kommer in i rätt tidszon snabbt så att du slipper vara uppe om nätterna för att han är jetlaggad.
  Alltid underbart när alla är sammlade igen så det förstår jag att ni längtar och ser fram emot att de kommer hem imorgon. Trist med jobbet som inte blev något. Det är tungt att söka och söka, hoppas och inte veta och sedan få nej efter nej. Men så plötsligt en dag så händer det att man får det där ja som man hoppats så mycket på under lång tid. Men ibland kan man också behöva en paus från det hela så det passar nog bra att köra lite sommar nu och sedan ta tag i jobbsökandet igen till hösten.
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Mysigt med lite egentid för tjejerna! Även om det var fullt upp. Och grattis till E i efterskott, min E har två månader kvar till sin 7-årsdag!

  Vad härligt det ser ut med nationaldagsfirandet, längtar till vår flytt och tillgång till svensk skola. Lycka till med jobbsökandet, efter sommaren är det säkert lite lättare. Kram!

  SvaraRadera