onsdag 24 februari 2016

Vad gör vi egentligen?

Ja, det är ju en bra fråga. Vad gör vi? Vad fyller vi vardagar och helger med? Här på bloggen hinner jag knappt skriva. Just nu har jag så otroligt lite datortid. Lillebror tar i stort sett all min vakna tid. Jag tror han är inne i en utvecklingsfas igen. För han är oerhört mammig och klängig nu. Jag får ofta inte gå mer än några meter (om ens det) från honom utan att han högljutt börjar klaga. Helst vill han bli buren. Eller sitta i mitt knä. En ny sak är att han gärna vill "mysa filten" när vi är hemma. Det betyder att han vill att man ska sitta med honom i soffan och vi ska ha filten över oss. Beroende på mitt dagshumör kan det kännas allt från mysigt till otroligt frustrerande. Ofta det senare. Iallafall när jag behöver eller vill göra något utan att ha en liten apunge hängande och klängande på mig. Och de senaste två veckorna har han ofta inte velat eller kunnat sova middag på dagarna heller. Vilket gör att jag har noll egentid. Fast han är samtidigt otroligt ROLIG att bar med nu. Hans språk har som sagt fullkomligt exploderat. Nu pratar han oftast två- eller treordsmeningar. Och nya ord och uttryck kommer varje dag. Han kopierar. Allt man säger. Allt han hör omkring sig. Svenska. Engelska. Från oss. Fån TVn. Från sånger. Fantastiskt! Så ja, jag kan förstå att med så mycket nytt som pågår i hans lilla huvud så är det nog lite trygghet och närhet han behöver. Världen vidgas. Och då behöver man såklart få känna att allt inte hela tiden förändras. Vissa saker finns kvar. I ursprungligt skick. Som mamma till exempel. 

Men visst gör vi saker. Mest hela tiden tycker jag. Nedan är bilder från en del av det vi gjort den senaste 10 dagarna. Häng med!


President´s Day var det Trädplantering med M´s jobba. Precis som förra året. 


Vackert


I år hade man även en specialdel för barnen. De fick lite undervisning om de kryp som lever och vistas i San Diego River. 


Vardagsmorgnar brukar börja med lite TV-koll. Lillebror älskar just nu Alfons så det blir ett par avsnitt medan jag försöker hinna få i mig någon frukost. Ofta sitter han inte direkt still när han kollar på TV. Det hoppas, leks, klättras och satins en hel del medan Alfons fixar saker och ting.


Den 19 februari hade Storasyster namnsdag. Det firade vi med att hon bakade en kladdkaka.


Självklart gjorde vi ett E på namnsdagskakan!


I helgen som var somnade Lillebror hyfsat tidigt en av kvällarna så vi hann med en spelkväll. Jag älskar de här spelkvällarna, men ofta hinner vi inte mellan Lillebrors sänggång och Storasysters. Här blev det iallafall Pandemic. Fast snöpligt nog vi var tre kort från att rädda världen...


Vi har även fixat i Storasysters rum. Hon har länge behövt mer förvaringsutrymme och i lördags tog vi en tur till IKEA och efter den skruvade M och hon ihop det nya skåpet/garderoben. Det blev jättebra och alla hennes små pryttlar bor nu i det skåpet istället för på golv, skrivbord och andra ställen i rummet. Henne Pokemons samt hennes minion fick plats uppe på skåpet vilket också frigjorde en hel del golvyta...!


Ordning och reda minsann! Critters på ett ställe, Littlest Petshop på annat, Legofigurer och Shopkins på ytterligare ett. Och lite diverse grejer i sista facket.


Lillebror och jag spenderar otroligt mycket tid i vår närmaste Park. Och varje onsdag brukar ett par "större" tjejer komma dit och blåsa såpbubblor. Till alla mindre barnens stora lycka.
Det har varit varmt här ett tag och för ett par dagar sedan blommade mimosan för fullt. Vi passerar de här träden på väg till Parken och Storasysters skola.


Små bollar fulla av sol....


Och ja, så har vi såklart ett litet badtroll också


Lillebror har ju även "börjat" Svenska Skolan här. Det är endast en gång per vecka men det känns roligt. Vi sjunger sånger, gör ramsor, lekar, berättar sagor och annat skoj. Och ja, läraren är verkligen superbra!


Via Svenska Skolan har jag ju oxmås lärt känna en del andra svenska familjer. I förra veckan var vi hembjudna till en av dem på fika och Lillebror lekte med deras yngsta son A. De här två "hänger" med varandra varje måndageftermiddag medan Storasyster har sin lektion i Svenska Skolan. Så de har verkligen blivit bra kompisar. Jag gillar dessutom mamman mycket så det känns extra roligt att kunna träffas utanför skolan också. Imorgon kommer de över till oss för lite fika och en playdate.Idag firade vi ytterligare en namnsdag eftersom M hade sin namnsdag idag. Han fick en namnsdagspannkaka. Idé till design stod Storasyster för, medan jag fick utföra den.


2 kommentarer:

 1. Åh, jag älskar verkligen de där låd-indelarna från Ikea :) haha så enkelt och smart!

  Ser härligt och varmt ut hos er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen eller hur! De är så otroligt fiffiga och enkla att fixa i ordning. Dessutom gillar jag att de ju såklart är anpassade efter ikeas egna lådor så de passar perfekt!
   :-)

   Radera