onsdag 9 september 2015

Värmebölja och Skolstart

Vi har en ny värmevåg över oss igen. Jag som var färdig med värmen nu. Kände jag. Även om jag rent intellektuellt inser att vi kommer att dras med temperaturer över 30 grader ett tag till. Så. Är Jag. Klar. Med Den. Värmen alltså. Fast enligt alla inbodda Sandiegans, så är just augusti och september de hetaste månaderna på året. Även oktober kan vara väldigt varm. Känns konstigt med tanke på att just september och oktober var mina absoluta favoritmånader i NYC. Då var det sådär perfekt väder. Ingen luftfuktighet men tillräckligt varmt om dagarna för att man skulle kunna njuta. Ungefär som svensk sommar. Men här är det lite upp-o-ner-vända-världen. Undrar om man ska går runt i bikini på Halloween...?

Andra skoldagen är avklarad för Storasyster. Hon verkar väldigt nöjd. Så det känns bra.  Hennes nya lärare verkar otroligt bra. Och omtyckt. Alla som hört vem Storasyster fått som lärare har "gratulerat oss" och spritt positiva superlativ om läraren vilket såklart känns fint. Själv tycker jag att jag fått ett mycket gott intryck under den korta pratstund jag haft med läraren samt av det brev (samt annan kommunikation) vi föräldrar fått hem från henne. så jag tror att det kommer att bli ett bra skolår även detta år.

Vår Andraklassare! Här tillsammans med Lillebror den i fredags då vi åkte förbi skolan för att se vilken klass hon skulle börja i. Här sätter de upp klasslistorna på skolväggen och sedan får familjerna komma och se i vilken klass barnen kommer att gå det kommande året. I NYC fick man hem klassiska och information om lärare och klassrum via posten.


Första dagen i skolan (igår) såg det ut såhär i klassrummet på morgonen.
8 kommentarer:

 1. Vad härligt att läraren är bra och att E är nöjd! Och så stor hon blivit.
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Pernilla!
   Ja det känns himla fint. Och stor är hon nu. Vuxit mycket över sommaren tror jag minsann.
   Kram!

   Radera
 2. O ser så lång ut där men det är väl för E står lite lutad :) Skönt att höra så mycket positivt om läraren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha Anna, han är lång för sin ålder det är han, men E står inte rak på bilden. Precis som du säger så lutar hon sig mot väggen. :-)
   Och ja, det känns fint att det verkar som om hon kommer ha en riktigt bra lärare i år också.

   Radera
 3. Har full förståelse för att du känner dig klar och färdig vad gäller värmen. Äntligen har det precis lagt sig här. Helgen innan vi åkte till spanien var det återigen ca 33 grader här. nu när vi kom tillbaka är det mer lagoma 22 grader på dagen med relativ svala morgnar, sååå skönt! Toppen att E har fått en sådan bra lärare. Det betyder ju mycket att man har en engagerad och duktig lärare.
  Har precis läst ikapp vad gällde eran semester. Så glad för er skull att ni fick en underbar semester som ni så väl behövde. Joshua Tree national park besökte vi också då vi var i CA. Fantastisk vacker natur mitt i öknen. La Jolla besökte vi också så jag känner igen dina bilder, väldigt vackert där också. Impad över naturen och utsikten som ni fick njuta av i Chino Canyon. Vilken häftig gondol upp. Nästan så man får lite svindel kan jag tänka mig då man åkte upp med den. Kul att ni gjorde en hike också. Ni verkar ha fått en jättefin och lyckad semester med en bra mix av utflykter och skön återhämtning.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Desiree! Ja det blev verkligen en riktigt fin och skön semester. Lagom blandning mellan aktiviteter och att bara slappa.
   Och värmen ja, jag längtar efter runt 25 grader. Tror det är mitt ideal hahaha!
   Men man ska inte klaga. Särskilt inte över vädret för det kan man ändå inte göra något åt.
   Kram!!

   Radera
 4. Skönt att skolan och läraren är bra!! Och ja, jag är också j-ligt trött på värmen, speciellt som vi inte har AC hemma: hundarna och jag ligger och flämtar ikapp under takfläkten... blä! (och ändå känns det ju lite bortskämt att klaga på vädret i San Diego...).

  Men jag tror inte du behöver oroa dig för bikini till Halloween! :) De två höstarna jag varit här har iallafall temperaturerna gått ner och blivit ganska bra, t.o.m. lite kyligare på kvällarna vid den tiden på året. Mamma och pappa fick mer användning för långarmade tröjor och jeans än vad de egentligen räknat med när de var här första året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns fint med skolan och nya läraren Annika. Väldigt bra.
   Värmen ja. Puh! Vi har ju AC men har hittills inte kört den något direkt eftersom jag tycker att det räckt med att öppna fönstren på kvällarna då temp sjunkit. Men nu tycker jag det varit en jobbig värme (igår och idag) så jag har haft ACn på lite under dagen. Längtar efter att det ska bli under 30 och att kvällarna ska bli svala igen. Förstår att du och hundarna har det jobbigt inomhus utan AC.
   Skönt att höra att oktober kommer bli svalare. Förhoppningsvis iallafall. :-)
   Kram!

   Radera