söndag 14 juni 2015

Kalas och annat

mycket som händer här nu. Det är alltid en väldigt hektisk tid de där sista veckorna i skolan. Att Storasyster fyller år mitt i allt detta gör ju inte direkt att man har mindre att göra. Nu med M och Lillebrors resa till Sverige blev det ju ytterligare en del omredigering av vårt schema. Men jag tycker ändå att det gått bra.

Imorgon är det sista skoldagen för Storasyster innan sommarlovet. Sista dagen i First Grade. Det känns som om vårterminen gått otroligt fort. Och jag måste säga att jag är väldigt glad och tacksam över att det varit en så bra och fin termin. Vi är väldigt nöjda med hennes skola. Och jag är otroligt glad för den lärare hon haft här. Fantastisk på så många vis. Jag kommer att sakna henne nästa år, men hoppas att Storasyster kommer att få en bra lärare då också. Ikväll var vi och handlade en liten present Tack-för-den-här-terminen present till henne. Det blev ett presentkort på Barnes & Noble (bokaffär här) samt en fin anteckningsbok.

Kalaset för Storasyster hade vi igår. Det blev precis som väntat superstressigt timmarna innan. Sedan mer eller mindre kaotiskt och helt galet under tiden de 7 sockerhöga barnen rusade runt här hemma och lekte. Men efter tårtätningen (som skedde ute på vår uteplats tack och lov) lotsade vi dem till det "filmrum" som vi hyrt här på området, och där blev det film, popcorn och sedan pizza. Storasyster tyckte det hela blivit ännu mer lyckat än väntat så med det omdömet kände vi oss nöjda. Om än trötta. Nästa år blir det definitivt inte ett kalas här hemma. Herregud, om vi bor kvar i San Diego då så ska vi väl använda oss av att vi har bra väder nästan jämnt och vara ute. I någon park kanske? Eller så hyr vi helt enkelt in oss på något sådant där "kalasställe" och slipper fundera över allt fixande innan. Nu är det iallafall ett år kvar till nästa kalas vilket känns väldigt skönt.

Uteplatsen dekorerad för kalas

En balja popcorn...


...blev så småningom serverade såhär

Film i vårt "Filmrum"

Imorgon är det skolavslutning. Men inte som i Sverige där man samlas lite mer högtidligt och sjunger  med finkläderna på. Nej, vi ska vara i vår närliggande park och där ska det bli korvgrillning och lekar.  Jag tar såklart med mig Lillebror och är med. Festisar har jag åtagit mig att ta med. Så det blir det. Sedan börjar sommarlovet för Storasyster. Och själv bävar jag lite. Över antalet veckor. Över att vara ensam med båda barnen varje dag fram till den 8 september! Över hur jag ska kunna underhålla dem båda. Över hur jag ska lyckas orka. Men man får väl ta det hela en dag i taget. Eller en vecka i taget iallafall. Nu i veckan kommer iallafall våra underbara vänner Familjen K och hälsar på från DC. Något vi alla ser fram emot otroligt mycket.

10 kommentarer:

 1. Du får ta det en vecka i taget. OCH säkerligen går det bra.
  Ja, Labor Day så sen iår. Märkte det då jag tittade i min kalender nyligen. DET är en sen skolstart, minsann. Samma här i min kommun. Karolina börjar ju förtås Uni igen i mitten av aug.
  Kalaset ja, såg det på insta. Kul med filmtema. Roligt! OCH skönt att det är över nu, förstås :-)
  Trodde väl det.
  Låter som en mysig avslutning för skolan också. Här var det aldrig ngt speciellt sista dagen. Kort dag, barnen i skolan ett par timmar. Inget speciellt. FÖRUTOM känslan av ett jättelångt sommarlov. Här slutar skolorna på fredag.
  Kramar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det får bli en vecka i taget helt klart. Och visst är Labor Day sent i år! En otroligt lång sommar blir det. Här slutar skolorna dessutom lite tidigare än vad den gjorde i NYC. Avslutningen var himla bra tycker jag. Att göra något lite extra för barnen. Men E var ledsen efteråt. Hon saknar skolan redan...
   Kram!

   Radera
 2. Ojojoj! Det låter som full fart - ni fick det iallafall dekorerat väldigt snyggt tycker jag (hur såg det ut efteråt...? ;) . Korvgrillning kan nog ändå bli mysigt. Och så himla skönt att Ella trivts så bra i skolan ändå. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja deg var rätt full fart helt klart. Efteråt såg det ungefär likadant ut men med en massa fjädrar från fjäderboan som den fällt. Så vi har dammsugit småfjädrar en masse! :-)
   Och visst är det fint att hon trivs i skolan E. Vi är otroligt glada för det. Men nu blir det en lång sommar innan den börjar igen.
   Kramar!

   Radera
 3. Forstar att det maste varit en valdigt intensive dag med kalaset och alla barnen. Later klokt att kora nasta ars kalas utomhus I nagon park eller hyra in sig pa nagot stalle dar de kan fa busa och springa précis sa mycket som de vill utan att det gor nagot. Skulle E vara sugena att ga pa nagot lager nagon eller ett par veckor under sommaren sa att du slipper ha bada barnen pa heltid précis alla veckor? Kan det vara nagot?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var en väldigt intensiv dag men det känns skönt att det hela blev såpass lyckat. Ang läger så vill hon inte alls det. Jag har frågat och försökt kolla upp. Det svåra är att många läger här är endast en vecka i taget och de är ofta inte ens heldagar. Dessutom blir de då väldigt dyra. Så nu tror jag vi kör utan läger först och så får vi se hur det går.

   Radera
 4. Haha ja kalas nuförtiden är nåt annat än när vi var små! Men huvudsaken att födelsedagsbarnet blev nöjd med dagen. Det kommer nog en tid sen när hon är vuxen och kommer minnas och uppskatta detta ännu mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det annorlunda. Nu är många barnkalas helt galet stora och påkostade.
   I år körde vi hemma (liksom förra året) och därmed i mindre skala (mer likt de kalas jag själv hade som barn) men tidigare har vi alltid bjudit ånga fler men då varit utomhus.

   Radera
 5. Oj oj ja barnkalas det blir -hejochhå ståhej- Mina barn har inte haft så många. Vi har prioriterat bort det. Vi var överens om det. Vem ska man bjuda osv. Nån kanske inte blir bjuden så blir den ledsen. Så har vi hittat på nåt annat istället. men filmtema verkade ju LUGNT.

  Det med båda barnen hemma det kommer du klara galant. Grattis till skolavslutningen. Duktig tös

  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klokt att inte ha kalas kanske. Men här skulle det nog inte gå. E skulle aldrig vilja vara utan kalas tror jag. Dock försöker vi att inte göra det alltför stort eller så, men visst det är ju alltid en hel del fix och organisation innan oavsett storlek på härligheten....
   Jag hoppas det ska gå bra med båda barnen hela sommaren. Jag kan känna mig otroligt dum som "klagar" och oroar mig, men jag vet att det handlar om lång tid att spendera med båda barnen själv och försöka få dem att ha en meningsfull tid samtidigt som man inte själv ska bryta ihop. Just nu är ju Lillebror extra krävande också men jag hoppas att den fas han är i nu ska lugna ner sig snart och gå över.
   Kram!

   Radera