torsdag 10 september 2015

Egen kakelplatta

Här i amerikanska skolor är det ganska vanligt att barnen kan få måla och dekorera sin egen kakelplatta som sedan sätts upp på någon av skolans väggar. Det här projektet är allt som oftast ett sätt för skolan att få in extra pengar, s.k fundraising. Man betalar för att få måla helt enkelt. Jag tycker det är en rolig tradition, särskilt som plattorna ju sedan sitter uppe åratal. Jag minns från Storasysters skola i NYC flera av de kakelplattor som dekorerade väggar och blomlådor både i och utanför skolan. Vissa av dem hade målats för många år sedan. Dessutom blir det bra mycket roligare och finare med färgglada kakelplattor istället för kala enfärgade betongväggar.


Här målas det koncentrerat


Datum skrivs


Och här är det färdiga resultatet! Plattorna ska sedan brännas i ugnen och då kommer färgerna att "komma fram" mer och bli klarare.


Här är Lillebror framför en av kakelväggarna på en av skolans byggnader. Bilden är från maj i år.


Man bjöd även på glass under den här skolkvällen, vilket uppskattades väldigt av barnen (och även föräldrarna). Det kändes dessutom helt rätt i den hetta som råder här nu. Jag hoppas som sagt att temperaturen ska sjunka lite nu framöver. Gärna under 30-strecket. Imorgon är det fredag och trots att vi haft en kortare vecka (labor Day var ju i måndags och då var vi lediga) så känns den längre än vanligt. Nya rutiner, tidiga morgnar samt en massa andra saker i skallen har gjort att helgen känns efterlängtad.


6 kommentarer:

 1. Hon är superduktig! Jag gillar katt-motivet så klart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp kattmotivet är nästan givet med tanke på vilken kattälskare hon är. :-)
   Och att du gillar det du också är ju inte heller konstigt.

   Radera
 2. Fint iniativ och kul grej med kakelplattorna. Gillar väggen med alla kakelplattorna, blev både jättefint och färgglatt. Jag tycker också att det är skönast när temperaturen håller sig under 30 gradersstecket.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det ett roligt initiativ för att få in mer pengar till skolan. Jag gillar det verkligen.
   Och ja, nu längtar jag mycket efter att temperaturen ska sjunka.
   Kram!

   Radera
 3. Jättefint initiativ och så vackert med väggen och fin platta E gjort. Det är så roligt sådant och här fick Anna göra en (nu gick jag och tittade efter när det var) tallrik på förskolan när hon var 5 år, den är nu 28 år och lika klar och fin i färgerna än, så fint.. Träd, himmel, fåglar, blommor och en sol över alltihop:-), minns nu att vi fick förfrågan om alla vi föräldrar ville stå för kostnaden för det var inte gratis. Kanske de kan få göra något att ta hem också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att ni har tallriken kvar Monica! Det är verkligen ett fint initiativ tycker jag, detta med att få göra en egen kakelplatta. Barnen får göra något kreativt, de får in pengar till olika aktiviteter i skolan och barnen bidrar samtidigt till att göra skolan finare! Så många bra saker i en så att säga.

   Radera