måndag 15 februari 2016

Mission Beach


Helgen har varit både avslappnad men ändå fylld av roliga händelser. I lördags eftermiddag körde vi ner till Mission Beach. Anledningen var förets och främst att träffa en av mina gamla NYC-vänner som var i San Diego på semester ett par dagar. De bodde tillsammans med en annan familj i ett av de Beach Houses som ligger längs med Mission Beach. Det blev en riktigt trevlig eftermiddag och trots att det kändes lite småkyligt på stranden efter ett tag (det blåste rätt mycket) så får jag alltid en enorm energiborst av just närheten till havet. Plus att det såklart var väldigt roligt att träffa min kompis och hennes familj, samt flera av deras vänner. Lillebror är dessutom mycket bättre nu efter att han påbörjade sin antibiotikakur vilket känns väldigt skönt.

Storasyster hittade tidigt en kompis  som hon hade jätteroligt tillsammans med hela eftermiddagen


Det blåste som sagt en del...


Lillebror var först lite mer skeptisk till både sanden och vinden


Men efter en stund var han väldigt nöjd


Efter en stund fick det ändå bli långärmat eftersom vinden gjorde sitt till att svalka rätt rejält


Min kompis har två söner varav den yngsta är nästan jämngammal med Lillebror


Den här vyn alltså


Utsikten från deras Strandhus var otroligt härlig, och efter att vi varit ute en bra stund på stranden var vi alla rätt genomblåste och det var skönt att kunna njuta av havet inifrån ett varmt hus


Tänk att även något så trist som en parkeringsplats kan upplevas så positivt om man slänger in ett par palmer, en solnedgång och en havsfågel

Vid halvsextiden bestämde vi oss för att köra hemåt igen. Då var Lillebror rätt trött. Det hade varit en riktigt härlig eftermiddag och både M och jag tyckte att det kändes himla roligt att ha fått träffa en av mina äldsta NYC-kompisar igen (hon var doktorand på mitt första labb i NYC). Dessutom hade ju både Lillebror och Storasyster haft riktigt kul vilket kändes bra. Det är alltid extra skönt när båda barnen har roligt då man är borta. Och att köra hem när skymningen sänker sig över San Diego är något särskilt ändå. Ljuset är så mjukt. Himlen skimrar i guld och blekt rosa. Bergen sådär lite sagolikt mjukt suddiga i horisonten. Love it!


10 kommentarer:

 1. Ja, tänk att tom en parkeringsplats kan se så fin ut med de rätta elementen :-)
  Kul med din kompis, förstår att det var superkul att ses igen.
  Vackra bilder med fint ljus!
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha japp Annika, även en parkeringsplats kan se smått magisk ut... :-)
   Kram!!

   Radera
 2. Underbart!! Hade gärna haft några dagar till i San Diego och njutit av Mission Beach tillsammans. Så skönt att lillebror mår bättre och förstår att det var jättekul att träffa vänner från NYC.

  Tack för en härlig kväll tillsammans (det gick alldeles för snabbt!!!)....hoppas vi ses snart igen vännen.

  Må så gott!

  STOR KRAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hade varit fantastiskt om vi kunnat ses igen här! :-) SÅÅÅÅ roligt att träffas förra veckan Lotta! Saknar dig och ja, tyvärr känns Kalifornien otroligt långt bort ibland....
   Ha nu en underbar kväll med Annika!
   Kramar i mängder!

   Radera
 3. Åhhh vardagslyx. Nu fick jag längtan till hav och sitta och umgås så som ni gör. Bara vara. Så rofyllt. Och strand- och havs-och sommarmänniska som jag är. Vad kul att få besök för er. Håller med om det med bilden med parkeringen.
  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen fantastiskt att kunna ta sig till havet såpass snabbt och enkelt som vi kan nu. En sann vardagslyx helt klart.
   Önskar dig en fin helg!
   Kram!

   Radera
 4. Underbart att fa traffa en god van igen. Sadant betyder mycket. Ser ut som en harlig dag pa stranden trots blast. Nog har du lyckan att fa bo nara havet. Skont att hora att Lillebror mar battre nu.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var väldigt roligt. Att träffa gamla vänner är alltid roligt och ja, J har jag känt sedan vi flyttade till NYC eftersom hon var i mitt första labb där. Lite kul.
   Kram och ha en fin fredag och en skön helg!

   Radera
 5. Älskar vyn från den där parkeringsplatsen. Den känns så kär och hemvan. Och din beskrivning av San Diego i skymning ger mig tårar i ögonen. Det är exakt den känslan och stämningen jag älskar och saknar så ända in i djupet av min själ. Tack för det, och tack för underbara bilder från Mission Beach. Vilken dag ni verkar ha haft! Stranden i februari utan turister, hoppas på att få uppleva de där dagarna själv inom kort, om än så för bara ett ögonblick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Cia! Och ja, det ÄR verkligen något magiskt över skymningen här i San Diego. Det tycker jag. Kvällarna är ofta fantastiska eftersom de oftast är rätt varma och ljumma också. Och solnedgångarna nästan alltid slående vackra. Jag förstår att du saknar det och att du längtar tillbaka. Hoppas du får möjlighet att komma hit igen om inte alltför länge.
   Stränder gillar jag förresten allra bäst off season. När det inte är lika mycket folk. Fast bada ville jag inte för jag tyckte det var rätt kyligt :-)
   Önskar dig en fin helg!

   Radera