söndag 8 november 2015

Gyllene timmen

Vid fyratiden i eftermiddags åkte M med Storasyster och en kompis till henne på bio. Då tog jag och lillebror en sväng till en av våra favoritparker i grannskapet. Hilltop. Den ligger ganska högt upp med en otroligt fin utsikt. På grund av sitt höga läge kan man också njuta av de sista solstrålarna innan solen sjunker bakom horisonten och det blir svart. För svart blir det här. Snabbt också. Särskilt såhär års. Just de här sneda kvällsstrålarna som liksom pudrar allt i guld tycker jag är magiska. Älskar dem! Att man dessutom ofta kan se luftballonger runtomkring, och på dagtid även folk som flyger "hang gliders", gör att magin klättrar upp ännu ett pinnhål till tycker jag. Knappt en timme var vi där  nu ikväll innan det mörknade. En härlig timme. En gyllene timme. The Magic hour.

Den här parken är relativt stor med två lekplatser intill varandra. En för lite yngre barn och en för något äldre. Det finns dessutom en stor gräsplan en liten bit bort. På den brukar det spelas fotboll, kastas baseboll och flygas drake. Runt om den går en gångstig där man kan se allt från barn i olika åldrar köra scooter eller cykla, samt vuxna som joggar. Med jämna avstånd finns även olika "stationer" med redskap som t ex romerska ringar, bänkar för backups, hopp etc, för de som vill köra stationsträning. I ena väderstrecket reser sig bergen och i det andra kan man om man går lite närmare kanten, njuta av utsikten. Jag och Lillebror sprang mest efter vår fotboll. Utsikten och den nedgående solen försökte jag ta in under tiden.


Solen strösslar guldpuder eller är det pitxiedust...?


Ett par ballonger såg vi sväva i skymningen 


Här en av "stationerna" som ligger längs med gångstigen


And yep, we sure are West Coasting


Den Gyllene Timmen är snart över för denna gången

Och jo, visst saknar jag hösten. Men kvällar som denna gör ändå att det känns helt okej att inte ha kylan, krispigheten, frostnupna löv, brinnande färger och allt som hör till just detta. Att kunna dra iväg med sin ett-och-ett-halvtåring utan att behöva halvt brotta ner honom för att dra på flera lager kläder, spela fotboll i flipflops och se på den nedgående solen utan att frysa det minsta är rätt skönt det också. Var plats har sin charm. Var tid i livet likaså.


3 kommentarer:

 1. Absolut, The Magic Hour är verkligen en magisk tid på dygnet. Älskar den. OCH det är då man tar de vackraste bilderna eftersom ljuset är så milt, solen stor så lågt etc. Jag dras verkligen till olika ljus.
  Du har verkligen tagit fina bilder i inlägget också. Jag förstår att du uppskattar parken så mkt!! Har ni lite svalare nu?
  Kramar!!!

  SvaraRadera
 2. Sa vackert ljus I dessa bilder. Det ar nagot magiskt med soluppgang och solnedgang. Vilken mysig utflykt ni gjorde I helgen ocksa och kollade in de gammla loken.
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Min finaste Anna! Tack för dina värmande ord och fina hälsning hos mig - blev jätteglad! Jag uppdaterar inte like ofta numera och tiden räcker inte till att vara på alla social plattformar. Älskar dina bilder och se hur fint ni har det, bara så du vet.
  Efter vår CA resa från förra hösten vet jag hur härligt ni har det! Cali är verkligen speciellt och jag längtar alltid tillbaka. Hoppas att komma till San Diego och få krama om er.

  Bamsekram!!

  Lotta

  SvaraRadera