lördag 14 februari 2015

Dubbeltappad tand

I fredagskväll lossnade äntligen Storasysters tand som suttit hur löst som helst under en lång tid. Men det hela skedde mitt under tandborstningen vilket gjorde att tanden försvann spårlöst i avloppet. Tanden var alltså "double lost" som Storasyster uttryckte det. Hur skulle nu tandfen kunna ge henne en peng?!

Skriv ett brev till tandfen sade jag. Berätta och förklara vad som hänt. Hon kommer säkert att förstå. Och sagt och gjort. Ett brev blev det.


Hon satte brevet på byrån eftersom hon inte ville lägga det under kudden (vilket är den vanliga platsen här i USA för tappade tänder som ska hittas av tandfen).  Jag minns att jag själv satte mina tappade tänder i ett glas vatten när jag var liten. Och så gjorde Storasyster i somras när hon tappade sin första tand i Sverige. Men här i USA ville hon göra det "rätta" för de amerikanska tandféerna. Självklart hittade tandfen brevet och på morgonen låg ett par mynt intill. Till Storasysters stora glädje. Hon blev så glad att hon igårkväll ville skriva ett tackbrev till Tandfen. Så det gjorde hon. Fint tycker jag.

12 kommentarer:

 1. Vilka underbara brev! Vad duktig hon är på att skriva. Jag kommer ihåg vattenglasen med tänder i och hoppet om att tandfen skulle komma med en peng :-)

  Kram Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Linda! Ja visst är de söta. Och vattenglaset är nog en klassiker för många svenskar.
   Kram!

   Radera
 2. Hon är ju för söt som skrev ett tackbrev. Gullis. Må tro att du är stolt mamma. Såna där grejor sparade jag som mina barn skrev. Så kan de titta på det om de vill när de är stora SOM NU tillexempel och visa sina barn :) Ett glas med vatten med tanden och där låg en guldpeng på morgonen för mian barn :) Jag hoppas ni får en bra och glad Alla Hjärtans dag.

  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suzesan,
   hahaha ja just tackbrevet tycker jag var extra sött. :-)
   Roligt att du har sparat till dina barn. Jag sparar också det mesta.
   Kram!

   Radera
 3. Och tandfen är verkligen en pytte, pytteliten fe, ser man på bilden! :) måste vara stort slit för henne att bära alla mynten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Steel City Anna,
   japp hon är yttepytteliten tandfen! Men jag har förklarat det hela för Storasyster (som faktiskt funderade på just detta) och tandfen använder såklart magi för att klara av att flyga med tunga mynt! :-)

   Radera
  2. Haha det tänkte jag att hon nog hade funderat på :)

   Radera
 4. Fina brev och vilken fin handstil hon har, dottern din!

  SvaraRadera
 5. Vilka fina brev och vad fint hon skriver. Ronja tappade också en tand idag, hälsar hon till E.
  Ha det så bra. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mala! Vad kul att Ronja också tappade en tand så nära inpå Ellas tappade haha! Kom tandfen till henne också?
   Hälsa henne så gott!!
   Kramar från oss alla till er alla!

   Radera
 6. Lite roligt med olika traditioner. Undra om fler länder har vattenglaset eller om det är vanligare med under kudden. Roligt också att hon anpassar till vilket land hon är i :) Jag minns egentligen inte att vi pratade om någon tandfé utan mer att den förvandlades under natten.

  SvaraRadera