fredag 20 november 2015

Stundande lov, möten och magsjuka

Äntligen fredag! Det har varit en rätt intensiv vecka. Och det känns underbart att det nu är fredag. Dessutom är det Thanksgiving nästa vecka så Storasyster har ledigt från skolan. Thanksgivinglov. Något hon aldrig hade i NYC. Där var det ju istället ledigt i början av hösten då alla judiska högtider låg. Men jag tycker att detta känns väldigt mycket skönare för vår del som ju inte firar några judiska helger. Att ha ett lov kring den stora högtiden Thanksgiving känns väldigt bra. Många reser ju också just denna högtid så rent allmänt är det nog väldigt uppskattat att lovet ligger den veckan. Vi har inga stora planer alls inför lovet. M kommer att jobba måndag och tisdag. Men vara ledig från och med onsdag vilket känns toppen. Jag tror vi kommer att försöka att mest ta det lugnt. Bara "vara". Och kanske göra en del mer spontana utflykter.

Just idag var en extra intensiv dag. På morgonen var det Lillebrors sista musikklass detta året. Men han var väldigt gnällig och inte alls sig själv. Svaret på varför kom när jag skullelyfta ur honom ur bilen då vi kommit hem. Kräk. Magsjuka. Ajajaj! Och jag som hade två möten inbokade under dagen. Så jag skulle därför köra Lillebror till M´s jobb mitt på dagen strax innan lunch. Men det fick bli lite ändrade planer. M fick ta sig hem istället. Jag kunde ha mitt telefonmöte innan M kom hem och sedan for jag iväg till nästa. Det mötet gick väldigt bra men jag var helt slut när jag kom tillbaka. M körde tillbaks till jobbet och det blev en rätt konstig eftermiddag eftersom både jag och Lillebror somnade runt halvfemtiden. Jag vaknade men Lillebror sover än så vi hoppas nu alla att han ska sova genom hela natten. Och inte vakna pigg som en mört klockan 3...

Men helg nu ändå. Så efterlängtad. Här nedan följer ett par bilder från veckan som gått.


En av favoritsysselsättningarna är att prova skor. Gärna alla utom sina egna.


Det blommar fantastiskt här just nu. Just denna blomma veed jag inte vad det är för något. Om någon av er läsare känner igen den får ni gärna berätta. Annars är det hibiskusarna som blommar för fullt. Rött, rosa, guld, orange. Jag ÄLSKAR hibiskus och buskarna och träden här är helt underbara. Tyvärr har jag ingen bild.


I onsdags var jag barnvakt till lilla "Mammy" som Lillebror kallar henne. Det är hans bästa kompis. Han är verkligen helt underbart söt när han är med henne. Vill pussas. Och ge henne leksaker. Och om hon försvinner iväg till ett annat rum följer han genast efter och ropar "Mammy! Mammy!"


En annan favorit är att hänga och dingla såhär. 


I början av veckan hade vi även Parent-Teacher konferens. Vilket väl motsvarar de "kvartsantal" vi hade då jag var barn och gick i skolan. Man träffar läraren och diskuterar hur det går för ens barn i skolan. Här har barnen även reports card så de får något slags "betyg". Jag tycker det är jättebra även om jag vet att många är emot betyg i låg ålder. Men om läraren använder de på rätt sätt är det ett väldigt bra verktyg för både läraren och föräldrarna att kunna se i vilka ämnen man kan behöva stötta barnet mer. Jag ska första skriva lite mer om vårt möte senare.


11 kommentarer:

 1. Aj då jobbigt med magsjukan för lillebror men hoppas han mår bättre snart och att ni andra slipper bli sjuka. Skönt att du lyckades genomföra dina telefonmöten trots hastigt insjuknande av lillebror. Är det telefonintevjuver för jobb du har gjort? Ha en fin helg och hoppas alla våra vara friska av er till Thanksgivning nästa vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var inte särskilt kul med magsjuka. Särskilt inte som han redan var rätt förkyld. Men han verkar iallafall bättre nu vad gäller magen.
   Och ja mitt "telefonmöte" var med en rekryterare. Inte direkt någon jobbintervju utan mer att sondera lite teränt. :-) Mitt F2F möte var en intervju. Men vi får se hur det går. Det svåra för min del är att jag för detta jobb inte har ngn specifik jobberfarenhet vilket de egentligen vill att deras kandidater ska ha.
   Kram!

   Radera
 2. Skönt att ha en hel veckas lov kring Thanksgiving! Det känns mer rättvist ändå! Judiska högtider i all ära, men det är många som inte firar alls, även här i NY. Folk blev ju alldeles till sig när skolorna i år stänger för Eid och Kinesiskt nyår :) Ska man VERKLIGEN stänga för sånt? undrade de. Eh? Ja. Varför ska judendomen få typ en vecka? :) Mycket konstigt. Hoppas lillebror mår bättre nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns jättefint med lov kring Thanksgiving! Perfekt i tid och jag tycker det är bra eftersom i stort sett alla här "firar" Thanksgiving. Oavsett religion och etnicitet. Att man på östkusten har så många helgdagar vid judiska högtider är väl för att en stor del av befolkningen är judar. Om än inte alla troende så kulturellt. Och därav scahbbathissarna på flera av sjuhusen på UES också t ex :-)
   Hoppas ni får en fin Thanksgiving! Och jag hoppas även att inskolningen av H går bra!
   Kramar!

   Radera
 3. Tröööökigt med magsjuka! Hoppas O vaknade frisk och pigg på morgonen. Spännande med dina möten. Håller tummarna!

  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja magsjuka är bland de värre "vardagssjukorna! tycker jag. Han är iallafall bättre nu även om han inte är riktigt frisk än.
   Crams!!

   Radera
  2. Haha Kram skulle det ju vara!!!

   Radera
 4. Söta lillebror :) Hibiskus är ju så fina. Vet inte vad det är för blomma på bilden?? Coolt med i det vilda. Hoppas ni ska få en härlig Thanks Giving. Spännande och nyfiket om dina möten :) Ha det så skönt

  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är hibiskusar fina! Jag tycker de är otroligt vackra! Både färg och form.
   Och ja mina möten ja. Vi får se om de leder någonstans...
   Thanksgiving ser jag fram emot även om vi inte alls firar så mycket. Kommer att sakna våra vänner i NYC som vi alltid firade Thanksgiving tillsammans med, men vi har blivit bjudna till en annan familj här så lite Thanksgiving-känsla lär vi nog få trots allt. :-)
   Kramar!

   Radera
 5. Karolina är också ledig hela veckan.
  Så fint.
  Men när hon gick i ES, MS., HS började lovet alltid på onsdageftermiddagen dagen innan Tgiving. Föredrar detta, verkligen, Speciellt eftersom folk verkligen reser den här veckan.
  Magsjuka, tvi vale...högst otrevligt.
  MÅ resten av er slippa den.
  Kramar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är bra att ha ledigt under Thanksgiving veckan. Jag tycker det är super. Även om det såklart är en stor majoritet på östkusten som firar de judiska högtiderna. Men vi som inte gör det tycker helt klart att det är bättre med ledigheten nu.
   Ja magsjukan var INTE kul! Jag har precis vaknat till liv igen....
   KRAM och hoppas ni har en underbar vecka och en fin Thanksgiving tillsammans!

   Radera