måndag 23 maj 2016

Majkompott

Slutet av maj och allt hopar sig i täta klungor. Känns som om skolorna väntar med det mesta till slutet av skolåret (vilket råkar vara just nu). Det är Field Trips, Art Show, Projektarbeten, Open House, Book Fair och annat. Roligt såklart men det tar lite extra tid. Och planering. I år har jag dock inte ens engagerat mig i att hjälpa till aktivt vid fixandet av skolans Art Show, eller Konstutställning kanske man ska säga på svenska. Det fungerar bara inte med en liten vilding som Lillebror. Däremot har jag ju under skolåret varit volontär för Storaysters "Art Corps classes" i skolan. Alltså bildundervisningen. Därmed var jag och en annan förälder ansvariga för att sätta samman de bilder som skulle visas på Konstutställningen från Storasysters klass. Och det var ganska mycket jobb. Välja bilder, skära ut och fästa passerpartout (dubbla per bild) på alla valda alster, "registrera" allt och lägga i en mapp så att allt fanns på plats inför iordningställandet av själva utställningen. Och även i Svenska Skolan är det lite mer än vanligt såhär på våren. Sista lektionen ikväll för Storasyster. Lillebror går även nästa vecka.

Men vi gör annat också såklart. Vardagshänger i parker. Har playdates. Försöker hålla ordning på hemmet. Så gott det går. Funderar över framtiden gör vi också. Lite hit och lite dit. Både den närmsta och den som ligger lite längre bort. Det vi har närmast oss i framtiden är väl egentligen att det kommer besök i sommar. Och det ska bli jätteroligt. Så kul när vänner eller familj kan och vill resa hit. I sommar kommer några av våra absolut närmaste vänner och jag ser redan fram emot det.

Glad och tacksam är jag även över att slippa planera och fixa ett födelsedagskalas ovanpå allt annat nu. För Storaysters födelsedag är ju på väg i rasande fart också. Så glad över att vi gjorde Disneylandresan istället i år. Just nu känns det mer än bra. Självklart kommer vi fira Storasyster ändå, men det blir i mycket mindre skala och inte alls något barnkalas à la större. Men först ut nu är den stundande långhelgen. Memorial Day. Storsyster kommer ha ledigt både på fredag och måndag från skolan. Fyra dagar. Skönt! Här nedan kommer lite bilder från maj månad. En salig blandning. En riktig majkompott. Håll till godo.

Igår eftermiddag utflyttade vi till Mission Bay. Det var en mycket blåsig dag så vi såg hur många som helst som flög drakar och på vattnet var kitesurfarna igång med att "segelflyga"
 med sina turfbrädor.


Annars kör vi en del scooter också. Här hemma.


Och i början av maj hittade vi till en fin sjö inte alltför långt från oss. Där vandrade, cyklade, fiskade och njöt folk. Hit kommer vi gärna igen.


Så vackert!


Svenska Skolan hade sitt årliga majbesök i House of Sweden i Balboa Park, och i år gjorde barnen majblommor och så fick de även höra lite mer om House of Sweden (som dagen till ära även bjöd på riktigt god fika med kaffe, saft och kanellängd & småkakor).

Förutom att pyssla med majblommor så dansades det svensk folkdans under ledning av musikläraren Y. Det blev shorts, hambo och sedan en del danser som ofta dansas kring midsommarstången och julgranen också. Små grodorna, Tre små gummor och lite annat smått och gott.

En riktigt härlig majkväll nere ui Balboa Park


 Det är himla mysigt här på gräsmattan vid The International Houses i Balboa Park. Alla de små husen innehas av olika länder. Där kan man hitta House of Finland, Norway och Danmark och även House of England, House of Scotland, House of Poland, House of Italy, Germany med flera.


Lillebror går ju också i Svenska Skolan och nästa vecka har vi avslutning för honom


En av de vänner vi träffat via Svenska Skolan är A och hans familj. Vi träffas nästan varje vecka även utanför Svensk Skolan och det är jättetrevligt.


May Gray kallas maj månad här eftersom det ofta är mulet i maj. I år har det dessutom varit en mycket kyligare vår än förra året. Vilket jag faktiskt uppskattar. Tids nog klammer värmen... 
Men vi har ändå kunnat var ute en del på vår uteplats.

Skolprojekt i Storasysters klass var att göra ett Diorama. Barnen skulle göra ett habitat (miljö) för det djur de valt att skriva om i skolan. Storasyster hade såklart valt ett av hennes favoritdjur - vargVi plockade stenar och kvistar och sedan målade, limmade och fixade Storasyster. Jag hjälpte henne lite med att fixa taket till "grottan" i lera för det var lite trixigt att få det lagom stort och tillräckligt tjockt för att inte gå mitt itu. Men det stora jobbet gjorde hon och jag ska erkänna att jag blev väldigt imponerad och stolt över resultatet. Mycket detalj och väldigt genomtänkt.5 kommentarer:

 1. Ser ut som ni har fullt upp! Hoppas det lugnar ned sig lite när skolan slutar. Det är verkligen mysigt mellan de internationella stugorna i Balboa. Och det var en fin sjö ni hittade. Jag tycker det är rätt skönt med May gray/June gloom - vilsamt och tids nog blir det ju rejält varmt ändå, behöver inte komma tidigare.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag gillar verkligen de här lite mer svala och molniga dagarna. Så skönt!! :-)
   Njuter av dem eftersom jag vet att värmen kommer tids nog.
   Kanske får vi tid att ses något i sommar när ni är här?
   Kram!

   Radera
  2. Absolut! Men det känns som det dröjer innan vi är tillbaka - får se hur det går med projekten här: husförsäljning och jakt på nytt boende. Inget är riktigt säkert än.

   Radera
 2. Maj brukar ju vara en intensiv månad med mycket som händer. Mycket som ska knytas ihop innan sommaren. Klokt att ta och fira Ellas födelsedag tidigare och inte mitt i den mest intensiva perioden. Verkligen imponerad av hennes skol projekt. Så duktigt att fixa det mesta helt själv på detta. Förstår att du tycker det är skönt med svalare dagar. Jag kan själv bäva lite för hettan som vi hade förra sommaren med 35-40 grader i flera veckor utan AC är rätt prövande på många sätt. Får se hur sommaren blir. Kul att ni får besök under sommaren.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju så såhär års. Mycket hela tiden. Och ja jag förstår att det är riktigt jobbigt med så varma temperaturer när det inte finns tillgång till AC eller fläktar på det viset som det ändå gör här. Fast det är ganska många som inte har AC här också om de bor i egna hus. Hoppas ni får en fin sonar med mer lagom värme. :-)
   Kram!

   Radera