söndag 8 maj 2016

Mother's Day

Idag var det Mother's Day här i USA. Jag vet, i Sverige är det inte Mors Dag förrän om ett par veckor men här är det alltså i början av maj. Vi hade inga stora planer. Egentligen har vi aldrig firat särskilt stort utan mest lite småspontant. Men självklart hade Storasyster gjort en fin present till mig. Det gör de alltid i skolan och på dagis här. Och jag blev riktigt rörd. Hon hade skrivit en dikt till mig och skrivit ut den på fint papper. Till det fick jag även kuponger på allehanda saker hon ska göra om jag löser in dem hos henne senare.  Vi hade bestämt att köpa kaffe och bagels och ta oss till någon park för en skön frukost. Så blev det också. Alldeles lagom tycker jag själv. Här är det annars väldigt vanligt att alla restauranger är mer eller mindre uppbokade av familjer som går ut och äter denna dag. Men med en 2-åring som har en triljon myror i hela kroppen var restaurang en av de sista ställena jag ville fira Mors Dag.

Vi fick en riktigt bra förmiddag ihop. Just när vi körde in till parken såg vi en brandbil parkerad en liten bit bort. Lillebror som tycker mycket om brandbilar ville gärna titta närmare på den. Till hans stora lycka fick han klättra upp i sätet på den. Så spännande, men även lite läskigt tror jag han tyckte att det var. Själv pratade jag med den mycket pratglada brandkvinnan som låtit Lillebror ta sig in i bilen. Efter det blev det kaffe och bagels och sedan lek i lekparken. Sedan åkte vi hem och på eftermiddagen skjutsade M Storasyster till hennes dansträning. Han tog med sig Lillebror också så jag fick två timmar ensam hemma vilket var den bästa Mors Dag-presenten jag kunde tänka mig.


Lillebror kollar in brandbilen


Sedan inspekterades det egna åket...


Frukostbaglar


Älskar utsikten från denna parken


Jag och mina solstrålar


Storasyster gillar att klättra i träd nuförtiden


Storasyster fina fina dikt till (och om) mig. Jag kan erkänna att jag blev tårögd när jag läste den 


Och så häftet med kuponger


Första kupongen gälöde städning av rummet. De andra var andra hushållssysslor som att bl a laga mat, diska och tvätta


Nu är det ny vecka igen. Tiden rusar iväg. Helg, vardag, helg, vardag.... Jag kan knappt fatta hur fort det går. Endast ungefär en och en halv månad kvar av detta skolåret. Sedan är det sommarlov igen för Storasyster och till hösten börjar hon tredje klass vilket känns helt galet! Men en sak i taget nu.

6 kommentarer:

 1. Ja, klart att man ska fira Mors Dag, och det gjorde ju ni på bästa möjliga sätt. Härligt!!
  Nej, vi går inte heller ut och äter på vare sig Mors Dag eller Fars Dag. Mysigare att äta hemma, eller ta med picknick, som ni.
  Ja, Ellas dikt är underbart fin. Förstår att du blev tårögd. OCH den där lilla boken med kuponger, hihi!!!
  Bra present det, måste jag säga.
  Kramar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag håller med dig. Det är oftast mysigare att göra något"själv" istället för att gå ut och äta. Ofta är det massor med folk också. Och på vissa ställen har de speciella Mors Dag menyer som är mycket dyrare (men inte bättre) än vanligt.
   Hoppas du hade en fin Mors Dag också även om K är på Elon.
   Kram!

   Radera
 2. Valdigt fin bild pa dig och barnen. Lycka for er allihop fast pa olika satt, lillebror som fick sitta I brandbilen, E som fick kora danstraning och du som fick lite valbehovlig egentid. Dikten Ella skrivit var jattefin, hjartat smalter nar man laser den.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Desiree!
   Ja det blev en riktigt bra dag för oss alla. Och visst hade hon skrivit fint. Jag tycker ibland att det är svårt att förstå att hon är så stor nu. :-)
   Kram!

   Radera
 3. Låter som ett alldeles perfekt firande enligt mig! Och det där att den bästa Mors Dags-presenten är ett par timmar utan barn är rätt talande för hur det är att vara mamma till små barn... :-) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha japp det tar rätt mycket energi att ha småbarn. Jag vet ju att det blir "enklare" när de blir större och det ÄR verkligen fantastiskt också att få ta del av deras liv i den här åldern när så otroligt mycket händer. Men man blir ändå trött.
   KRAM!!!

   Radera