måndag 16 maj 2016

Hula uppträdande på Buddhas födelsedag

Igår söndag var det uppträdande med Storasysters After-School-Program. Hon går ju två gånger i veckan på ett sådant efter skolan och där gör de allt från att träna sig i akademiska ämnen som engelska, matte, coding (vet inte riktigt svenska termen för det) till dans, musik, bollsporter samt schack och andra saker. En av Storasysters favoritaktiviteter där är polynesisk dans. Det började med hula dans och nu har de även börjat träna Tahitian som är en lite mer "krigisk" dans jämfört med hulans graciösa. Igår var det dock hulan som Storasyster var med och dansade. Det var på "Buddhas Lightning Festival" som firades eftersom det igår tydligen var Buddhas födelsedag. Festivalen hölls av och i Hsi fang Temple som ligger nära North Park här i San Diego. Storasysters After- School Program var först ut på scen vilket kändes bra eftersom det redan varit en den nervös väntan innan. Alla var jätteduktiga och det var roligt att se hur samspelta (eller "samdansanta") de blivit nu.Det är lite extra roligt att de får framträda i "riktiga" sammanhang och inte enbart i skolan tycker jag. Förra gången var ju på en annan festival under Kinesiska Nyårsfirandet. Det blir lite extra krydda att det är en "riktig publik" men att det ändå handlar om en mycket avslappnad stämning som det ju oftast är på just festivaler. Storsyster var väldigt nervös hela morgonen innan framträdandet, men lika lättad och glad efteråt som hon varit spänd innan. Vi firade det hela med att äta lunch på Islands och sedan hade vi en lugn söndagseftermiddag.

4 kommentarer:

 1. Sa duktiga de ar. Blev jatteimpad av denna lilla filmsnutt. Sa duktigt att ocksa fixa riktig publik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Desiree! Vad gullig du är. Och ja det är roligt att de får uppträda inför fler än inom skolan. Tydligen tyckte templet att de var så bra att de är välkomna dit igen nästa år.
   Kram!

   Radera
 2. Duktiga!! Hon ser så tveksam ut när hon kommer in. MEN WOW så bra det gick. Duktiga tjejer!!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika. tack!!
   och ja, hon var oooooooerhört nervös innan hon skulle dansa. Hela morgonen gick hon runt och var superkoncentrerad och sa att hon hade ont i magen av nervositet. Men det gick ju bra.
   Kramar!

   Radera