tisdag 10 februari 2015

Bergen i öst

Tänkte jag skulle fortsätta med lite bilder från vår tur till Julian som jag skrev om för ett tag sedan. I det inlägget visade jag ju endast bilder från själva Julian, men vi körde sedan hem genom helt fantastisk natur som jag mer än gärna delar med mig av här.

Julian ligger ju ungefär en dryg timme nordost från där vi bor. Alltså kör man bort från kusten och in bland bergen. Jag tycker detta landskap är otroligt häftigt. Jag älskar verkligen havet och är glad att vi har så nära till helt fantastiska stränder och klippor vid kusten, men jag måste säga att det här bergslandskapet (som jag faktiskt inte kände till låg så nära San Diego innan vi flyttade hit) har tagit mig med storm. Det är sett sådant landskap och en sådan natur jag inte alls är van vid att ha omkring mig vilket gör att jag tycker det känns både exotiskt och spännande. Och vackert. Att man sedan bara ännu en liten bit till österut når öknen gör ju inte det hela mindre häftigt precis. Öknen. Himmel! Det känns nästan konstigt att säga det högt. Öknen. Jag har aldrig någonsin varit i en öken. Och nu bor jag mer eller mindre intill en.

Ja, vi bor verkligen mitt emellan det mesta vad gäller olika typer av natur. Vi bor ungefär en halvtimme från havet, en dryg timme från bergen och kanske två timmar från öknen. Galet! Vill självklart köra dit också framöver. Men nu tillbaks till vår tur genom bergen mellan Julian och San Diego.

Vi körde från Julian och genom William Heise County Park samt Cuyamaca State Park. Här kan man campa på somrarna. Och fiska. Och vandra. Här är naturen verkligen vild. Här finns både coyotes och mountain lions (pumor). Nu då vi körde såg vi dock enbart hjortar (rådjur?). Nedan kommer mina bilder. Nästan alla tagna genom vindrutan på bilen då vi körde så kvaliteten kanske inte är den bästa, men jag vill ändå gärna visa hur häftig naturen är där ute.

Här har vi precis åkt ut ur Julian. Berg åt alla håll.

Vi stannade vid denna utsiktspunkt. Så vackert!

Det är en viss känsla att köra längs vägar som denna

Som sagt, Vilda Västern-känslan höll i sig

Plötsligt kom en flock hjortar (rådjur?) utspringande på vägen framför oss till Storasysters stora lycka

Vi fick snällt vänta tills de hoppat och skuttat över vägen


Att köra i bergen innebär serpentinvägar med tvära kurvor

Även då vi kommit ut på de större vägarna ser man bergen runtomkring


Här ser man Julian uppe till höger. Vi körde från Mira Mesa (där vi bor) norrut på I-15 sedan österut längs med 78:an, genom Ramona och vidare till Julian. Därifrån körde vi sedan söderut på Highway-79 genom de två naturreservaten ner till Interstate 8 och sedan vidare österut till nästa interstate nummer 15 som vi följde hem.

När vi kommit ut från de mindre vägarna tog vi Insterstate 8 västerut och körde sedan på Interstate 15 norrut. Den senare av motorvägarna tar oss i stort sett hela vägen hem. En riktigt lyckad utflykt och vi kommer helt klart att återkomma till både Julian och till bergen och naturreservaten.

10 kommentarer:

 1. Håller helt med dig om att detta är väldigt vacker natur. Underbart att både ha närheten till havet men också bergen. Just denna typ av vilda natur har ni ju inte haft innan i närheten. Ni behöver inte åka långt nu förräns ni befinner er mer eller mindre ute i vildmarken. Väldigt coolt. Underbart att det finns fina naturområden dit ni kan åka på våren och campa, fiska med mera. Om ni ännu inte varit i nationalparken Joshua Tree kan jag varmt rekomendera den som en fin vårutflykt. Jättehäftig natur i öken landskap. Vad kul att få se mer av era närområden. Väldigt fascinerande lanskap precis som du säger.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Desiree,
   ja det känns fantastiskt att ha så nära till så fin och så skiftande natur! Tack för tipset också. Det finns ju många fina nationalparker inte alltför långt härifrån och jag hoppas vi ska få möjlighet att utforska flera av dem så småningom.
   Kram!

   Radera
 2. Spännande! Påminner lite om bergsvägarna på Lanzarote. De där djuren lät farliga, tur det bara var hjortar som skuttade över vägen :) Men tänk att få se en vild puma på säkert avstånd, det vore häftigt. Vilken kontrast från New York!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja djuren är väl inte de "snällaste" men åtminstone pumorna är ju väldigt skygga. Jag såg dock en coyote här alldeles intill vårt bostadsområde förra veckan!!!!! Det var häftigt men kanske också lite småoroande? Fast mest roligt och coolt ändå. :-)
   Och ja kontrasten till NYC är enorm.

   Radera
  2. Wow! Jag skulle ha varit precis lika delar skräckslagen och fascinerad tror jag! Ökenlandskap och hav är svårt att slå. Storslagen natur. Hur går det med folk som har hundar och katter, får de vara ute i trädgårdar coh så eller går det inte med de vilda djuren så nära?

   Radera
 3. Coolt. Som du säger som- Vilda Western-. Alltså pumor. Vackra djur men farliga. Men de är väl skygga djur. Men tänk om ni får se en i det vilda. Där finns väl skallerormar med. Oj vad nära allt ni bor. Det var så kul att läsa ordet -HEM- Att ni redan rotat er lite. LITE skillnad från New York. Öken så häftigt. Jag har heller aldrig varit i en öken :)
  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen Vilda Västern...! :-)
   Och ja, skallerormar finns det också. Det känns inte sådär jätteroligt tycker jag. Även om jag gillar ormar så vill jag helst inte kliva på en skallerorm ute i buskagen!! Och ja hem är det helt klart. Även om jag fortfarande känner mig mer som en New Yorker än en San Diegan... :-)
   Kramar!

   Radera
 4. Väldigt vackert. Vad tycker storasyster om naturen och omgivningarna? Reflekterar hon också över den stora skillnaden från NYC?

  SvaraRadera
 5. FY fabian för skallerormar :) Men de har ju sin plats på jorden de med. Jag har sett alldeles för många ormprogram på TV :) och om krokodiler och hajar :) :) =rädd ;)

  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
 6. När jag var ute och vandrade med Denman i bergen i Paso Robles såg vi spår efter side winder - en supergiftig orm. Det fick jag inte berätta för Estella - då skulle hon inte gå ur huset på veckor, påstod han. Men jag vandrade med lånade gummistövlar.....

  SvaraRadera