torsdag 24 september 2015

Höst men ändå inte

Återigen TACK för alla kommentarer till mitt förra inlägg angående skolskjutningar och det här med att leva med rädsla. Jag är så glad över att ni tar er tid att läsa och att reflektera, och sedan även kommentera. Tack Tack Tack!

Nu har ytterligare en helg gått. En bra helg har det varit. Även om jag som vanligt känner att söndagskvällen kom alldeles för fort. Men vi har hunnit med att ta det lugnt och att återigen få en sådan där sagolik kväll på stranden vilket är bland det bästa jag vet. Idag besökte vi en "mall" vi inte besökt förut. Anledningen var egentligen inte att vi skulle köpa något utan vi ville komma ut ur huset men undvika den otroliga hettan vi för närvarande har här. 37 grader visade termometern idag. Plus sol på det. Att var ute lockade inte alls. Så vi tog bilen och körde till denna mall där alla affärer ligger inomhus. Luftkonditionerad sval luft. Ingen sol. Skönt!

Familjeselfie på stranden (mitt i middagen)


I mitt knä, Lillebror. Och då får man denna middagsutsikt


Och om man lyfter blicken lite ser man mer av middagsutsikten


Strax innan vi alla dök ner i vågorna


Natt natt Solen!


En helt fantastiskt fin kväll var till ändaI söndags sökte vi svalka inomhus. Och självklart fanns det ett tåg att åka inne i mallen.
Fast jag saknar hösten nu. Detta var min absoluta favoritårstid när vi bodde i New York. ÄLSKADE SEPTEMBER och OKTOBER! Den heta fuktiga luften förbytt mot torr skön luft och temperaturer runt 20 grader. Perfekt. Och färgerna. Central Park i höstskrud. Underbart! Eller om man tog en utflykt utanför staden och såg de sprakande färgerna i Hudson Valley! LOVELY! Här fortsätter sommaren mest som vanligt. Idag ska vi få runt 30 grader och så ser det ut för resten av veckan. Och samma saker blommar igen nu som blommade i december och i april... Jag har fortfarande inte vant mig vid de frekventa cyklerna växterna har här.

Men nu ska jag sluta klaga. Vi har det bra. Om än hektiskt. Karusellen är helt klart igång nu och det känns som om den snurrar fortare än fort just nu. Så på så vis känner man att det är höst. Många bollar i luften. Tankar. Planer. Funderingar. Och så alla dessa Om och Om Inte. Jag kan känna att lite semester inte vore helt fel. Men man får väl ta sig ytterligare en mugg kaffe, kavla upp ärmarna (nej just det här är det 30 grader och jag har kortärmat....) och smajla upp sig lite. Ikväll slipper jag iallafall fundera över middagen eftersom Storasysters skola har Fundraising på Chilis. Alltid något.

4 kommentarer:

 1. Vilka fina strandbilder Saltis. Men förstår absolut att du saknar hösten med löven, kylan, de krispiga morgnarna med höstluft. Årstider betyder mycket och kanske märker man av hur mycket de betyder när man lever i ett mer tropiskt klimat som ni gör nu. Jag känner mig redo för hösten. Det har varit en lång och fin sommar, väldigt varm här också och nu är det ändå skönt att den är över. hann bli mätt på värme. Jag hoppas ni får lite mer svalka framöver. Lycka till med alla funderingar och planer.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Desiree! Och ja hösten saknar jag verkligen. Nu är även jag färdig med shorts, solskydd och hetta. Tyvärr ser det ut att fortsätta var riktigt varmt här ett bra tag framåt. Men jag hoppas att oktober ska komma med åtminstone neråt 25 grader istället för dryga 30....
   Jag förstår att du också är färdig med sommaren eftersom ni verkar haft en riktigt bra sommar även i Basel.
   Kram!

   Radera
 2. Vilka fina strandbilder du bjuder på. Jag ser att ni bytt storstadens puls till mer stränder. Ni ser ut att ha det bra! Ser att ni har fina temperaturer även på hösten. Jag saknar verkligen värmen, livet är enklare på många sätt med lite mer värme. Nu gör vi oss redo för vintern. Kram

  SvaraRadera
 3. Ja du Katta nog är mycket enklare då det är varmt. Men jag saknar hösten och de sjunkande temperaturerna också. Just nu är jag väldigt trött på värmen, Iallafall den här varma värmen med över 30 grader och sol. Skulle gärna ha runt 20. :-)
  Men man ska inte klaga på vädret för det finns ändå inget man kan göra åt just det.
  Vi försöker göra det bästa vi kan av det här varma vädret hahaha! Låter kanske bortskämt och konstigt när man i Sverige ofta har alldeles för lite av just värme och solsken, men som sagt jag längtar efter lite mer höst nu.
  Kramar!!

  SvaraRadera