tisdag 16 februari 2016

Kinesiskt Nyårsfirande

Igår var det President´s Day och skolorna var stängda. Vi hade alltså en extra ledig dag. Skönt! Men mer om den senare. Här tänkte jag fortsätta berätta om helgen. I söndags. Först tog vi det lugnt på förmiddagen. Det var ju Valentine´s Day men vi firade inte särskilt mycket. M köpte Bagels i vår favorit-bagel-affär här vilket kändes lite extra lyxigt, men i övrigt tänkte vi inte så mycket på att det var just Valentine´s Day. Istället firade vi det Kinesiska Nyåret. Eller firade och firade, men Storasyster skulle ha Hula-dansuppvisning på den Kinesiska Nyårsfestivalen i Downtown så vi körde ner till The Gaslamp District på eftermiddagen. Medan Storasyster hade genrep gick vi runt och njöt av miljön. Och åt lite kinesisk mat från de olika stånden. Porkbuns var nog Lillebrors favorit. Jag saknar som sagt ofta NYC, och att vara i stadsmiljö då och då känns så otroligt underbart. Att dessutom få ta del av internationella händelser känns extra roligt.

Här skulle Storasyster ha sitt genrep inför dansuppvisningen. När vi kom stod det kompisar till henne som ropade på henne från balkongen.


Jag gillade draken utanför


Drakhuvudet i närbild

Vi fick även se traditionell DrakdansVi stod alldeles intill vägen där drakarna dansade förbi och Lillebror blev lite skrämd eftersom den ena av drakarna kom väldigt nära och tittade på honom (det är den röda draken som i slutet av filmen kommer nära kameran. Lillebror satt i vagnen alldeles nedanför kameran så det är honom draken liksom "hälsade" på)


Så var det dags att gå till scenen. Här är Storasyster med de andra Hulatjejerna samt hennes danslärare (som springer ut ur bilden till höger)


Det är Apans år i år, vilket man kan se på den stora affischen bakom Storasyster. För att specificera lite mer är det tydligen "The Year of The Fire Monkey". Om man föds i "Eldapans år" är man tydligen ambitiös och äventyrlig, men också lättirriterad. 

Det var tjejer från två olika skolor som dansade tillsammans. Längst fram till höger i bild här är deras danslärare.


Koncentration


Scenen


Ännu en av de dansande drakarna efter själva dansen

Himla roligt var det att få ta del av det kinesiska nyårsfirandet. Och såklart är man lite extra stolt över att Storasyster får vara med och dansa inför publik. Hon var rätt nervös innan, men strålande glad och stolt efteråt. Att få utmana sig själv är alltid bra tror jag. Utan att pröva sina gränser växer man inte. Så jag tycker det är väldigt bra att hon får kliva utanför sin s.k "comfort zone" ibland. Och se att hon inte bara klarar av det, utan även gör det jättebra. 

Nu är det återigen vanlig vardag efter vår långhelg. Men eftersom vi var lediga igår är det endast fyra dagar denna veckan vilket känns skönt. Önskar er alla som läser en fin fortsättning på er vecka!

4 kommentarer:

 1. Så KUL att få vara med på kinesiska nyåret! Och jättekul för Storasyster att få dansa hula - det verkar ju som ett riktigt lyckopiller med färgerna, rytmen och musiken plus att hon har sina kompisar där också.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var jätteroligt att få ta del av firandet. Sådant gillar jag. Och att Storasyster tycker så mycket om sin hula är också kul. Hoppas nu att du mår bättre och att du får en fin helg!
   Kram!

   Radera
 2. Trevligt! Förstår att E gillade det där!
  Roligt att se bilderna.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annika! Ja det var kul och E är verklige hooked på sin Huladans! Skoj när ens barn hittar något de tycker om.
   Jag älskar dessutom att kunna ta del av sådana här internationella festligheter och vi har inte alls gjort det sedan vi flyttade hit så jag är kanske lite svältfödd haha!
   Ha en superfin helg nu och en toppenkväll med Lotta!
   Kramar!

   Radera