fredag 12 februari 2016

Bättre

Jo igår tog jag Lillebror till hans barnläkare och hon kunde konstatera öroninflammation. Så nu får han antibiotika. Och idag var han feberfri och vid lunch hade han återfått aptiten igen. Så skönt att se när det vänder.

Häromkvällen var det en febrig hängig liten Lillebror som satt i soffan


Igår började 10-dagars kuren och redan idag var han tycket bättre. Och helt feberfri!


Så ikväll när vi var i vår närmaste lekpark var det helt klart lite mer go i honom.

Hela dagen idag har vi även fått vara med Storasyster. Detta eftersom skolorna varit stängda idag. Så även på måndag. Då det är President´s Day. Så för skolbarnen här är det långhelg med fyra dagars ledighet. De flesta som arbetar är dock inte lediga de här extra dagarna. Men M har faktiskt en halvdag ledigt på måndag. Detta eftersom företaget han arbetar på använder President´s Day till välgörenhet. Vi kommer att göra samma sak som förra året, dvs plantera träd. Detta görs på förmiddagen och alla anställda som ställer upp på detta får därmed resten av dagen ledigt. Här i USA är det vanligt att större företag har minst en dag om året då de anställda kan ställa upp och volontärarbeta för något projekt. Det är stort med välgörenhet och donationer här och det märks ofta i både skolor och på arbetsplatser.

Igår firade Storasyster även Valentine´s Day i skolan. Det är stort med V-Day här. Vet inte om det blivit större även i Sverige med Alla Hjärtans Dag? Här är det i vilket fall vanligt att alla barn ska ta med sig "Valentine´s Day kort" till alla i klassen och ofta firar man även lite extra med pyssel och eventuellt fika. Storasyster bakade egna kakor som hon tog med sig till klassen. Och förra helgen hade hon vikt och skrivit kort till alla klasskamraterna också. Jag är glad att hon älskar just sådana saker. Att pyssla och fixa till kompisar. Annars hade det varit rätt jobbigt tycker jag. Att "tvinga" någon att skriva ca 25 Valentine´s kort.... Men hon tycker sådant är fantastiskt kul och hon skrev även några till sina kompisar i New York plus såklart till sin kära R i DC.

Dessutom kan barnen skriva "Valentinegrams" till varandra som delas ut den dag skolan firar Valentine´s Day. Storasyster ville ge till ett par av sina kompisar så efter skolan förra veckan fixade vi detta. De kostar en dollar styck och pengarna går till skolans verksamhet. Detta är alltså en av alla fundraisers som pågår hela skolåret.

Hon var strålande glad när hon kom hem igår med alla kort från sina klasskompisar. Vissa hade även skickat med någon godis eller någon present (som klistermärke, tatuering, penna, såpbubblor eller liknande). Och i klassrummet hade det pysslats och fikats medhavda kakor, cupcakes och annat. Jag har förstått att sådant är mer eller mindre helt förbjudet i svenska skolor, och visst kan man tänka att det är rätt onödigt att barnen ska få en massa extra socker, men jag tycker å andra sidan att det kan vara rätt mysigt också. För barnen. Här är skolan rätt tuff ändå från tidig ålder, så att de vissa dagar av skolåret får ha lite mer "kul" och avslappnat tillsammans. Där de kan leka, spela spel, pyssla och få en och annan kaka tycker jag är helt okej.

I skolan kan barnen även skicka Valentinegrams till sina vänner. Det är också en fundraising och kostar $1 styck. Själva Valentinegrammen består av en blyertspenna som man sedan får sätta en "pappersblomma" på och på denna sakiver man sin hälsning. Här skrev Storasyster sina Valentinegrams.I helgen vek Storasyster pappershjärtan och skrev hälsningar på dem till sina vänner. Dessa delas ut i klassen den dag de firar Valentine´s Day. Hon gjorde även några extra som skickades med posten.

Nu är det som sagt helg och ja, jag har väntat sedan i tisdags på den kan jag säga. Har känt mig ovanligt trött och sliten den här veckan. Vet inte om det eventuellt beror på att jag kanske fått en släng av Lillebrors förkylning eller om det är vanlig vardags-trötthet efter att ha varit hemma med en sjuk, trött, extragnällig och superklängig samt trotsig snart-två-åring? Oavsett så känns det fint med helg och extra skönt att M kommer vara med oss hela måndagen också.

2 kommentarer:

 1. Så duktigt av Storasyster att göra alla dem. Stackars lillebror med öroninflammation. Tur ni fick medicin och att det släppte. Feber är ju inget kul.
  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det otroligt hur många kort de gör och ja, jag tycker det ännu bra att Storasyster tycker det är roligt. Annars hade det varit lite jobbigt.
   Kram!!

   Radera